ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΘΡΑΣΟΣ ΣΤΑΥΡΟ ΜΟΥ??

Ενώ οι εργαζόμενοι στον ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94 είναι 2 μήνες απλήρωτοι και χωρίς να έχουν πάρει όλο το επίδομα των 250 ευρώ (είχαν πληρωθεί έναντι 100 ευρώ), με εντολή του Στ. Γεωργόπουλου στο λογιστήριο, κάνουν τις «προβλεπόμενες» μειώσεις 10% στις αποδοχές τους και μάλιστα θα παρακρατηθεί αυτό το ποσοστό και για τους προηγούμενους μήνες αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο του 2010.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους το θέμα της μείωσης των αποδοχών τους, βρίσκεται σε εκκρεμότητα αποσαφήνισης καθώς κανένας από τους εργαζόμενους δεν ανήκει στην ΠΟΕ – ΟΤΑ αλλά σε κλαδικά σωματεία του χώρου που έχουν σχέση με το μέσο και συνάπτουν αυτόνομες συλλογικές συμβάσεις.

Το παράπονο των εργαζομένων έχει να κάνει με το ότι όποτε συμφέρει την διοίκηση είναι επιχείρηση ιδιωτικού δικαίου και στην προκειμένη περίπτωση ανήκουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Ανεξάρτητα από τις μειώσεις, το θέμα της μη καταβολής των δεδουλευμένων έχει γίνει σύστημα από την αρχή του έτους, με αποτέλεσμα να διογκώνονται οι οφειλές και να γίνεται ακόμα πιο δύσκολη η αποπληρωμή τους.

Θα μου πείτε τώρα… εφόσον ο νόμος μέχρι να αποσαφηνιστεί ορίζει μείωση των αποδοχών που είναι το μεμπτό για την δημοτική αρχή?

Εγώ θα σας πω, δεν προβλέπει ο εργατικός και ο ηθικός νόμος να πληρώνονται οι εργαζόμενοι στην ώρα τους? Γιατί σε αυτή την περίπτωση η δημοτική αρχή δεν κάνει κάτι?

Γιατί είναι πιο εύκολο να παίρνεις και όχι να δίνεις?

Αυτή η κίνηση και μάλιστα με τις υπάρχουσες συνθήκες δεν δηλώνει εχθρική διάθεση από μεριάς του δημάρχου, που δεν είχε καν το πολιτικό ένστικτο να πληρώσει πρώτα αυτά που οφείλει και έπειτα να προχωρήσει σε αυτό που ορίζει ο νόμος.

Το ερώτημα μας είναι αν οι αντίστοιχες μειώσεις των αποδοχών έχουν γίνει και για τους  μισθούς του δημάρχου και των αντιδημάρχων αλλά και των πρόεδρων των επιχειρήσεων.

Εντωμεταξύ βρήκαμε άκρη για το πόσο αμείβονται οι αιρετοί μας, και σύντομα θα δημοσιοποιήσουμε τα ακριβή ποσά… και πιστέψτε με… θα πέσει πολύ γέλιο.