ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΜΠΑΛΟΣ: ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ, ΙΟΥΛΙΟΣ 2009

Επειδή κάποιοι αρκούνται στο να χαρακτηρίζουν τον blogger, έχοντας κοντή ή επιλεκτική μνήμη, επαναφέρω μία ανάρτηση που έγινε τον 7 μήνα του 2009 και που έχει σχέση με το προηγούμενο άρθρο "εσύ από πότε είσαι ανεξάρτητος". 

Εμμένει ο Ν. Μπάμπαλος στην διασπαστική τακτική του χώρου του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο, τακτική που σε μεγάλο βαθμό οδήγησε και στην επικράτηση του...

...νυν δημάρχου Στ. Γεωργόπουλου το 2006. Η εμμονή αυτή ξεδιπλώθηκε για μία ακόμη φορά και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε πρόσφατα η παράταξη «Ηράκλειο – Ανθρώπινη πόλη», επικεφαλής της οποίας είναι ο Ν. Μπάμπαλος.

Έτσι, την ώρα που ο πρώην δήμαρχος Γ. Μαστοράκος βάζει ως πρώτο στόχο τη δημιουργία των προϋποθέσεων, ώστε το 2010 να μην είναι ξανά δήμαρχος ο Στ. Γεωργόπουλος και σημειώνει ότι τις αποφάσεις για το ποιος θα είναι υποψήφιος δήμαρχος του χώρου, θα τις πάρει ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ, ο Ν. Μπάμπαλος δηλώνει πως ο ίδιος θα είναι υποψήφιος δήμαρχος και πάλι, ότι και αν γίνει.

Μάλιστα αναφερόμενος στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο, τόνισε χαρακτηριστικά πως «εύχομαι επιτέλους να έρθει η ώρα οπού τα κόμματα θα μπορούν να ακούνε τις τοπικές κοινωνίες. Γιατί το 2006 ενδεχομένως κάποιοι κομματικοί φορείς να κατέληξαν σε λάθος επιλογές. Φάνηκε ότι κινήθηκαν σε αναντιστοιχία και μακριά από τις τοπικές κοινωνίες», συμπληρώνοντας ότι «εμείς σήμερα παλεύουμε για την ενότητα του προοδευτικού και δημοκρατικού χώρου και επιθυμούμε να δημιουργήσουμε ένα ευρύ πλειοψηφικό ρεύμα προκειμένου να σταματήσουμε τον κατήφορο της πόλης» κάτι που φυσικά δεν μπορεί να ισχύει σε καμία περίπτωση και είναι ξεκάθαρο ότι τα λόγια του Ν. Μπάμπαλου έρχονται σε αντίθεση με τις πράξεις του. Εκτός αν ο επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο – Ανθρώπινη πόλη» εννοεί ότι για να είναι ενωτικός, προϋπόθεση είναι να του δώσει το ΠΑΣΟΚ το χρίσμα…

Εξάλλου ο Ν. Μπαμπαλος αναφερόμενος στην κατάσταση με τους εργαζόμενους στο Δήμο τόνισε ότι «η κατάσταση που επικρατεί έχει ονοματεπώνυμο. Όσοι εργαζόμενοι απασχολούνται τώρα μέσω προγραμμάτων stage του ΟΑΕΔ ορισμένης χρονικής διάρκειας, χωρίς να τεκμηριώνουν δικαίωμα ασφάλισης και όσοι απασχολούνται με συμβάσεις έργου και μπλοκάκια δεν προήλθαν από μόνοι τους. Κάποιος τους προσέλαβε για να εξυπηρετήσουν παιχνίδια τόσο της σημερινής, όσο και της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Αυτή η κατάσταση είναι έξω από τη δική μας λογική».

Στην συνέχεια των δηλώσεων του ο Νίκος Μπάμπαλος ανέλυσε τη δική του φιλοσοφία που θα ακολουθήσει στο μέτωπο των εργαζομένων σε περίπτωση κατά την οποία αναλάβουν ο ίδιος και οι συνεργάτες του τη διοίκηση του Δήμου Ηρακλείου μετά την εκλογική αναμέτρηση του Νοεμβρίου του 2010.

Ο ίδιος επισήμανε: «Θα εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τις δυνατότητες που μας δίνει η κείμενη νομοθεσία και αν χρειαστεί να κάνουμε προσλήψεις θα κινηθούμε μέσω του ΑΣΕΠ προσδοκώντας να δημιουργήσουμε μόνιμες, οργανικές θέσεις και να μην συνεχίσουμε το καθεστώς ομηρίας που υπάρχει σήμερα. Πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι ο Δήμος δεν μπορεί και δεν πρέπει να λειτουργεί ως κέντρο αποκατάστασης ανέργων. Ακόμη και αν η επόμενη Κυβέρνηση μας δώσει την δυνατότητα να προχωρήσουμε σε νέες προλήψεις εργαζομένων με επιδοτούμενα προγράμματα του ΟΑΕΔ δεν θα τους πάρουμε. Δεν μας βολεύει η λογική του φίλου και του ημέτερου. Δεν πρόκειται να συνεχίσουν να υπάρχουν άνθρωποι στο Δήμο Ηρακλείου οι οποίοι ασκούν διοίκηση χωρίς να έχουν δικαίωμα υπογραφής. Είμαι αποφασισμένος να σπάσω αυγά και να συγκρουστώ με συμφέροντα και δομημένες νοοτροπίες προκειμένου να λειτουργήσει ο Δήμος με αρτιότητα».

Από το www.zonews.gr

http://irakleionews.blogspot.gr/2009/07/blog-post_24.html