ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ

Τέλος σ’ ένα καθεστώς αυθαιρεσίας βάζει η Δημοτική Αρχή με την εφαρμογή του Νόμου 2946/2001 που αφορά την υπαίθρια διαφήμιση και την παράνομη τοποθέτηση επιγραφών – πινακίδων. Με αποφασιστικότητα και συνέπεια απέναντι στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, η Διοίκηση του Δήμου θέτει σε εκκίνηση τις δράσεις αυτές που βελτιώνουν την εικόνα της πόλης και το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων. 

Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για την ασφάλεια των πολιτών καθώς θλιβερή διαπίστωση αποτελεί πως πολλά οδικά ατυχήματα οφείλονται στις παράνομα τοποθετημένες πινακίδες.
Για το σκοπό αυτό συστάθηκε μεικτό κλιμάκιο αποτελούμενο από υπαλλήλους των Υπηρεσιών του Δήμου (Δημοτικής Αστυνομίας, Οικονομικής, Περιβάλλοντος, Τεχνικής) υπό την εποπτεία των Αντιδημάρχων Γιάννη Κεσκινίδη και Ηλία Μοσχονά, με αρμοδιότητες την αυτοψία και την καταγραφή των παραβάσεων, την επιβολή προστίμων, την αποξήλωση και απόσυρση των διαφημιστικών μέσων που έχουν παράνομα αναρτηθεί στους δρόμους της πόλης.

Ήδη στους πρώτους ελέγχους που διενεργήθησαν επί της Λ. Ηρακλείου, το κλιμάκιο προέβη σε καταγραφή των παράνομων πινακίδων που εντοπίστηκαν ενώ επίκειται άμεσα η αχρήστευσή τους.
Να σημειώσουμε πως το θέμα είχε αναδείξει προ διετίας ο σημερινός Δήμαρχος κ. Παντελής Βλασσόπουλος ο οποίος σε δηλώσεις του τονίζει ότι «η πολιτική βούληση οφείλει να γίνεται πολιτική απόφαση και πράξη. Για μας η διασφάλιση και η τήρηση της Ελληνικής Νομοθεσίας αποτελεί μονόδρομο. Καμία συμπεριφορά που υπονομεύει ή προσβάλλει την πόλη και τους κατοίκους της, δεν θα τύχει της σιωπηρής συναίνεσης αυτής της Δημοτικής Αρχής».