ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ

Το Σάββατο 19 Μαρτίου 2011 ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής και το Κέντρο Εργοθεραπείας  σε συνεργασία με το Σύλλογο Ελλήνων Εργοθεραπευτών (www.ergotherapists.gr) και την συνδρομή του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, διοργανώνουν Ημερίδα – Βιωματικό Εργαστήριο στο Πολιτιστικό Κέντρο “Ηλέκτρα Αποστόλου” (Νεότητος και Κουντουριώτου), με τίτλο «Διάλογος για την Κοινωνική Ένταξη».

Η Hμερίδα-Βιωματικό Εργαστήριο με θέμα « Διάλογος για την Κοινωνική Ένταξη», στο πλαίσιο μιας ανοιχτής συνάντησης μεταξύ των εργοθεραπευτών, ληπτών υπηρεσιών και άλλων επαγγελματιών ψυχικής υγείας, έχει σκοπό να διερευνήσει τις διαδικασίες της κοινωνικής ένταξης, και εντάσσεται στο Ευρωπαικό πρόγραμμα ELSiTO.

ELSiTO

Από το 2009, ο Σύλλογος Ελλήνων Εργοθεραπευτών συντονίζει την Εκπαιδευτική Σύμπραξη ELSiTO: Empowering Learning for Social inclusion through Occupation (Μάθηση για την Κοινωνική Ένταξη μέσω του Έργου), που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης Grundtvig. Οι εταίροι του προγράμματος είναι ο Οργανισμός για την Ψυχική Υγεία Actenz, GGZ inGeest- Άμστερνταμ- Ολλανδία και το τμήμα Εργοθεραπείας του Hogeschool-Universiteit Brussel- Βρυξέλλες- Βέλγιο, ενώ στην Ελληνική Ομάδα συμμετέχουν επίσης ως εταίροι το Κέντρο Εργοθεραπείας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής και η Πανελλαδική Ένωση για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και την Επαγγελματική Επανένταξη ΠΕΨΑΕΕ. 

ΣΚΟΠΟΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Η συγκεκριμένη  ημερίδα αποσκοπεί στο να βοηθήσει το κοινό να συνειδητοποιήσει τι σημαίνει η ένταξη στις κοινοτικές δραστηριότητες,  τι σημαίνει η κοινωνική ένταξη όχι μόνο στο επίπεδο δομών και υπηρεσιών αλλά και σε προσωπικό επίπεδο, καθώς και να παρουσιάσει κάποια παραδείγματα καλής πρακτικής προγραμμάτων.

Θα συμμετέχουν τα μέλη του ELSiTO από Ελλάδα-Ολλανδία-Βέλγιο, εκπρόσωποι από το Σωματείο ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας «Αυτοεκπροσώπηση» και το Σωματείο ενάντια στην προκατάληψη για τις ψυχικές διαταραχές «Η Αναγέννηση». Καλεσμένοι μας είναι εργοθεραπευτές, επαγγελματίες ψυχικής υγείας, εργαζόμενοι, πολιτικοί και τοπικοί παράγοντες.

Η Ημερίδα-Βιωματικό Εργαστήριο προσφέρεται  δωρεάν, αλλά είναι απαραίτητη η εγγραφή, αυτών που επιθυμούν να την παρακολουθήσουν.
Για το βιωματικό εργαστήριο θα τηρηθεί αυστηρά, σειρά προτεραιότητας.

Πρόγραμμα

09.30 – 10.00 Εγγραφές
10.00 – 10.20 Χαιρετισμοί
10.20 – 11.45 Παρουσιάσεις:
-   ELSiTO
-    Σωματείο ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας «Αυτοεκπροσώπηση»
-    Σωματείο ενάντια στην προκατάληψη για τις ψυχικές διαταραχές «Η Αναγέννηση».
-    Προγράμματα Κοινωνικής ένταξης των εταίρων μας:
Οργανισμός για την Ψυχική Υγεία Actenz, GGZ inGeest, Άμστερνταμ-Ολλανδία 
Τμήμα Εργοθεραπείας του Hogeschool-Universiteit Brussel, Βρυξέλλες- Βέλγιο

11.45 – 12.15 Καφές - Συζήτηση
12.30 – 14.00 Βιωματικό εργαστήριο (απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής)
14.00 – 14.30 Ελαφρύ γεύμα και ευκαιρία για γνωριμία και συζήτηση

Για σχετικές πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής  μπορείτε να απευθύνεστε στο Κέντρο Εργοθεραπείας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής  τηλ: 210 2826924. Πληροφορίες επίσης μπορείτε να αναζητήσετε και στο site του Συλλόγου Ελλήνων Εργοθεραπευτών www.ergotherapists.gr