ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ

Τις τελευταίες ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας, κριτικές για την πολιτική που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου Αττικής στον τομέα του αθλητισμού, με βάση τις οποίες ο Δήμος όφειλε να υλοποιήσει σε διάστημα 6 μηνών προγράμματα και πολιτικές, που εκκρεμούν για πολλά χρόνια. Η κριτική «αγνοεί» το χάος που συνάντησε η παρούσα δημοτική αρχή με την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων της, αλλά και τη σκληρή οικονομική πραγματικότητα που μαστίζει ιδιαίτερα την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή ωστόσο, ανοικτή πάντα στο διάλογο και την κριτική, δηλώνει ότι χαράσσει υπεύθυνα την αθλητική της πολιτική, με γνώμονα τις ανάγκες της κοινωνίας της πόλης μας, τις θέσεις των αθλητικών φορέων και προσπαθώντας πάντα να υπερβεί τους οικονομικούς σκοπέλους της συγκυρίας.

Η μείωση που παρουσιάζουν τα έσοδα της επιχείρησης κατά 6.600 Ευρώ κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2011 οφείλεται στην γενικότερη οικονομική συγκυρία, που πλήττει τόσο τους πολίτες όσο και τους ΟΤΑ. Όπως γνωρίζει, ο οποιοσδήποτε ασχολείται με τη Τοπική Αυτοδιοίκηση , εξαιτίας της δημοσιονομικής κρίσης, η περιστολή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων προς τους ΟΤΑ έχει ξεπεράσει το 35% σε ετήσια βάση γεγονός που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τη λειτουργία των οργανωτικών δομών και περιορίζει τη δυνατότητα παροχής υπηρεσιών στους πολίτες.

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, ωστόσο, δε μένει εκεί, προσπαθώντας να κρατήσει με κάθε τρόπο θεσμούς που διασφαλίζουν την ποιότητα της καθημερινότητας των πολιτών. Μάλιστα σε ό,τι αφορά την Κ.Ε.Α.Π.Π.Η.Α παρά τις όποιες δυσκολίες προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό το όνειρο των μικρών συμπολιτών μας για ενεργή συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες. Πιο συγκριμένα παρά το γεγονός ότι 60 μέλη της επιχείρησης για περισσότερο από 5 μήνες αδυνατούν να καταβάλουν τη μηνιαία συνδρομή τους (η οποία ανέρχεται στο ποσό των 15 Ευρώ) επηρεάζοντας την εικόνα των εσόδων της επιχείρησης, δεν κάνει άμεσα απαιτητές τις οφειλές, ούτε ζητεί εθελούσιες εισφορές. Είναι προφανές ότι δεν βάζουμε το μαχαίρι στο λαιμό των οικογενειών, των οποίων τα παιδιά επιθυμούν να συμμετέχουν σε μαζικές αθλητικές δράσεις.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας της επιχείρησης εάν κάποιο μέλος αδυνατεί να είναι συνεπής ως προς τη μηνιαία συνδρομή του, τότε διαγράφεται από τους καταλόγους των μελών.

Αναφορικά με τους ισχυρισμούς, για έκδοση ημερολογίου του 2011 με την επωνυμία της επιχείρησης με τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης το οποίο πωλείται από ιδιώτες και τα χρήματα πηγαίνουν για την πληρωμή των προπονητών ποδοσφαίρου, αυτοί είναι αναληθείς. Είναι γνωστό ότι εντός του τρέχοντος έτους δεν έχει παρθεί καμία τέτοια απόφαση από το συγκεκριμένο όργανο και ουδέποτε η σημερινή Δημοτική Αρχή έδωσε τη συγκατάθεση της για μια τέτοια ενέργεια.

Σε κάθε περίπτωση πάγια αρχή της Δημοτικής Αρχής είναι να στηρίζει τους συνεργάτες της στο πλαίσιο της νομιμότητας. Το διάστημα αυτό από την αρχή της θητείας μας δεν μας έχει καταγγελθεί περίπτωση που οδηγεί σε διοικητική παραβίαση. Ωστόσο καλούμε τον οποιοδήποτε έχει να καταγγείλει επωνύμως τέτοιες πρακτικές να το πράξει άμεσα και υπεύθυνα.

Σχετικά με τα μέτρα για την αναμόρφωση του γηπέδου της Κύμης, είναι ευρύτερα γνωστό ότι η περαιτέρω αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στη συγκεκριμένη περιοχή, σχετίζεται άμεσα με τη μεταφορά του χώρου στάθμευσης των οχημάτων του Οργανισμού Καθαριότητας. Η σημερινή Δημοτική Αρχή μετά από συντονισμένες ενέργειες και παρά το δυσχερές οικονομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο λειτουργούν οι ΟΤΑ, μέσα σε διάστημα έξι μηνών κατάφερε να κάνει πραγματικότητα ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και να επιτύχει την εύρεση χώρου εκτός του οικιστικού ιστού της πόλης στον οποίο στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνει η μεταφορά του χώρου στάθμευσης των οχημάτων του Οργανισμού Καθαριότητας. 

Μετά την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου εγχειρήματος στις άμεσες προτεραιότητες της διοίκησης του Δήμου είναι η συνολική ανάπλαση του χώρου με άμεσο στόχο την όσο το δυνατόν πιο άρτια εξυπηρέτηση αθλητικών δραστηριοτήτων.

Η Δημοτική Αρχή, επαναξιολογεί το πρόγραμμά της με βάση τις πραγματικές οικονομικές δυνατότητες του Δήμου, αλλά και των δημοτών, έτσι όπως αυτές διαμορφώνονται στην παρούσα συγκυρία. Στο πλαίσιο αυτό, επεξεργάζεται ένα συνολικό επικαιροποιημένο και ολοκληρωμένο αθλητικό πρόγραμμα, για όλα τα επί μέρους θέματα (ποδόσφαιρο, μαζικός αθλητισμός, γήπεδα κ.λ.π.) το οποίο θα είναι σε θέση να ανακοινώσει, όταν αυτό ολοκληρωθεί, σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.