ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ?

Το θέμα της πλατείας έχει καθυστερήσει σε σημείο να σκανδαλίζει πολλούς που περίμεναν την άμεση αντιμετώπιση του από την δημοτική αρχή.

Η κεντρική πλατεία του Ηρακλείου έχει γίνει «όμηρος» των καφετεριών με τις αυθαίρετες κατασκευές που κάθε χειμώνα και μέχρι να ζεστάνει ο καιρός ντύνονται με νάιλον.

Πέρα από το γεγονός ότι οι περισσότεροι επιχειρηματίες δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις απέναντι στον δήμο, έχουν δημιουργήσει νομικό, ηθικό αλλά και αισθητικό πρόβλημα στον δήμο μας.

Δεν είναι απλά κάποιες προεκτάσεις που καλύπτονται με νάιλον, είναι 2η καφετέρια, 2ο μαγαζί, το οποίο έχει στηθεί στο πεζοδρόμιο της πλατείας. 
Σε κάποιες περιπτώσεις τα τετραγωνικά που καταλαμβάνονται στον εξωτερικό χώρο είναι περισσότερα από εκείνα του χώρου του καταστήματος!

Ένα άλλο θέμα που προκύπτει είναι, αν ο υπολογισμός των τετραγωνικών και ο αριθμός των τραπεζοκαθισμάτων, είναι ανάλογος με αυτόν που υπολογίζει η δημοτική αρχή. Έτσι και αλλιώς οφείλουν οι καφετέριες χιλιάδες ευρώ στον δήμο, ενδεχομένως να είναι πολλά περισσότερο αν γίνει καινούργια καταμέτρηση, καθώς η εξάπλωση και κάλυψη δημοσίων χώρων από τα μαγαζιά είναι σαφώς μεγαλύτερη σε σχέση με το παρελθόν και αμφιβάλω αν έχει δηλωθεί.

Το σκανδαλώδες το οποίο από ότι φαίνεται δεν απασχολεί την δημοτική αρχή, είναι ότι ο καιρός περνάει και τα νάιλον θα αφαιρεθούν από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων, κάτι που όσο το αφήνει η δημοτική αρχή εκτίθεται.

Θεωρώ ότι πρέπει να τεθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, να αναφερθούν οι λόγοι για αυτή την αργοπορία, και να μπει επιτέλους ένα σαφές χρονοδιάγραμμα αλλά και ένα πλάνο δράσης για την επίλυση του θέματος.

Είναι  κρίμα να αισθάνονται οι δημότες ότι 2-3 «επιχειρηματίες» κουμαντάρουν ή καθυστερούν τις αποφάσεις μιας δημοτικής αρχής και ενός δημοτικού συμβουλίου.