ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ: ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΗΧ

Την αύξηση του Φόρου Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων (ΦΗΧ) καταγγέλει η δημοτική παράταξη “Ηράκλειο-Ανθρώπινη Πόλη” με δελτίο τύπου που εξέδωσε. Στο δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:  “Να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα με το 2010 τα δημοτικά τέλη αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο και θεωρούμε κατ’ αρχήν ότι είναι μια απόφαση που κινείται προς τη θετική κατεύθυνση.

Ωστόσο, μετά από  εισήγηση του δήμαρχου Π. Βλασσόπουλου, η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε αυθαίρετα, χωρίς δικαιολογία, την αύξηση του Φόρου Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων (Φ.Η.Χ.) κατά ποσοστό 25%, επιβαρύνοντας τα νοικοκυριά της Πόλης μας με το ποσό των 700.000 ευρώ περίπου για το 2011.  Η παράταξη “Ηράκλειο- Ανθρώπινη Πόλη” είναι αντίθετη στην απόφαση αυτή και η δημοτική Σύμβουλος Μαριάννα Ζούρου κατά τη συζήτηση του θέματος ζήτησε να μην επιβληθεί καμιά νέα αύξηση, που να επιβαρύνει τόσο τα νοικοκυριά, όσο και τα μικρά καταστήματα.

Η αναδιάρθρωση των οικονομικών του Δήμου ας ξεκινήσει από την περικοπή των περιττών δαπανών και τον εξορθολογισμό στην οικονομική διαχείριση Καλούμε τη δημοτική αρχή και προσωπικά τον κ. Δήμαρχο να επανεξετάσει την απόφαση αυτή και να ανακαλέσει την αύξηση στα τέλη και φόρους που εισπράττει ο Δήμος. Οι πολίτες δεν αντέχουν πια άλλες αυξήσεις και βάρη. Ο Δήμος πρέπει να σταθεί δίπλα τους”.

• Δήμαρχος: Η επιβάρυνση των νοικοκυριών είναι μικρή 
Αναφορά στο θέμα έκανε ο Δήμαρχος, κ. Παντελής Βλασσόπουλος στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του Δήμου έπειτα από σχετική επισήμανση του επικεφαλής της “Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη”, κ. Νίκου Μπάμπαλου. “Ο Δήμος θα εισπράξει 700.000 ευρώ. Αν τα βάλουμε κάτω μια οικογένεια μια οικία 80 τ.μ. θα πληρώσει  20 ευρώ ετησίως” δήλωσε ο κ. Βλασσόπουλος εννοώντας πως η επιβάρυνση των νοικοκυριών από την αύξηση του ΦΗΧ  είναι πολύ μικρή.

Από το www.xtypos.gr