ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΑΛΤΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

Στην χθεσινή ανάρτηση που είχε να κάνει με τον απολογισμό του Π. Βλασσόπουλου, αναφέρθηκα στην τακτική της διοίκησης να χρεώνει στις προηγούμενες διοικήσεις αδυναμίες (οικονομικές, διοικητικές) που ευθύνονται μέχρι σήμερα για τα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει η νυν διοίκηση και εξακολουθούν να αποτελούν τροχοπέδη στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου.

Τον τελευταίο καιρό ακούγεται ότι στον δήμο έχει φτάσει έγγραφο από τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης που αφορά καταλογισμούς σε 5 πρώην προέδρους της πρώην ΔΕΤΕΗΑ επί δημαρχείας Γ. Μαστοράκου.

Ο ένας εκ των προέδρων είναι ο Ν. Μπάμπαλος.

Σε αυτό το σημείο και για να καταδείξω το παράδοξο από την μεριά της διοίκησης, να θυμίσω ότι στην συνέντευξη του μετά την αποχώρηση του γενικού γραμματέα ο Η. Θεοδώρου είχε πει: 
«Η μεγάλη υποκρισία, όμως, είναι ότι κάποιοι από αυτούς που πρωτοστάτησαν σ’ αυτή την ιστορία και έχουν μακρόχρονη διαδρομή στην διοίκηση του Δήμου Ηρακλείου από διάφορες θέσεις ευθύνης, έχουν κάποιες «μικρές» προσωπικές εκκρεμότητες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από την «χρηστή» διοίκησή τους στο Δήμο. Και αυτοί που πρωτοστάτησαν για τη δική μου υπόθεση σιωπούν. Οι εκκρεμότητες αυτές είναι καταγεγραμμένες σε πορίσματα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και σε λίγο υποχρεωτικά θα δουν το φώς της δημοσιότητας. Υπομονή λοιπόν και όλοι θα καταλάβουν τα κίνητρά τους. Εξάλλου είπαμε ότι όλα πρέπει να είναι ξεκάθαρα γύρω από τους ανθρώπους που ασχολούνται με τη Δημόσια Διοίκηση.»

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη

Συνεπώς η διοίκηση του δήμου έχει στα χέρια της (τουλάχιστο από τον Δεκέμβριο) επίσημο έγγραφο που «καίει» τον Ν. Μπάμπαλο και για άγνωστο λόγο δε το έχει δημοσιοποιήσει.
Το παράδοξο είναι ότι από την μεριά του ο Ν. Μπάμπαλος με περίσσιο θράσος βγάζει διάφορα δελτία τύπου προσπαθώντας να βλάψει κυρίως επικοινωνιακά την διοίκηση, όταν ο ίδιος είναι εκτεθειμένος απέναντι στους δημότες και στην Ελληνική δικαιοσύνη.

Η διοίκηση του δήμου οφείλει:
1ο Να μας δώσει μία εξήγηση για τον λόγο που δεν έχει γίνει γνωστό το έγγραφο με τους καταλογισμούς.
2ο Να το δημοσιοποιήσει άμεσα για να μάθουν οι δημότες τι ακριβώς αναφέρει και για πιο λόγο οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης κατέληξαν σε πόρισμα που εκθέτει ανεπανόρθωτα υποψήφιο δήμαρχο.

Πρέπει να πάψει επιτέλους αυτή η ιστορία της συγκάλυψης ακόμα και αντιπάλων και οι δημότες να μάθουν ποιοι είναι οι υπεύθυνοι που ο δήμος και οι υπηρεσίες του εδώ και χρόνια υπολειτουργούν.