ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ - ΛΥΣΗ ΜΕΣΩ ΙΔΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΤ

Μέσω της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Θεσσαλονίκης επιχειρεί να δώσει λύση η κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών στο τεράστιο πρόβλημα των σκουπιδιών που εγκυμονεί πλέον σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Στο πλαίσιο αυτό λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Χάρη Καστανίδη με την οποία άναβε «πράσινο» φως για την ανάθεση σε ιδιώτες της αποκομιδής των απορριμμάτων το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής μετά από σχετική εισήγηση του περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού ο οποίος βρισκόταν σε ανοιχτή γραμμή με το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την απόφαση   «με γνώμονα τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και την προστασία των 5 εκατομμυρίων πολιτών της Αττικής το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αποφάσισε κατά πλειοψηφία να αναλάβει  πρωτοβουλία για την αποκομιδή των απορριμμάτων που έχουν συσσωρευτεί το τελευταίο 10ημερο σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής, λαμβάνοντας υπόψιν και τις εκθέσεις των Εποπτών Δημόσιας Υγείας και του ΚΕΕΛΠΝΟ». 

Βεβαίως για να γίνει αποκομιδή των απορριμμάτων πρέπει πρώτα να «πέσουν» τα δύο προπύργια της ΠΟΕ-ΟΤΑ: οι ΧΥΤΑ Φυλής και Μαυροράχης (Θεσσαλονική). Και αυτό είναι έργο της ΕΛ.ΑΣ. που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα προχωρήσει άμεσα σε σχετικές επιχειρήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου, βεβαίως, είναι σαφές ότι θα συναντήσουν σθεναρή αντίσταση.


Από το www.aftodioikisi.gr