O ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Στις 7 Απριλίου ο Δήμαρχος Π. Βλασσόπουλος έκανε ανοιχτή πρόσκληση στους δημότες για να τους ενημερώσει για τα πεπραγμένα της διοίκησης.

Η κίνηση αυτή της διοίκησης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και σαν crash test, αφού η απήχηση του κόσμου θα μαρτυρούσε την θετική εντύπωση των δημοτών για την διοίκηση.

Ακούγεται ότι έγινε μεγάλη κινητοποίηση, ακόμα και τηλεφωνικά επικοινωνούσαν με δημότες για να τους ενημερώσουν και να τους προσκαλέσουν στην ομιλία του δημάρχου.

Δεν ξέρω αν σημαίνει κάτι ότι είχε καθυστέρηση 45 λεπτών περίπου η έναρξη της ομιλίας, που κάτι σημαίνει, δεν ξέρω αν ο κόσμος που τελικά παραβρέθηκε κατάλαβε τίποτα από αυτά που, ουσιαστικά, διάβαζαν οι ομιλητές, αυτό που ξέρω είναι ότι κανένας δεν πανηγυρίζει για το αποτέλεσμα, παρόλο που οι πρώτες εντυπώσεις των αυλοκολάκων του δημάρχου προσπαθούσαν να τον καθησυχάσουν ότι   ο κόσμος ήταν αρκετός, μάλιστα κάποιοι μιλούσαν για 600 άτομα, ενώ στην αίθουσα τα καθίσματα είναι λιγότερα από 500. Άλλοι έλεγαν ότι λόγω της γενικότερης πολιτικής κατάστασης ο κόσμος απαξιώνει τέτοιου είδους εκδηλώσεις κτλ.

Για μένα η περιορισμένη απήχηση που είχε η ομιλία του δημάρχου και δεδομένου την κινητοποίηση που προηγήθηκε, το αποτέλεσμα είναι καμπάνα στα αυτιά της διοίκησης ότι η κατάσταση και η αίσθηση του κόσμου για την λειτουργία της και την αποτελεσματικότητα της είναι ανεπαρκής.

Αυτό που θα πρέπει να υπολογίσουν οι διοικούντες και με την ευκαιρία να τους το θυμίσω, είναι ότι ο πρώην δήμαρχος Στ. Γεωργόπουλος ο οποίος είχε τον ίδιο ειδικό σύμβουλο με τον Π. Βλασσόπουλου, την τελευταία χρονιά της θητείας του, προσπάθησε να αλλάξει την αρνητική εντύπωση που είχε η διοίκηση του. Όλα δούλευαν ρολόι, καθαριότητα, ότι ζήταγαν τηλεφωνικά οι δημότες λύνονταν την επόμενη μέρα...
το αποτέλεσμα ήταν το 2927 ψήφοι και ποσοστό 15.52%...
που σημαίνει ότι ο κόσμος δε τρώει κουτόχορτο.

Όποιος από την διοίκηση κλαίγεται για τα οικονομικά και ακούγεται λες και είναι παρουσιαστής μιζέριας σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων δεν πείθει κανέναν. Οι δημότες γνωρίζουν την κάκιστη οικονομική κατάσταση της χώρας και δεν πιστεύω ότι υπάρχουν Ηρακλειώτες που θα περίμεναν να γίνουν σημαντικά έργα, όσο να λειτουργούν οι καθημερινές υποχρεώσεις του δήμου με συνέπεια και αξιοπρεπώς. Η δημοτική αρχή από πολύ νωρίς άρχισε ένα τροπάριο σχετικά με το τι παρέλαβε από τις προηγούμενες διοίκησης χωρίς να είναι διατεθειμένη να αποδοθούν ευθύνες στους υπαίτιους. Κάτι ανάλογο είχε κάνει και ο πρώην δήμαρχος Στ. Γεωργόπουλος από τον 2ο χρόνο της θητείας του, αλλά όπως είναι γνωστό τον ίδιο ειδικό σύμβουλο έχει και ο νυν δήμαρχος με αποτέλεσμα να ακολουθεί παρόμοιες πρακτικές δημιουργώντας ψεύδο-άλλοθι.

Με το να αναφέρεται η διοίκηση στο χάος που παρέλαβε, στην δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας, στις περικοπές της χρηματοδότησης από την κυβέρνηση, ότι καλό και να έχει πετύχει μέχρι σήμερα, έστω και το ελάχιστο, ουσιαστικά το καίει με το αναλώνεται σε μία μιζέρια που δεν ενδιαφέρει τους δημότες.
Οι δημότες πληρώνουν τα δημοτικά τους τέλη και περιμένουν να δουν το αποτέλεσμα των υπηρεσιών.

Δείτε ολόκληρο τον απολογισμό της διοίκησης που έγινε στις 7 Απριλίου στον κινηματογράφο 3 Αστέρια