ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Αναστατωμένοι είναι χιλιάδες γονείς από την υπολειτουργία των ολοήμερων τμημάτων στα δημοτικά σχολεία λόγω της έλλειψης εκπαιδευτικών. Το πρωί της Τετάρτης γονείς πραγματοποίησαν ολιγόωρη συμβολική κατάληψη στο 3ο Δημοτικό Σχολείου Ηρακλείου Αττικής εις ένδειξη διαμαρτυρίας για το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί.
Εκεί, όπως ενημέρωσε το www.xtypos.gr η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κα Σοφία Προδρόμου, ενώ έχουν γραφτεί 75 παιδιά για το ολοήμερο τμήμα προς το παρόν καλύπτονται μόνο 25 από την πρώτη και τη δευτέρα τάξη και ειδικά οι περιπτώσεις εκείνες που οι γονείς δεν έχουν που να αφήσουν τα παιδιά τους. Το αποτέλεσμα αυτής της δυσλειτουργίας είναι πως αρκετοί γονείς είναι υποχρεωμένοι να παίρνουν τα παιδιά τους νωρίτερα από το σχολείο τους με όλες τις συνέπειες που έχει αυτό κυρίως στην επαγγελματική τους ζωή.

Ήδη από τις αρχές της εβδομάδας έχουν γίνει συγκεντρώσεις και συνελεύσεις δασκάλων και γονέων για το θέμα της υποβάθμισης των ολοήμερων. Επίσης έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με ένα από τα βασικά αιτήματα την κατάσταση με τα ολοήμερα από τις Ενώσεις Γονέων Μεταμόρφωσης (Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 7 μ.μ. Λύκειο Μεταμόρφωσης) και Νέας Ιωνίας (μαζί με φορείς της πόλης Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στις 6.30 μ.μ. πλατεία Σημηριώτη).

Από το www.xtypos.gr