ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΖΩΝΗ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Θα ήθελα να καταγγείλω τις βαριές βιομηχανίες ΄΄Τυποχρώμ΄΄ και ΄΄Νεοπλαστίκ΄΄ που ζουν και υπάρχουν στο Ηράκλειο τα τελευταία 30 χρόνια.

Καθημερινά εμείς οι άτυχοι κάτοικοι που είχαμε την ατυχία να ζούμε στα τετράγωνο Ελ. Βενιζέλου, Θερμοπυλών, Μαραθώνος και Λ. Ηρακλείου βιώνουμε την αποικιοκρατική συμπεριφορά των εργαζομένων στις ανωτέρω βιομηχανίες που όποτε θέλουν ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες κλείνουν τον δρόμο, τον οποίο τον χρησιμοποιούν ως αποθήκη τους για να κινούνται τα κλάρκ με τις μπαλέτες για να τις φορτώσουν στις νταλίκες που παρκάρουν πάνω στο πεζοδρόμιο.


Αν έχεις την ατυχία και θέλεις να πας σπίτι σου και εκείνη την ώρα έχει έρθει η 30 μέτρων νταλίκα πρέπει να περιμένεις 30 λεπτά μέχρι να παρκάρει πάνω στο πεζοδρόμιο για να ξεφορτώσει τις πρώτες ύλες για το εργοστάσιο. Το ίδιο ισχύει βέβαια για όλο το πρωϊνό όπου κινούνται τα κλάρκ στο δρόμο για να ξεφορτώσουν τις παλέτες.

Φυσικά για την βρώμα και δυσωδία που εκπέμπουν τα δύο αυτά εργοστάσια από το λιώσιμο του πολυαιθυλενίου (8 τόνους την ημέρα όπως διαφημίζουν) τα λόγια δεν μπορούν να την περιγράψουν, πολλές φορές βγαίνοντας από το carrefour της Λ. Ηρακλείου μας κόβεται η ανάσα, φανταστείτε τη αναπνέουμε που δεν το καταλαβαίνουμε.


Αλήθεια ο Δήμος τι έχει κάνει μέχρι σήμερα ή να μας πει τι σκοπεύει να κάνει, (ακούγονται πολλά για τις διασυνδέσεις με την δημοτική αρχή και τις «διευκολύνσεις» που τους προσφέρει).

Που ακούστηκε βαριές βιομηχανίες μέσα σε κατοικημένη περιοχή και χωρίς να διαθέτουν χώρο να σταθμεύουν τα φορτηγά των προμηθευτών τους και να σταθμεύουν επί τριάντα και πλέον χρόνια πάνω στα πεζοδρόμια και να μην ασχολείται κανείς μαζί τους.

e-mail από συνδημότη μας