ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση ενάντια στον ρατσισμό είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν όσοι παραβρέθηκαν τη Δευτέρα 21 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ηρακλείου Αττικής διοργανωμένη από διάφορους φορείς της πόλης  με αφορμή την παγκόσμια μέρα δράσης ενάντια στο ρατσισμό.

Αρχικά στην εκδήλωση μίλησαν οι αντιπρόσωποι όλων των φορέων και στην συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με το κοινό. Κοινή συνισταμένη όλων των ομιλιών ήταν ότι χρειάζονται οργανωμένες δράσεις ενάντια στον ρατσισμό και όχι μόνο λόγια.  Πιο συγκεκριμένα υποστηρίχτηκε ότι σε μια εποχή δύσκολη στην καρδιά της οικονομικής κρίσης όπου οι συνθήκες είναι δύσκολες για όλους τους εργαζόμενους, Έλληνες ή μετανάστες, το εργατικό κίνημα πρέπει να είναι ενωμένο.

Η νομιμοποίηση των μεταναστών και τα ίσα δικαιώματα με τους Έλληνες εργαζομένους στο μισθό και στις κοινωνικές παροχές είναι μια απαραίτητη προϋπόθεση. Ο κοινωνικός αυτοματισμός ή όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε ''η κοινωνική βαρβαρότητα'', που θέλει να επιβάλλει η κυρίαρχη τάξη με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε καθώς επίσης και οι ακροδεξιές πολιτικές που με τόση ευκολία η ελληνική κυβέρνηση υιοθετεί, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να περάσουν και να ενστερνιστούν από την ελληνική κοινωνία. 

Ο κίνδυνος μέσα σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας, να εκκολαφτεί το λεγόμενο ''αυγό του φιδιού'', όπως έγινε άλλωστε στο παρελθόν στη Γερμανία με την άνοδο ων Ναζί είναι  ορατός. Ήδη σήμερα, όπως σημείωσαν ορισμένοι εκπαιδευτικοί, μέσα στα σχολεία έχουν δημιουργηθεί ομάδες μαθητών οι οποίες ιδεολογικά ανήκουν σε ακροδεξιές και φασιστικές οργανώσεις ενώ τα σημάδια τους έχουν κάνει τους τελευταίους 4 μήνες και τα πρώτα ρατσιστικά και ακροδεξιά συνθήματα με γκράφιτι στους τοίχους των σχολείων.

Μάλιστα οι εκπαιδευτικοί φοβούνται ότι με τις ενοποιήσεις των σχολείων τα φαινόμενα αυτά θα αυξηθούν, ενώ σίγουρα όπως επισημαίνουν χωρίς πόρους από το κράτος η προσπάθεια των εκπαιδευτικών να καταφέρουν να ενσωματώσουν τα παιδιά των μεταναστών στην Ελληνική κοινωνία θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη, με κίνδυνο φυσικά την περιθερωποίησή τους. Για όλους λοιπόν τους παραπάνω λόγους όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, ''πρέπει να δράσουμε και να έχουμε επιχειρήματα για να δημιουργούμε αυτές τις δράσεις έτσι ώστε να κολλάμε στον τοίχο τα ψευτοεπιχείρηματα των ακροδεξιών και των φασιστών... Ναι υπάρχουν λύσεις, ναι μπορούμε να χωρέσουμε όλοι, υπάρχουν δουλειές για όλους, όχι στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό''.

Οι φορείς οι οποίοι διοργάνωσαν την εκδήλωση ήταν ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Ηρακλείου, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Π.Ε Σύλλογος ''Γ. Σεφέρης'', η κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή, μαθητές και εκπαιδευτικοί από διάφορα Γυμνάσια και Λύκεια Ηρακλείου ενώ συμμετείχαν η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Περιφέρεια Αττικής και η δημοτική παράταξη Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου Αττικής.

Από το www.xtypos.gr