ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΕ ΚΡΟΥΣΜΑ COXSAKIE

Άμεσα και πριν προλάβουν να εξαπλωθούν αντιμετωπίστηκαν τα δύο κρούσματα του ιού Coxsackie που έκαναν την εμφάνισή τους, πριν από λίγες ημέρες, στον παιδικό σταθμό της Χρυσοστόμου Βασιλείου. Οι υπεύθυνοι του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής έστειλαν άμεσα τον παιδίατρο, ο οποίος εξέτασε όλα τα παιδιά του παιδικού σταθμού διαπιστώνοντας τον περιορισμό του ιού μονάχα στα δύο προαναφερθέντα περιστατικά.

Οι Ηρακλειώτες που στέλνουν τα παιδιά τους στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς πρέπει να γνωρίζουν ότι ο Δήμος Ηρακλείου έχει πάντα στη διάθεση των εν λόγω σταθμών ιατρικό προσωπικό προκειμένου, όχι μόνο να αντιμετωπίζονται, αλλά και να προλαμβάνονται τέτοιες περιπτώσεις. Έτσι, οι γονείς μπορούν με ασφάλεια να εμπιστεύονται τα παιδιά στις δημοτικές δομές, ήσυχοι ότι τους παρέχεται καθολική φροντίδα.

Άλλωστε, όπως και οι παιδίατροι καθησυχάζουν, ειδικά για κρούσματα του ιού Coxsackie δεν συντρέχει ο παραμικρός λόγος πανικού, καθώς πρόκειται για λοίμωξη που στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι αβλαβής. Εξάλλου, ο ιός είναι πολύ συνηθισμένος, ιδιαίτερα τις εποχές τους έτους που δεν υπάρχει έξαρση της εποχιακής γρίπης.

Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία, τονίζουν οι ειδικοί, είναι να γίνει αντιληπτό ότι, όπως συμβαίνει και σε όλες τις λοιμώξεις, σημαντικότερο ρόλο έχει η πρόληψη. Για το λόγο αυτό παιδιά με συμπτώματα κάποιας ιογενούς λοίμωξης θα πρέπει να παραμένουν στο σπίτι μέχρι να αναρρώσουν πλήρως, με παράλληλη ενημέρωση του σταθμού, όπως ορίζει και ο κανονισμός λειτουργίας των παιδικών σταθμών.

Ο περιορισμός της διασποράς των λοιμώξεων έγκειται στο μεγαλύτερο ποσοστό στην καλή συνεργασία των γονέων με τον παιδικό σταθμό και στην τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Να σημειωθεί ότι ο παιδίατρος Σταύρος Κιάκος θα είναι στη διάθεση των γονέων του παιδικού σταθμού της Χρυσοστόμου Βασιλείου (σε προκαθορισμένες ημέρες) για τυχόν απορίες και διευκρινήσεις.

Από: www.zonews.gr

Σχόλια