ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ

Ένα από τα αγαπημένα θέματα της δημοτικής αρχής όπως και της προηγούμενης είναι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Με το πέρασμα των χρόνων σίγουρα οι ανάγκες αλλάζουν σε διάφορες περιοχές στο Ηράκλειο και οι κάποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σαφώς και είναι απαραίτητες.

Τελικά για ποιόν γίνονται οι όποιες επιλογές?
Για τους κατοίκους?
Για κανέναν, απλά κάνουμε μια μελέτη και την εφαρμόζουμε?
Για να εξυπηρετηθούν φίλοι και γνωστοί?

Εδώ και μερικά χρόνια έχει εμφανιστεί στον δήμο μας κάποιος που κάνει μελέτες, ο οποίος δεν είναι καν δημότης Ηρακλείου, ο οποίος είναι ακαδημαϊκός και μάλλον αυτό είναι αρκετό.

Να υποθέσω ότι στους 120.000 περίπου κατοίκους του Ηρακλείου δεν υπάρχει κάτοικος που να κατέχει αντίστοιχη ειδικότητα.
Εγώ γνωρίζω 4-5 που και προτάσεις έχουν κάνει και με ενδιαφέρον αντιμετωπίστηκαν στο παρελθόν, αλλά τελικά δεν έτυχαν την εμπιστοσύνη της εκάστοτε δημοτικής αρχής.

Το φαινόμενο της επιλογής προσώπων για ζητήματα που αφορούν την πόλη μας, αλλά δεν επιλέγονται τελικά Ηρακλειώτες έχει καταντήσει αστείο.
Διάφοροι απίθανοι τύποι εμφανίζονται ξαφνικά (όχι από μόνοι τους, τους φέρνουν τα τζιμάνια, οι αιρετοί μας) για να λύσουν προβλήματα που ούτε καν τους αφορούν. Παίρνουν το παραδάκι, αν δε το πάρουν αφήνουν την δουλειά στη μέση και εξαφανίζονται, διότι το ζητούμενο γι’ αυτούς δεν είναι η επίλυση του προβλήματος αλλά η αμοιβή τους.

Σε ότι αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες θεωρώ ότι πρώτα από όλους αφορούν τους περίοικους των δρόμων που θα ήταν καλό να γίνουν αλλαγές, θα μπορούσε  κλιμάκιο του δήμου να αφιερώσει κάποιες ώρες και να συζητήσει με τους κατοίκους (στο δρόμο) να καταγράψει την άποψη τους, εξάλλου εκείνοι καθημερινά αντιμετωπίζουν τα όποια προβλήματα χρειάζονται ρύθμιση. Η επί τόπου εικόνα ή έρευνα δεν μπορεί να αντικατασταθεί σε καμία περίπτωση με την εικόνα που έχει ακόμα και ο πιο έμπειρος σε τέτοια θέματα από έναν χάρτη, πόσο μάλλον όταν δεν έχει βρεθεί στην περιοχή να παρατηρήσει τις ανάγκες και τα προβλήματα.

Έτσι λοιπόν για πολλοστή φορά ανακοινώνονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που οι κάτοικοι των περιοχών τις βλέπουν περισσότερο σαν απορρυθμίσεις παρά σαν λύση του προβλήματος.

Έχω την εντύπωση ότι αυτή η ιστορία με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι κάτι σαν παιχνιδάκι ή σα να μη έχουμε να κάνουμε κάτι οπότε ας κάνουμε μια περιοχή μπάχαλο.

Επίσης έχω την εντύπωση πως όταν εκλέγονται κάποιοι αιρετοί που αναλαμβάνουν την διοίκηση του δήμου, ξεχνούν ότι είναι Ηρακλειώτες, στις περισσότερες περιπτώσεις λειτουργούν και αποφασίζουν σε βάρος των συντοπιτών τους, λες και βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Αυτά τα φαινόμενα είναι θλιβερά, κυρίως όταν έχουν βάθος χρόνου που δεν μας επιτρέπει να θυμηθούμε πόσο παλιά έχει ξεκινήσει αυτό το κακό, και που τελικά εμείς οι ίδιοι οι δημότες – ψηφοφόροι το συντηρούμε όλα αυτά τα χρόνια.

Ας έχουμε τον νου μας λοιπόν για την επόμενη φορά.