ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Την επίσημη μετονομασία του προγράμματος του «Ανοιχτού Πανεπιστήμιου» σε Πρόγραμμα Ανοικτής Ακαδημαϊκής Μόρφωσης εισηγήθηκε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τρίτης 01 Φεβρουαρίου 2011 ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Ηρακλείου Αττικής Πασχάλης Γονατάς.

Η εισήγηση έγινε προκειμένου να ξεκαθαριστεί το θέμα όπως περιγράφεται από το συνοδευτικό έγγραφο της περιφέρειας που αναφέρει ότι δεν προβλέπεται η ίδρυση και λειτουργία του Ανοιχτού Πανεπιστημίου από τους ΟΤΑ.

Όπως εξήγησε ο κ Γονατάς η χρήση του όρου «Ανοιχτό Πανεπιστήμιο» δεν είναι δόκιμη καθώς αυτή μπορεί να χρησιμοποιείται μόνο από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Από την ανάληψη της διοίκησης του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ηρακλείου Αττικής ο Πασχάλης Γονατάς και οι συνεργάτες του έχουν προωθήσει αιτήματα για την αναβάθμιση του προγράμματος.

Συγκεκριμένα έχει προωθηθεί αίτημα συνεργασίας με την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης αλλά και με το Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης και βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικές συναντήσεις. Σχετικά με το θέμα ο πρόεδρος του Πολιτιστικού υπογράμμισε ότι «Οι πρωτοβουλίες που έχουν θετικό χαρακτήρα ανεξάρτητα από πού προέρχονται είναι θεμιτό να συνεχίζουν και αν είναι δυνατό να διανθίζονται με νεότερες πολιτικές και πρακτικές. Η σύνθεση απόψεων, ειδικά όταν πρωταρχικός γνώμονας είναι η παροχή των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών στους πολίτες του Ηρακλείου, είναι πραγμάτωση του πολιτικού πολιτισμού.»

Υπενθυμίζουμε ότι το Πρόγραμμα Ανοικτής Ακαδημαϊκής Μόρφωσης συνεχίζεται στην Αίθουσα Δημήτρης Καβούρης, στη Βίλα Στέλλα, Σοφίας & Γαλήνης. Με την έλευση του Φεβρουάριου ξεκινά το δεύτερο εξάμηνο που περιλαμβάνει θέματα Ψυχιατρικής, Επικοινωνίας, Ψυχολογίας, Συμβουλευτικής-Κοινωνικής Ψυχολογίας, Θεολογίας, Ιστορίας της Ελληνικής Επιστήμης, Πρόληψης κατά των εξαρτήσεων, Βυζαντινής Φιλοσοφίας, Τοπικής Αυτοδιοίκησης & Τοπικής Ανάπτυξης, Εισαγωγής στο φιλοσοφικό στοχασμό, Φιλοσοφίας της επιστήμης & Φιλοσοφίας της γλώσσας και Λαϊκό Παραμύθι.

Εγγραφές στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου, Στ.Καραγιώργη 2 Δημαρχιακό Μέγαρο. Πληροφορίες στο 213 2000221, http://www.iraklio.gr

Η παρακολούθηση είναι δωρεάν.