ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

«Αν όχι τώρα, πότε; Αν όχι εμείς, ποιοί; Ήρθε η ώρα της αριστεράς στο Ηράκλειο (Αττικής) και σε όλη την Ελλάδα». Με αυτά τα λόγια που αποτελούν και ένα από τα κεντρικά συνθήματα της δημοτικής κίνησης «Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου, Αξιοπρέπεια, Αντίσταση , Αλληλεγγύη», χαιρέτισε τους πολυάριθμους φίλους του «Δικτύου» η επικεφαλής του Ειρήνη Κατσινοπούλου. Η υποψήφια δήμαρχος στο Ηράκλειο Αττικής έχοντας στο πλευρό της μέλη της κίνησης από όλες τις γενιές (Γιώργος Μυλωνάς, Κώστας Θωμίδης, Ματίνα Λιάπη), παρουσίασε το πλαίσιο αρχών του Δικτύου Πολιτών (την εκλογική διακήρυξή του), τους στόχους του, τις προγραμματικές του αξίες σε εκδήλωση που συνδυάστηκε με την κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας (το φλουρί «έπεσε» στους εργαζόμενους του δήμου.) Μόνη σκιά «τα όσα συνέβησαν στο Φαρμακονήσι και μας φαρμάκωσαν» όπως διευκρίνισε η Ειρήνη Κατσινοπούλου.



Στην εκδήλωση του «Δικτύου Πολιτών», το μεσημέρι του Σαββάτου, στο πολιτιστικό κέντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου», πρώτος πήρε το λόγο ο γιατρός Γιώργος Γρηγοριάδης, ιστορικό στέλεχος της αριστεράς και για πολλά χρόνια δήμαρχος στο Ηράκλειο Αττικής. Γι αυτό άλλωστε με το χιούμορ που τον διακρίνει χαρακτήρισε εαυτόν «διατηρητέο μνημείο» και ευχήθηκε να ζήσουμε στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές κάτι αντίστοιχο με εκείνο που ζήσαμε τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης «όταν είχαν εκλεγεί στην Αττική 37 δήμαρχοι της αριστεράς σε σύνολο 75».

«Σήμερα», επισήμανε η αντιδήμαρχος Ν. Ιωνίας Όλγα Κατημερτζή «οι αριστεροί δήμοι είναι ελάχιστοι, τρεις, τέσσερις ή πέντε. Αυτή η μοναξιά εξήγησε, μας εμποδίζει να υλοποιήσουμε τον στόχο μας, να κρατήσουμε τον κόσμο όρθιο. Το προηγούμενο σκηνικό, της παντοδυναμίας του Πασοκ (σε ποσοστό 47-50% ) θα ανατραπεί σ΄αυτές τις εκλογές και θα βαδίσουμε σε ένα άλλο δρόμο διεκδίκησης και ανακούφισης των δημοτών» εκτίμησε καταλήγοντας η Ο. Κατημερτζή. Στο «ευρύτερο μέτωπο αντίστασης και αλληλεγγύης που μπορεί να δημιουργηθεί σε όμορους δήμους» αναφέρθηκε και ο υποψήφιος δήμαρχος Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας Άρης Βασιλόπουλος ενώ ο συνδημότης μας βουλευτήςς του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς εκτίμησε «πως αυτός ο δημοκρατικός δήμος, μπορεί να γίνει δήμος πρότυπο, να διαμορφώσει μια άλλη ποιότητα ζωής για τους κατοίκους του».



«Καλή δύναμη στη δημοτική κίνηση του «Δικτύου Πολιτών» που έχει όλες τις προϋποθέσεις να διεκδικήσει το δήμο», ευχήθηκαν επίσης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης και Νάντια Βαλαβάνη, ενώ ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης που εξήρε «την ανιδιοτέλεια και το τεράστιο ηθικό κεφάλαιο των μελών του Δικτύου Πολιτών και της επικεφαλής του Ειρήνης Κατσινοπούλου» προϊδέασε τους φίλους του Δικτύου Πολιτών για τις«ευχάριστες εκπλήξεις που μας περιμένουν μέσα στην πιο δύσκολη ίσως χρονιά».

Στην ομιλία της η επικεφαλής του Δικτύου Πολιτών αφού επισήμανε ότι «το πρόγραμμά μας θα συνδιαμορφωθεί μετά από συζήτηση με τους φορείς της πόλης» απηύθυνε «κάλεσμα στις συλλογικότητες, στους ανένταχτους αγωνιστές, για τη δημιουργία ενός ενωτικού μετώπου για την αλλαγή στον Δήμο».

Η εκδήλωση έκλεισε μέσα σε εορταστικό κλίμα με τους παραβρισκόμενους να απολαμβάνουν τη συλλογική κουζίνα των μελών του Δικτύου Πολιτών.

Επικοινωνία: Ε-mail: diktiopoliton@gmail.com,
URL: http://diktiopoliton.blogspot.gr/
Γραφείο Τύπου: Δήμητρα Κουντή,
e-mail dkoudi@gmail.com

Από www.zonews.gr