ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΕ 3 ΔΡΟΜΟΥΣ

Την έγκρισή του έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής στην πρόταση της διοίκησης για εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στις οδούς Αγίας Λαύρας, Ανωγείων και Κανδάνου. 
Συγκεκριμένα, το Σώμα ενέκρινε τη μονοδρόμηση της οδού Αγίας Λαύρας, από την οδό Μακεδονίας προς και έως την οδό Αυγής (ήταν αμφίδρομος), τη μονοδρόμηση της οδού Ανωγείων, από την οδό Αυγής προς και έως την οδό Μακεδονίας (ήταν αντιθέτου κυκλοφορίας), και τη μονοδρόμηση της οδού Κανδάνου, από την οδό Μακεδονίας προς και έως την οδό Αυγής (ήταν αντιθέτου κυκλοφορίας).

Όπως εξήγησε ο Αντιδήμαρχος, κ. Γιώργος Βλαντής, οι ανωτέρω ρυθμίσεις περιλαμβάνονται στη μελέτη των ερευνητών του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ υπήρχε και αίτημα κατοίκων της περιοχής. Προλαβαίνοντας τυχόν αντιδράσεις ο κ. Βλαντής τόνισε πως η διοίκηση είναι εναντίον των σημειακών  παρεμβάσεων, αλλά το συγκεκριμένο ζήτημα κρίθηκε “ώριμο” προς υλοποίηση. Η διευκρίνηση αυτήν βέβαια δεν εμπόδισε τον πρώην Δήμαρχο, κ. Γιώργο Μαστοράκο, να θυμίσει στον Αντιδήμαρχο πως από τη θέση της ελάσσονος αντιπολίτευσης επέκρινε τέτοιους είδους παρεμβάσεις και υπογράμμισε τους κινδύνους που κρύβονται πίσω από τέτοιες κινήσεις.

Ο κ. Μαστοράκος ζήτησε από τον κ. Βλαντή να ασχοληθεί με το ζήτημα της μονοδρόμησης της οδού Ιφιγενείας και να συνεργαστεί με τη νέα διοίκηση του Δήμου Νέας Ιωνίας. “Δεν μπορούν να έρχονται αποσπασματικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις” τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης “Ηράκλειο-Ανθρώπινη Πόλη”, κ. Νίκος Μπάμπαλος που ζήτησε ενημέρωση για το πόσα χρήματα δόθηκαν για τις μελέτες των Πανεπιστημίων Αθηνών και Πάτρας αλλά και για τα σχέδια της διοίκησης αναφορικά με την περιοχή του κέντρου.

Ο ίδιος ζήτησε να υπάρξει συνεργασία και διάλογους με όμορους δήμους και μεγαλύτερη προσπάθεια για την αντιμετώπιση των κυκλοφορριακών προβλημάτων αλλά όχι αποσπασματικά. Τέλος, αφού επεσήμανε πως υπάρχουν αιτήματα από κατοίκους και άλλων περιοχών, ζήτησε από τη διοίκηση να προχωρήσει με την Πράξη Αναλογισμού στη συμβολή των οδών Σαρανταπόρου και Μακεδονίας καθώς και να “ανοίξει” την οδό Καλαβρύτων. Δευτερολογώντας ο κ. Βλαντής συμφώνησε με τις παρατηρήσεις των Συμβούλων της αντιπολίτευσης, αλλά υπερασπίστηκε τις προτεινόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τονίζοντας πως είναι χρήσιμες για την περιοχή.

Ο Αντιδήμαρχος ενημέρωσε πως έχουν ανοίξει όλα τα θέματα της παλιάς κυκλοφοριακής μελέτης, ενώ έχει ανατεθεί στους μελετητές του Πανεπιστημίου Πατρών να προχωρήσουν με τις περιοχές του Παλαιού Ηρακλείου και του Ψαλιδίου. Επίσης, αποκάλυψε πως έχει γίνει επαφή με το Δήμο Νέας Ιωνίας για τα κυκλοφοριακά ζητήματα. Στην ψηφοφορία που ακολούθησε οι τρεις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εγκρίθηκαν ομοφώνως από το Σώμα. 

Από το www.xtypos.gr