ΚΕΙΜΕΝΟ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Οι υπογεγραμμένοι δημοτικοί σύμβουλοι διαμαρτυρόμαστε έντονα για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Η επί σειρά ετών καθιερωμένη αποστολή της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου συνoδευόμενη πάντα από τις εισηγήσεις και τα σχετικά των θεμάτων εξασφάλιζαν την πλήρη ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων για τα υπό συζήτηση θέματα.

Η άρνηση της σημερινής δημοτικής αρχής να συνεχίσει την πρακτική αυτή επικαλούμενη προσχηματικά αρχικά την βλάβη του φωτοτυπικού μηχανήματος και εκ των υστέρων την μη υποχρέωση της για αποστολή των εισηγήσεων και των σχετικών με τα θέματα κατήργησε ουσιαστικά την ενημέρωση και προετοιμασία των δημοτικών συμβούλων για τη συζήτηση των θεμάτων με αποτέλεσμα την περαιτέρω υποβάθμιση της λειτουργίας του.

Εδώ σημειώνουμε ότι η αποστολή των θεμάτων με μέιλ δεν αναιρεί τα παραπάνω διότι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν έχουν την δυνατότητα χειρισμού του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πολύ περισσότερο εκτύπωσης των εισηγήσεων.

Ο παράλληλος καταιγισμός της κάθε συνεδρίασης με σωρεία εκτάκτων θεμάτων που βαφτίζονται κατεπείγοντα αποτέλεσμα της λογικής της διοίκησης είμαστε πλειοψηφία και αποφασίζουμε ότι θέλουμε, υποβαθμίζει ακόμα περαιτέρω την λειτουργία του θεσμικού οργάνου.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την υποβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης που από όργανο που παράγεται πολιτική μετατράπηκε σε όργανο απλής διεκπεραίωσης τρεχόντων θεμάτων.

Αρνούμαστε να είμαστε απλοί θεατές στο έργο αυτό όπου ζωτικά θέματα της πόλης φέρονται προς συζήτηση απλώς για να τηρούνται τα προσχήματα. Δηλώνουμε ότι δεν θα συμμετάσχουμε σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην συνεδρίαση του σώματος του Δημοτικού Συμβουλίου την 27η Μαίου 2015, ελπίζοντας οι ιθύνοντες να αναλογιστούν ότι στο κυρίαρχο και δημοκρατικό όργανο της πόλης μας συμμετέχουν όλες οι εκλεγμένες δημοκρατικά παρατάξεις, η συμμετοχή των οποίων απαιτεί τουλάχιστον να είναι ενημερωμένες για τα υπό συζήτηση θέματα.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Μαστοράκος Γ., Γεωργόπουλος Στ., Βλασσόπουλος Π., Κατσινοπούλου Ε., Κουτρούλης Κ., Λύκουρας Β., Παπαδημητρίου Γ., Γαλακτοπούλου Μ., Ζούνη Μ., Κεσκινίδης Γ., Καμπούρη Δ. και Σπηλιόπουλος Π.

Σχόλια

  1. ΕΔΩ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΛΟΙΟΙ (ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ) ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΤΟΥΣ.

    ΤΕΛΙΚΑ ΟΝΤΩΝ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ (ΚΑΙ ΔΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ)

    Γ&Δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βλασσόπουλος Κεσκινίδης Γαλακτοπούλου και οι άλλοι μιλάνε για δημοκρατικότητα και συμμετοχή όταν οι κάτοικοι τους κατήγγειλαν ότι τσιμέντωσαν το χτήμα Δανιγγέλη μέσα στον Αύγουστο χωρίς να έχουν κάνει καμιά διαβούλευση με τους κατοίκους ή έστω ενημέρωση;;;;;;;;;;;

    Τέτοια τσιμεντώματα υποβαθμίσαν το Ηράκλειο κι όχι οι χαζομάρες για το φωτοτυπικό!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και αυτοί τσιμεντωμενοι είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χθες που ήταν διεθνής μέρα μπύρας πως και η τρύπα ήταν κλειστή; Ήπιε το καλό παιδί όλες τις μπύρες μόνες του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προχτές είχαν μαζευτεί όλες οι αλητείες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου