ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΩΡΓΟ

Πενθεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής καθώς απεβίωσε την Κυριακή 24 Μαρτίου ο πρώην Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής (1979-1986), Γιώργος Ηλιακόπουλος, σε ηλικία 75 ετών.

Ο Γιώργος Ηλιακόπουλος γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1938 και από νεαρή ηλικία αναμείχθηκε με την πολιτική καθώς το 1961 έγινε μέλος της Ένωσης Κέντρου. Το 1967 εκλέχθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Εμποροϋπολλήλων Αθήνας, ενώ στις 10 Ιουνίου του ίδιου έτους συνελήφθη για συμμετοχή στην αντιστασιακή οργάνωση ΔΕΚΑ και καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκιση. 

Αποφυλακίστηκε με την αμνησία του Δεκεμβρίου του 1968. Με τη μεταπολίτευση έγινε μέλος του ΠΑΣΟΚ και Γραμματέας της Νομαρχιακής Βορειοανατολικών προαστίων. Στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου εκλέχθηκε ως Δημοτικός Σύμβουλος για πρώτη φορά το 1975. Ο Ηλιακόπουλος θήτευσε ως Δήμαρχος της πόλης την οχταετία 1979-1986, ενώ διετέλεσε και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επί δημαρχίας του κ. Γιώργου Μαστοράκου.
Η είδηση του θανάτου του ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου τη Δευτέρα όπου και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή εις μνήμη του. Η κηδεία του έγινε το μεσημέρι της Τρίτης στο κοιμητήριο του Παλαιού Ηρακλείου σε βαρύ κλίμα παρουσία πλήθους κόσμου. Σε ένδειξη πένθους αναβλήθηκε και η προγραμματισμένη για την Τρίτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία μεταφέρθηκε για την Πέμπτη.

Από το www.xtypos.gr