ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΦΙΞ

Την προσπάθεια της Επιτροπής Πολιτών να αποδοθούν δικαστικώς ευθύνες για το χειρισμό της υπόθεσης του κτήματος Φιξ από το ελληνικό δημόσιο θα στηρίξει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα το αίτημα της Επιτροπής για να δηλώσει ο Δήμος παράσταση πολιτικής αγωγής σε ποινική διαδικασία αναφορικά με την απώλεια μιας δημόσιας (σύμφωνα με την Επιτροπή Πολιτών) έκτασης και να υποστηρίξει τις κατηγορίες. Σημειώνουμε εδώ ότι τα μέλη της Επιτροπής  έχουν υποβάλει μήνυση για Απάτη σε βάρος του δημοσίου, απιστία και παράβαση καθήκοντος σε μια σειρά εμπλεκομένων πρώην δημόσιων λειτουργών αναφορικά με την παραίτηση του ελληνικού δημοσίου από τη διεκδίκηση τμήματος της έκτασης των 27 στρεμμάτων.

Όλες οι παρατάξεις συμφώνησαν με το αίτημα, ενώ ο Δήμαρχος, κ. Παντελής Βλασσόπουλος δεσμεύτηκε πως μέχρι το τέλος Μαΐου θα γίνει ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το κτήμα Φιξ. Από την πλευρά της Επιτροπής Κατοίκων τοποθετήθηκε η κα Ανθή Χαρώνη η οποία είπε πως η Επιτροπή έχει απευθυνθεί και προς τους όμορους Δήμους της Λυκόβρυσης-Πεύκης και της Μεταμόρφωσης ώστε να παρέμβουν και αυτοί και ζήτησε τη βοήθεια της Δημοτικής Αρχής του Ηρακλείου προς αυτήν την κατεύθυνση.

Από το www.xtypos.gr