ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΟ

Tην κινητοποίηση της Δημοτικής Αρχής ώστε να ενταχθεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σε όσο το δυνατόν περισσότερα ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα που ανοίγουν αυτό το διάστημα ζήτησε ο πρώην Δήμαρχος της πόλης, κ. Γιώργος Μαστοράκος, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. “Είμαστε πίσω. Πρέπει να τρέξουμε. Άλλοι δήμοι είναι πιο μπροστά” ήταν η μάλλον αιχμηρή παρατήρηση του κ. Μαστοράκου.

Ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Υποδομών, κ. Γιώργος Βλαντής, απαντώντας σημείωσε πως ο Δήμος έχει δείξει μεγάλη φροντίδα για να πάρει κονδύλια από το ΕΣΠΑ και ενημέρωσε το Σώμα για την έγκριση παλαιότερης πρότασης για ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων ενώ ανέφερε πως η διοίκηση έχει προτάσεις για διάφορα ζητήματα (όπως π.χ. για διαδραστικούς πίνακες στα σχολεία). Τέλος σημείωσε και τη στελέχωση του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου.

“Πρέπει να διεκδικήσουμε να καλυφθεί και το Παλαιό Ηράκλειο από το Μετρό”
Στην ίδια συνεδρίαση ο κ. Μαστοράκος έθιξε και το ζήτημα της επέκτασης του δικτύου του Μετρό στα βόρεια προάστια της Αθήνας τονίζοντας πως, όπως φαίνεται από τα μέχρι σήμερα στοιχεία, μένει εκτός σχεδιασμού η περιοχή του Παλαιού Ηρακλείου που είναι ήδη αποκομμένη συγκοινωνιακά. “Πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο να διεκδικήσει να καλυφθεί το βόρειο κομμάτι του Ηρακλείου και πρέπει να το τρέξουμε το θέμα” συμβούλευσε τη διοίκηση.

Από το www.xtypos.gr