"ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ" - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΣΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Στην εποχή που ο αριβισμός, η προδοσία, οι υποτελείς και οι ικέτες περισσεύουν, στην εποχή που τα ατσάλινα δόντια έχουν αντικατασταθεί από λαστιχένιες μασέλες, στην εποχή των αποστημάτων και της ανεπάρκειας του πολιτικού συστήματος, δεν μπορούμε να περιμένουμε ούτε μπέσα, ούτε ντροπή.

Σ’ αυτό το αποπνικτικό και αρρωστημένο πολιτικό -κυρίως- περιβάλλον έγινε και ο απολογισμός της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ηρακλείου. Σ’ αυτή τη σαθρή εποχή, που μπορεί ο καθένας, με ελαφρά και βουβή συνείδηση και χωρίς ίχνος ενοχής να λέει ό,τι του αρέσει, προσπαθώντας να εξαπατήσει και αυτούς ακόμη, προς τους οποίους απευθύνεται.

Σ’ αυτό, λοιπόν, το νεοβαρβαρικό κλίμα, που διέπει την πολυαγαπημένη μας πατρίδα, έκανε στις 07/04/2013, αντί για απολογισμό πεπραγμένων, αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση και ιδιαίτερα στον Γεωργόπουλο και την παράταξη «Όραμα για το Ηράκλειο», ο κ. Βλασσόπουλος και εν γένει η Δημοτική Αρχή.

Ειλικρινά, δεν είχαμε σκοπό και ούτε καν επιθυμούσαμε να ασχοληθούμε και να προβούμε σε απαντητική ανακοίνωση, εάν μεταξύ άλλων δεν έκαναν ψευδή και «συκοφαντική» αναφορά οι εορτάζοντες της Δημοτικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, είπαν ότι παρέλαβαν την 01/01/2011 το Δήμο σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης», δηλαδή αυτοί που διοικούσαν το Δήμο, κατά μεγάλο χρονικό διάστημα, παρέλαβαν από τον εαυτό τους την κατάσταση αυτή.

Σημειωτέον ότι, πριν ακολουθήσουν την οργανωμένη φυγή από την παράταξη που τους ανέδειξε, ΟΥΔΕΠΟΤΕ διεφώνησαν με τον Δήμαρχο στα Δημοτικά Συμβούλια, όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις για τις δράσεις και την πολιτική του Δήμου.

Επειδή, λοιπόν, ψεύδονται ασύστολα, αν και γνωρίζουν ότι το σπουδαιότερο έργο τετραετίας στο Ηράκλειο έγινε την περίοδο 2007 - 2010 (τους έχω προκαλέσει να έλθουν σχετικοί εμπειρογνώμονες, προκειμένου να αποφανθούν για την τετραετία που έγινε το μεγαλύτερο έργο, αλλά δεν τολμούν), όπως και κατ’ ιδίαν ομολογούν.

Αντί να ντρέπονται που εγκατέλειψαν -από την ανεπάρκειά τους- ολοκληρωμένα έργα, έτοιμα προς υλοποίηση, με τη σύμφωνη γνώμη και τις υπογραφές των αρμοδίων Υπουργών, του Νομάρχη και υπηρεσιακών παραγόντων, όπως π.χ.:

α) Το αστικού τύπου Κέντρο Υγείας (μικρό νοσοκομείο για όλες τις εξετάσεις και βραχεία νοσηλεία για τους δημότες).

β) Τους δώδεκα (12) δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, με υπογεγραμμένη την Προγραμματική σύμβαση.

γ) Τον Παιδικό Σταθμό στο Παλαιό Ηράκλειο, στην Κ. Παλαμά.

δ) Το ακίνητο της Κ.Ε.Δ., που σήμερα λυμαίνεται ο Δήμος Αμαρουσίου (προς τιμήν του, αφού τα κατάφερε), ενώ ο Δήμος Ηρακλείου παίζει το ρόλο του απλού θεατή.

ε) Οδήγησαν σε μαρασμό το ελεύθερο Δημοτικό Πανεπιστήμιο, έθεσαν σε αχρηστία το δημοτικό ασθενοφόρο, διέλυσαν τη δημοτική συγκοινωνία, κ.λπ., κ.λπ.

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και πολλά άλλα, θα περιοριστούμε όμως να αναφέρουμε ακόμη, ότι και τα έργα που πραγματοποιήθηκαν από το 2011 μέχρι σήμερα είναι έργα που είχαν εξασφαλιστεί και είχαν τακτοποιηθεί επί των ημερών μας, 2007 - 2010, όπως π.χ. Πράσινη ζωή στην πόλη, εξωραϊσμός των γηπέδων και των χώρων πρασίνου, ηλεκτρονική διακυβέρνηση του Δήμου κ.ά.

Σε επόμενη ανακοίνωση της παράταξης «Όραμα για το Ηράκλειο» θα υπάρξουν λεπτομερή οικονομικά και άλλα στοιχεία.

Λυπάμαι ειλικρινά για τα ψεύδη της Δημοτικής Αρχής, που γνωρίζει πολύ καλά ποιοι υποθήκευσαν το μέλλον της πόλης μας, αλλά νομίζω ότι σι παρασκηνιακές τους σχέσεις δεν τους αφήνουν, πέραν των γνωστών φιλοφρονήσεων και των ανούσιων καυγάδων, να αποκαλύψουν την αλήθεια»