ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ


Tην πολιτική της απόφαση να γυρίσουν όλοι οι εργαζόμενοι του τομέα της καθαριότητας στις οργανικές της θέσεις προσπαθεί να υλοποιήσει εκ νέου η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου Αττικής από την αρχή του χρόνου. Όπως έχουμε γράψει σε προηγούμενα ρεπορτάζ, ο Δήμαρχος, κ. Παντελής Βλασσόπουλος είχε αποφασίσει από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες διοίκησης του Δήμου, υπό την πίεση και του Σωματείου Εργαζομένων, να γυρίσουν όλοι οι εργαζόμενοι στις θέσεις για τις οποίες προσλήφθηκαν καθώς, όπως είναι γνωστό αρκετοί δουλεύουν σε άλλες υπηρεσίες με αποφάσεις προηγούμενων δημοτικών αρχών.

Ωστόσο, η διαδικασία της μεταφοράς σκάλωσε καθ' όλη τη διάρκεια του έτους στην άρνηση αφ' ενός των περισσότερων εργαζομένων να γυρίσουν στις θέσεις τους αλλά και στη διαπίστωση από την πλευρά της διοίκησης πως η επιστροφή θα δημιουργήσει κενά σε άλλες νευραλγικές υπηρεσίες του Δήμου.

Στις αρχές του 2011 έληξε η προθεσμία που είχε δώσει ο Δήμαρχος στους προϊσταμένους των υπηρεσιών του Δήμου για να γυρίσουν πίσω όλοι οι εργαζόμενοι. Και όπως ενημέρωσε ο ίδιος ο κ. Βλασσόπουλος πριν λίγες ημέρες το Δημοτικό Συμβούλιο, έπειτα από ερωτήματα των κ.κ. Τσεκούρα και Κατσινοπούλου, από τους εργαζομένους της καθαριότητας που ήταν σε άλλες υπηρεσίες  οι περισσότεροι έδωσαν το παρών στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος. Όσο για τους υπόλοιπους διευκρινίστηκε πως θα φύγουν από τις υπηρεσίες τους όταν γίνει εφικτό να αντικατασταθούν, ενώ για κάποιους τονίσθηκε πως συμμετέχουν σε εργασίες επισκευών και συντηρήσεων στα σχολεία της πόλης.  

Για “το ξεκίνημα” της τελευταίας φάσης της διαδικασίας έκανε λόγο ο Αντιδήμαρχος, κ. Ηλίας Μοσχονάς που ξεκαθάρισε πάντως πως ακόμα και να γυρίσουν πίσω στην καθαριότητα όλοι οι εργαζόμενοι δεν θα μπορούσαν να καλύψουν όλες τις ανάγκες της υπηρεσίας. Βέβαια το ερώτημα είναι, όπως το έθεσαν και κάποιοι Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, αν θα παραμείνουν αυτοί οι άνθρωποι στην καθαριότητα ή αν και αυτή η προσπάθεια θα πέσει στο κένο. Ο χρόνος θα δείξει!

Από το www.xtypos.gr