ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ - Η ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, πρόγραμμα απεξάρτησης για χρήστες ναρκωτικών ουσιών, σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου Αττικής παρουσιάζουν την θεατρική παράσταση «Η φάρμα των ζώων» του Τζώρτζ Όργουελ, στο πολιτιστικό πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» (διεύθυνση: Κουντουριώτη και Νεότητος), την Τετάρτη 27 Μαρτίου, Ημέρα Θεάτρου, και ώρα 20.00.

Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί μια από κοινού πρωτοβουλία για τον πολιτισμό, την κοινωνική προσφορά και τη σύνδεση της προσπάθειας πρόληψης και αντιμετώπισης της χρήσης ουσιών με την τοπική κοινωνία.

Λίγα λόγια για την παράσταση
Οι ομάδες θεάτρου, μουσικής και σκηνογραφίας παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση «Η Φάρμα των ζώων», θεατρική διασκευή του ομώνυμου έργου του Όργουελ. Η μουσική επένδυση και τα τραγούδια της παράστασης, πρωτότυπα και από το σύγχρονο έντεχνο ελληνικό τραγούδι, αποδίδονται ζωντανά. Η ομάδα σκηνογραφίας δημιουργεί την εικόνα του έργου, σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας τα σκηνικά και τα κουστούμια.

«Τα Ζώα επαναστατούν ενάντια στο σατράπη ιδιοκτήτη της φάρμας κ. Τζόουνς και παίρνουν την εξουσία. Όλα μαζί συμφωνούν και ονειρεύονται μια κοινωνία ισονομίας, δημοκρατίας και ευημερίας. Τα πέτρινα χρόνια είναι πίσω τους… έτσι νομίζουν τουλάχιστον.

Ένα έργο επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε που στηλιτεύει την κατάχρηση της εξουσίας και την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Αλληλεγγύη και ελευθερία απέναντι στην καταπίεση και την ανισότητα. Ένας κόσμος χωρίς διακρίσεις, ένας κόσμος δικαιοσύνης.»

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗΤο ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ είναι πρόγραμμα απεξάρτησης για ενήλικες χρήστες ναρκωτικών ουσιών. Οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν, δεν χορηγούνται φαρμακευτικές ή υποκατάστατες ουσίες και δεν υπάρχουν λίστες αναμονής. Απευθύνεται σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών, ενήλικες άνω των 21 ετών, εργαζόμενους, φοιτητές, περιστασιακούς χρήστες και στις οικογένειές τους.
Οι χρήστες ουσιών μπορούν να απευθυνθούν για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο του Συμβουλευτικού Σταθμού (Φυλής 217, Αθήνα) 210 86 26 761.

Οι γονείς και οι συγγενείς των εξαρτημένων μπορούν να απευθυνθούν για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο του Κέντρου Οικογενειακής Υποστήριξης (3ης Σεπτεμβρίου 176, Αθήνα) 210 86 12 604.