ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. "Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ"

Προς: τα μέλη του Συλλόγου μας

Προβλήματα που χρονίζουν βασανίζουν τα νηπιαγωγεία, τις νηπιαγωγούς και τους γονείς των νηπίων.

Εκατοντάδες προνήπια μένουν κάθε χρόνο εκτός σχολείου, εξ αιτίας της άρνησης της διοίκησης να δημιουργήσει νέα νηπιαγωγεία και να διορίσει περισσότερες νηπιαγωγούς.

Η υποχρηματοδότηση των σχολείων κι η έλλειψη ακόμα και των στοιχειωδών μέσων για τη λειτουργία τους, έχει σα στόχο και αποτέλεσμα, την τσέπη των γονιών.

Τα τμήματα «πηγμένα» σε μαθητές, χωρίς προσωπικό ειδικής αγωγής και παράλληλης στήριξης.

Δε μας έφταναν όμως όλα αυτά, ήρθαν κι οι νέες εντολές του περιβόητου «survey». Του συστήματος που χρησιμοποιούν τα «παπαγαλάκια» της κυβέρνησης σαν άλλοθι. Εντολές που είναι στην κατεύθυνση της κυβερνητικής πολιτικής των απολύσεων εκπαιδευτικών.

«Δε θα γίνουν εγγραφές, αν δεν οριστικοποιηθεί ο αριθμός των εκπαιδευτικών λόγω της κινητηκότητας». Δηλαδή ; Δηλαδή … επιχείρηση αντιστροφής κάθε λογικής σειράς των πραγμάτων : Παλιά βλέπαμε τον αριθμό των μαθητών κάθε σχολείου και λέγαμε : άρα γίνονται τόσα τμήματα και χρειάζονται τόσοι εκπαιδευτικοί. Τώρα θα έχουμε όπως φαίνεται σχολεία, όπου πρώτα θα μάθουμε τον αριθμό των εκπαιδευτικών κι ύστερα πόσοι μαθητές χωράνε. Κι οι υπόλοιποι μαθητές ; Στα νηπιαγωγεία η κυβέρνηση έχει δείξει πολλές φορές πως το εννοεί : «Έξω. Δε χωράνε».

Αυτό όμως το σενάριο επιβεβαιώνει τους φόβους μας, για τον αριθμό των συναδέλφων που θα μείνουν στα σχολεία. Σχεδιάζουν νηπιαγωγεία με βάση την οργανικότητα (που τόσα χρόνια την έχουν περιορισμένη με καθησυχαστικές υποσχέσεις ) κι όχι με βάση τις ανάγκες του σχολείου, των γονιών και της γειτονιάς. Κάνουν αυτό που προειδοποιήσαμε ότι θα κάνουν με βάση τις εντολές των αφεντικών τους.

Καλούμε τις συναδέλφισσες νηπιαγωγούς να μη συνεργήσουν σ΄ αυτό το έγκλημα σε βάρος των παιδιών και σε βάρος της ίδιας της δουλειάς τους και του δημόσιου σχολείου.

Αν “του έρχεται βολικό” του διευθυντή ή του υπουργού να πει σ΄ ένα νήπιο «έξω απ΄ την πόρτα», ας έρθει να το κάνει αυτός μόνος του.

Η νηπιαγωγός κι ο κάθε εκπαιδευτικός δεν μπορεί να υιοθετήσει τη λογική της «επιλογής» ή της «ευκαιρίας». Η φοίτηση στο νηπιαγωγείο είναι δικαίωμα όλων των παιδιών.

Καλούμε τις συναδέλφισσες νηπιαγωγούς

Να μην εφαρμόσουν αυτή την εντολή και να γράψουν όλα τα νήπια και προνήπια που θα έρθουν στην πόρτα του σχολείου τους.

Να ενημερώσουν τους γονείς για τα απάνθρωπα σχέδια των «διοικητών» της εκπαίδευσης.

Να συσπειρωθούν στο Σύλλογο στο αγώνα

Ενάντια στη σχολείοποίηση-εντατικοποίηση της Προσχολικής Αγωγής.

Για καθιέρωση ενιαίας αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής για όλα τα παιδιά.

Ίδρυση και λειτουργία τουλάχιστον εννέα νέων νηπιαγωγείων στην περιοχή μας (3 στη Μεταμόρφωση, 3 στο Ηράκλειο, 3 στη Νέα Ιωνία).

Άμεση εξασφάλιση της αναγκαίας κατάλληλης υποδομής (σε κτηριακό, παιδαγωγικό, εποπτικό και υλικοτεχνικό επίπεδο).

Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών και των νηπιαγωγών για τη λειτουργία του δημόσιου Νηπιαγωγείου.

Εξίσωση του ωραρίου όλων των εκπαιδευτικών Προσχολικής Αγωγής με το ωράριο των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Καμία επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των Νηπιαγωγείων. Να μην εφαρμοστεί η πρωινή ζώνη 7 π.μ. – 8 π.μ. Να μην εφαρμοστεί το Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στα Νηπιαγωγεία.

15 παιδιά ανά τμήμα. Ίδρυση τμημάτων ένταξης νηπίων ανά συγκρότημα και όσων ειδικών Νηπιαγωγείων χρειάζονται.

Πλήρη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών νηπιαγωγών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μαζικοί διορισμοί Νηπιαγωγών για την κάλυψη όλων των πραγματικών κενών.

Όχι στο νέο σχολείο της αγοράς και της ημιμάθειας. Καμία αξιολόγηση-καταγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών.

Από το www,syneidisi.com