ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Δεκάδες γονείς και μαθητές των 1ου, 2ου και 3ου Γυμνασίων Ηρακλείου με πανό και συνθήματα διαμαρτυρήθηκαν για τις επικείμενες συνενώσεις των σχολείων τους που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας, την Πέμπτη 31 Μαρτίου, στην πλατεία Κολοκοτρώνη (πρώην ΗΣΑΠ).

Όπως υποστηρίζουν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων και τα 15μελή Μαθηματικά Συμβούλια των σχολείων η πρόταση αυτή οδηγεί σε αύξηση των μαθητών ανά τμήμα στα όρια των 25 μαθητών, όπως ορίζεται από το Υπουργείο, και παράλληλα δημιουργεί προβλήματα χωροταξίας και εδαφικής αρμοδιότητας για όλα σχεδόν τα γυμνάσια του Δήμου Ηρακλείου αφού από τα έξι υπάρχοντα θα παραμείνουν τέσσερα.


Τα συνθήματα που επικράτησαν στην διαμαρτυρία ήταν ''Κάτω τα χέρια από τα σχολεία'' και ''Δώστε λεφτά για την παιδεία'', ενώ ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Δημήτρης Λιάτσος τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: ''Σήμερα μαζευτήκαμε εδώ να πούμε ένα μεγάλο όχι στις συγχωνεύσεις των σχολείων, στην συνεχή υποβάθμιση της παιδείας, στην μείωση των ευκαιριών, σε ένα σκοτεινό αύριο για τα παιδιά μας. Είμαστε σε επιφυλακή και θα βρισκόμαστε συνέχεια στους δρόμους μέχρι να πετύχουμε το σκοπό μας''.

Από το www.xtypos.gr