KAΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑΛΟ

Τη συμπόρευση της με την παράταξη “Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη” και τον επικεφαλής της κ. Νίκο Μπάμπαλο γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της η πρώην Δημοτική Σύμβουλος Ηρακλείου Αττικής, κα Δέσποινα Αϊβατζίδου. Είχαμε γράψει σε προηγούμενα ρεπορτάζ για τον πολιτικό “γάμο” της έμπειρης πολιτικού με τον κ. Μπάμπαλο ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες του Χτύπου αναμένονται και άλλα ανάλογα χτυπήματα από την παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας του Δήμου Ηρακλείου.

Το κείμενο της κας Αϊβατζίδου είναι το ακόλουθο:
“Η εμπειρία έχει δείξει, ότι, για ν΄ αρχίσεις την όποια μορφή επικοινωνίας, την όποια μορφή επαφής και λόγου, αξίζει να δανειστείς, αξίζει να επικαλεστείς κάτι από τα λόγια των παλαιότερων. Αυτούς που η ζωή κατατάσσει στους σοφότερους.
Θυμάμαι, λοιπόν, ένα γέροντα, που όταν άρχιζα την επαφή μου με την τοπική αυτοδιοίκηση, μου ΄δωσε μια αλησμόνητη συμβουλή.
«Παιδί μου, είπε, να μιλάς πάντα στους ανθρώπους που σ΄ εμπιστεύονται, να μιλάς πολύ, αλλά με μια προϋπόθεση, να μπορείς μ΄ αυτά που λες να τους κοιτάς στα μάτια. Όπου βρίσκουν εσένα, να βρίσκουν και το βλέμμα σου».
Μ΄ αυτή την αίσθηση, φίλοι μου, των λόγων του παλαιού Ηρακλειώτη γέροντα, στέκομαι απέναντί σας.

Σήμερα, όλοι οφείλουμε να αναμετρηθούμε με τις ευθύνες μας, με τις αρχές μας, με τις ανάγκες του τόπου.
Όλοι κρινόμαστε τώρα. Και ο καθένας ξεχωριστά και συλλογικά. Έχουν εξαντληθεί τα όρια ανοχής των δημοτών, απέναντι στην αμετροέπεια, την αγωνιώδη κατασκευή της προσωπικής εικόνας (κάποιων), την άγονη, απερίσκεπτη και αδιέξοδη αντιπαράθεση, την εύκολη κατεδάφιση αρχών και αξιών στο όνομα μιας αμφιλεγόμενης και απαξιωμένης πια προσωπικής προβολής. Οι καιροί επιβάλουν να υποστείλουμε τα ΕΓΩ και να πάμε για τα ΕΜΕΙΣ, γιατί η συλλογικότητα είναι αυτή που κάνει τους βλαστούς κορμούς, κάνει τους κρίκους αλυσίδες.
Να δημιουργήσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για μια ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ για το καλό του δήμου και των δημοτών.

Με την πολυετή ενασχόλησή μου στα κοινά του Δήμου και έχοντας υπηρετήσει την αγαπημένη μας πόλη, θέτω τον εαυτό μου, όπως άλλωστε πάντοτε κάνω, υπηρέτη κοινών στόχων και σκοπών.
Στόχων, που έχουν να κάνουν με την αλλαγή στη φιλοσοφία αλλά και την πρακτική άσκησης εξουσίας της Δημοτικής Αρχής, και, σκοπών, που θα έχουν επίκεντρο τον παράγοντα άνθρωπο και τις ζωτικές του ανάγκες.

Να φέρουμε στην πρώτη γραμμή, τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας, να διαμορφώσουμε, να προτείνουμε και να εφαρμόσουμε λύσεις.
Απευθύνω λοιπόν δημόσια και ανοικτά ΚΑΛΕΣΜΑ σε όλους, ξεπερνώντας κομματικές γραμμές, παραταξιακές διαδρομές και προσωπικές επιδιώξεις, ώστε, από κοινού να συμμετέχουμε σε μία τέτοια ακηδεμόνευτη, ενωτική και υγιή προσπάθεια. Έχω εδραία την πεποίθηση ότι ο Νίκος Μπάμπαλος και η παράταξη «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» υιοθετούν έμπρακτα τα προαναφερόμενα κομβικά χαρακτηριστικά τόσο στην θεωρία, όσο και στην πράξη. Μια παράταξη που και αγωνιά και αγωνίζεται για την πόλη μας. Ένοιωσα επιτακτική την ανάγκη να ενώσω τις δυνάμεις μου που πηγάζουν από την αγάπη και το άδολο ενδιαφέρον για την πόλη μας, με τις δυνάμεις της παράταξης αυτής και τον Νίκο Μπάμπαλο, παραγκωνίζοντας κόμματα και προσωπικές φιλοδοξίες.

Είναι μια ΣΥΜΠΡΑΞΗ ευθύνης και προοπτικής στη λογική της σύμπνοιας.
Σύμπραξη, σε μια εποχή, που όπως λέγεται τεκταίνεται προμελετημένα ένα ρέκβιεμ τόσο ιδεολογίας όσο και πολιτικής. Για εμάς όμως η ιδεολογία «δεν καταργήθηκε». Εξελίσσεται και αποτελεί το «βηματοδότη» των κοινωνικών εξελίξεων. Ακόμα και κατ΄ εξοχήν ατομοκεντρικές κοινωνίες, αναπτύσσουν ισχυρότατους συλλογικούς μηχανισμούς ιδεολογικής ταυτοποίησης, φαντασιακής θέσμησης και πολιτισμικής συνεκτικότητας.

Η ταύτιση απόψεων που έχουμε με τον Νίκο, εδράζεται σε ένα κίνημα αυτεξούσιων και ενεργών πολιτών, με ενότητα, με ηθική, αξιακές αρχές που σηματοδοτεί την νέα σχέση ανάμεσα στο ατομικό και το συλλογικό.

Αυτή η ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, συνίσταται στη χάραξη ενός δρόμου με στόχους που βρίσκονται πέρα από τη λογική του Ηρακλειώτικου αστικού μορφώματος και εντάσσονται σε μια δυναμική που ιχνηλατεί ένα σύστημα με έντονο κοινωνικό χαρακτήρα και ρηξικέλευθο αντιγραφειοκρατικό προσανατολισμό.

ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ και ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ με γνώμονα την αδήριτη ανάγκη μετεξέλιξης, εμπλουτισμού και προοπτικής της ήδη υπάρχουσας γνώσης, πείρας και πρακτικής. Αδήριτη ανάγκη μετεξέλιξης, εμπλουτισμού και προοπτικής στην πορεία σφυρηλάτησης αραγούς κλίματος εμπιστοσύνης, αλληλεγγύης, ανιδιοτέλειας και γόνιμης και διαρκούς συνεργασίας με τους δημότες, με την τοπική κοινωνία.

Αυτή η ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ θα θεωρηθεί επιτυχής ή όχι, ανάλογα με ποιο τρόπο θα συνταχθούμε, θα διαταχθούμε και θα διαλεχθούμε με τους πολίτες, τους φορείς, την κοινωνία. Έξω και πέρα από λογικές υποκρισίας, φαρισαϊσμού και ... καχυποψίας.
Στα πλαίσια της καλής πίστης θα έλεγα ότι οφείλουμε να ανατρέξουμε στο χθες κριτικά, να ακτινογραφήσουμε το σήμερα ουσιαστικά και να χαράξουμε το αύριο προοπτικά, λαμβάνοντας υπ΄ όψη τους πόθους, τις αγωνίες και τα συμφέροντα των δημοτών, παράλληλα με τις αντικειμενικές συνθήκες του κοινωνικοοικονομικού γίγνεσθαι.

Στη μεγάλη αναμέτρηση της ατομικής επιδίωξης και της συλλογικής ανάγκης, των τιμαρίων της εξουσίας, της αναγέννησης της πολιτικής και του κινήματος των πολιτών, ας σταθούμε στο σωστό μετερίζι.
Ας δώσουμε όλοι μαζί απάντηση:
α. στο τι Ηράκλειο ΕΧΟΥΜΕ
β. στο τι Ηράκλειο ΘΕΛΟΥΜΕ
γ. στο τι Ηράκλειο (τελικά) ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Με εκτίμηση
Δέσποινα Αϊβατζίδου-Ποριώτου”

Από το www.xtypos.gr