ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιανουαρίου στο πολιτιστικό κέντρο Ηλέκτρα Αποστόλου στο Ηράκλειο Αττικής η εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Ηρακλείου (μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας) για παιδιά.

Όπως μας ενημερώνει ο Σύλλογος Γυναικών Ηρακλείου Αττικής: “Η εκδήλωση περιελάμβανε την παρουσίαση της θεατρικής παράστασης «Το δέντρο της γης και οι καλικάτζαροι» από την θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ. 

Οι μικροί και οι μεγάλοι που παρακολούθησαν την παράσταση, είχαν την δυνατότητα να έρθουν σ’ επαφή με τα μηνύματα του έργου, που είναι η έννοια του συλλογικού αγώνα και της ταξικής αλληλεγγύης, όπως και ότι πρέπει ν’ αλλάξει ο κόσμος της εκμετάλλευσης της εργασίας, «η λυπημένη πολιτεία», και να αντικατασταθεί από την «χαρούμενη πολιτεία» όπου θ’ ανθίσει η κόκκινη μαργαρίτα! 

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με χειροτεχνίες των παιδιών, με αφορμή τις εικόνες και τα μηνύματα του έργου, τα οποία σχημάτισαν δύο μεγάλα κολάζ. Υπήρξε και μουσικο-κινητική ενασχόληση για τις μικρότερες ηλικίες. Η επιτυχία της εκδήλωσης ανέδειξε, τη δύσκολη περίοδο που περνούν τα μικρά παιδιά και τα νέα ζευγάρια και στο επίπεδο του πολιτισμού, της ψυχαγωγίας και του δημιουργικού ελεύθερου χρόνου. 

Ο Σύλλογος Γυναικών Ηρακλείου θα συνεχίσει την παρέμβασή του στις νέες ηλικίες και τα νέα ζευγάρια, προκειμένου να αναδείξει τη διέξοδο σε όλα τα προβλήματά τους, που είναι ο οργανωμένος αγώνας μέσα από τους συλλόγους της ΟΓΕ, μέσα από το σωματεία και το ΠΑΜΕ, μέσα από την κοινωνική συμμαχία.”

Από το www.syneidisi.com