ΕΛΕΚΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.... ΠΟΥ, ΠΟΙΟΣ, ΠΟΤΕ?

Άρτος και θεάματα μαζί με τις κυκλοφοριακές απορυθμίσεις είναι τα 2 κοινά χαρακτηριστικά της νυν με την πρώην δημοτική αρχή.

Όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενη ανάρτηση, έχουμε την υποψία ότι το μέτρο σύγκρισης της δημοτικής αρχής του Π. Βλασσόπουλου είναι η απίστευτη 4ετια του Στ. Γεωργόπουλου, το θέμα είναι αν οι δυνατότητες είναι ανάλογες ή περισσότερες.

Μέχρι τώρα η δημοτική αρχή βαθμολογείται με κάτω από την βάση, καθώς δεν έχει προχωρήσει σε βασικές τομές για τις οποίες είχε δεσμευτεί προεκλογικά, αλλά και για την αδυναμία της να λειτουργήσει ομαλά τις υπηρεσίες του δήμου.
Ένα ερώτημα που παραμένει είναι γιατί ο Π. Βλασσόπουλος ακόμα δεν έχει φέρει ελεγκτές δημόσιας διοίκησης για τα οικονομικά του δήμου, ενώ προτιμάει να «κουκουλώσει» αμαρτίες του παρελθόντος που έχουν δυσάρεστες συνέπειες στην δική του θητεία.

Το γεγονός αυτό σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητο, αντιθέτως σκανδαλίζει αρκετούς που δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί ο Δήμαρχος ενώ δεν ήταν εκτεθειμένος ή μπλεγμένος με υποθέσεις του παρελθόντος, δείχνει άρνηση σε ένα τόσο κρίσιμο ξεκαθάρισμα.
Τελικά ποιους θέλει να προστατεύσει και για ποιους λόγους?

Μέσα σε παρόμοιες υποθέσεις που η δημοτική αρχή έχει μείνει μετεξεταστέα σύμφωνα με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις , ο άρτος και τα θεάματα που κοστίζουν λιγότερα από εκείνα του Γεωργόπουλου αλλά όχι λίγα για τα οικονομικά δεδομένα του δήμου και της εποχής που διανύουμε, κάποιες άκυρες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που γίνονται πάνω σε χάρτες, χωρίς να έχουν ιδέα αυτοί που τις κάνουν για τις ανάγκες των δρόμων και των περιοχών που υποτίθεται ρυθμίζουν, λειτουργούν σαν ψευδαίσθηση ότι υπάρχει δραστηριότητα στον δήμο, ότι συμβαίνουν γεγονότα και τακτοποιούνται εκκρεμότητες.

Τακτικές παλαιωμένης πολιτικής τακτικής που πλέον οι πολίτες δεν ψαρώνουν αντιθέτως τέτοιες πρακτικές τις αντιμετωπίζουν με καχυποψία και επιφύλαξη.