ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - Η ΠΟΛΙΤΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ

Μετά την κατασυκοφάντηση των εργαζομένων, τις απειλές για κατάργηση των οργανικών θέσεων στις υπηρεσίες καθαριότητας, το όργιο καταστολής στον ΧΥΤΑ, το στήσιμο απεργοσπαστικού μηχανισμού με χρυσοπληρωμένους ιδιώτες, η κυβέρνηση προχώρησε σε μια πράξη ακραίας αυταρχικής, αντεργατικής πολιτικής, την πολιτική επιστράτευση των οδηγών των απορριμματοφόρων.

Έχουν το θράσος να επικαλούνται τη δημόσια υγεία αυτοί που διαλύουν όλες τις δημόσιες υπηρεσίας υγείας και κοινωνικής πρόνοιας. Έχουν το θράσος να επικαλούνται το κοινωνικό συμφέρον, αυτοί που σπρώχνουν τους εργαζόμενους στη χωματερή της ανεργίας ή στους μισθούς και τις συντάξεις πείνας.

Έχουν το θράσος να χρησιμοποιούν τη συρρίκνωση των δημοτικών υπηρεσιών που οι ίδιες οι πολιτικές τους προκάλεσαν, σαν άλλοθι για την προμελετημένη εκχώρηση της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων στους γνωστούς μεγαλοεργολάβους, τα πολιτικά τους στηρίγματα.

Αυτή την ώρα το χρέος των Δημοτικών αρχών και των δημοτικών παρατάξεων, είναι η υποστήριξη του αγώνα των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Στην πράξη και όχι στα λόγια.

Δυστυχώς, ο Δήμαρχος και η διοίκηση του Δήμου έσπευσαν να «συμμορφωθούν προς τας υποδείξεις», παραδίνοντας τις ονομαστικές καταστάσεις των οδηγών απορριμματοφόρων στην Περιφέρεια. Με μια αξιοθαύμαστη σπουδή για την τήρηση της «νομιμότητας», που δεν έχουν επιδείξει ένα χρόνο τώρα σε κραυγαλέες περιπτώσεις καταπάτησης της, στην πράξη  διευκολύνουν το έργο των κατασταλτικών μηχανισμών.

Το «Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου Αξιοπρέπεια - Αντίσταση – Αλληλεγγύη», συμπαραστέκεται αμέριστα στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην τοπική Αυτοδιοίκηση.
Καλούμε όλους και όλες σε μαζική κοινωνική εξέγερση για να φύγει η κυβέρνηση και να ανατραπεί η πολιτική της. Να δώσουμε μαζικό και μαχητικό παρόν στη 48ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 19 και 20 Οκτώβρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

18.10.2011