TO ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΔΩΣΕ "ΤΡΟΦΗ" ΓΙΑ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ

Διχάστηκε η κυβερνητική πλειοψηφία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής με αφορμή την κατάθεση δύο προτάσεων ψηφισμάτων συμπαράστασης για την υπόθεση των μεταναστών απεργών πείνας της υπατίας που  απασχόλησε πρόσφατα το πανελλήνιο.  Η κατάθεση των κειμένων έγινε λίγες ημέρες πριν λήξει η απεργία.


Το πρώτο κατατέθηκε από την επικεφαλής του “Δικτύου Πολιτών”, κα Ειρήνη Κατσινοπούλου, ενώ το δεύτερο από τον πρώην Δήμαρχο και Δημοτικό Σύμβουλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Γιώργο Μαστοράκο.  Στη ψηφοφορία λοιπόν επί των δύο προτάσεων η συμπολίτευση χωρίστηκε σε δύο “στρατόπεδα” δείχοντας πως υπάρχει ένα ιδεολογικό χάσμα μεταξύ των δύο διαφορετικών τάσεων που τη συγκροτούν. Ειδικότερα, oι κ.κ. Γαλακτοπούλου, Οικονομίδης, Λεζγής, Κεσκινίδης, Φαρμάκης, Τζιατζιά, Μοσχονάς, Κράλλη, Ασμακλή, Μακρυωνίτου, Γονατάς, Μπάρμπας, συντάχθηκαν με την πρόταση του κ. Μαστοράκου ενώ οι κ.κ. Βλαντής, Καμπούρη, Παπαδάτος, Τσαπίνου, Μπούκης, Περδικάρης και Χαρώνη, με την πρόταση της κας Κατσινοπούλου.

Τελικά, εγκρίθηκε το κείμενο του κ. Μαστοράκου το οποίο στηρίχτηκε και  από τους παριστάμενους Δημοτικούς Συμβούλους των άλλων παρατάξεων εκτός από τους Συμβούλους της “Λαϊκής Συσπείρωσης” που ενέκριναν το κείμενο της κας Κατσινοπούλου. Και εδώ πρέπει να επισημανθεί ότι οι Σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στήριξαν την πρωτοβουλία της κας Κατσινοπούλου όταν για το ίδιο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας βγήκαν τα μαχαίρια μεταξύ της εκεί παράταξης του ΚΚΕ και της κεντροαριστερής πλειοψηφίας. 

Επίσης, στην ίδια συνεδρίαση προτάθηκε από τον πρώην Δήμαρχο και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Σταύρο Γεωργόπουλο άλλο ένα ψήφισμα στο οποίο καταδικάζεται η δολοφονία των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στο Ρέντη. Το κείμενο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, μειοψηφούντων των κ.κ. Καμπούρη, Παπαδάτου, Περδικάρη και παρόντων των κ.κ. Λυκούρα, Κοκκινίδη, Κατσινοπούλου.

Από το www.xtypos.gr