ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» εύχεται σε όλους

τους συναδέλφους καλή σχολική χρονιά, με υγεία για μας και τις οικογένειές μας.

«Η σχολική χρονιά που ξεκινά σήμερα, βρίσκει και το χώρο της παιδείας σε γενικό αναβρασμό με μία σειρά από μέτρα που πάρθηκαν και παίρνονται ακόμα, που αφορούν όχι μόνο τις εργασιακές σχέσεις μας αλλά γενικότερα το μέλλον και το χαρακτήρα του ίδιου του Δημόσιου Σχολείου. Το «Νέο Σχολείο» επελαύνει τσαλαπατώντας τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών».

Αυτά τονίσαμε πέρσι, με το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς. Δυστυχώς επαληθευτήκαμε 100% (παρόλο που κάποιοι απορούσαν «πού τα βλέπουμε αυτά»).

Η περσινή χρονιά ήταν η χειρότερη των τελευταίων χρόνων. Η σχολική χρονιά που θα αρχίσει σε λίγες μέρες θα προσπαθήσουν να μας την κάνουν εφιαλτική.

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕTo «εγγυάται» το νέο «αριστερό» μνημόνιο, που ψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ –ΠΟΤΑΜΙ, και έβαλε και το ΣΥΡΙΖΑ στο κλαμπ των μνημονιακών κομμάτων. Το «εγγυάται» το κάπιταλ κοντρόλ κι ο περιορισμός των οικονομικών των σχολείων. Το «εγγυάται» η πρώτη παράσταση διαμαρτυρίας που ήδη κάναμε στη διεύθυνση και ο τρόπος που επιχειρήθηκε να τοποθετηθούν φέτος οι συνάδελφοι αποσπασμένοι, μεταταγμένοι κλπ (Χωρίς απόφαση του ΠΥΣΠΕ, αλλά με προσωπική απόφαση του διευθυντή Δ/νσης. Το «εγγυώνται» οι δηλώσεις του υφυπουργού παιδείας για το ότι όλα τα κενά που θα υπάρξουν θα τα καλύψουν οι εκπαιδευτικοί με αύξηση του ωραρίου τους και με το … φιλότιμό τους. Το «εγγυάται» η προσπάθεια ανάδειξης, από τις επικείμενες εκλογές, ευρύτερης συνεργασίας, συνενοχής και αποδοχής από το «κουαρτέτο».

ΧΑΛΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑΗ χρονιά ξεκινά με πάνω από 25.000 κενά στα σχολεία, με μεγαλύτερο στοίβαγμα μαθητών μέσα στις τάξεις, με εξοβελισμό όλων των προνηπίων και υποχρεωτικές μετακινήσεις συναδέλφων σε άλλα σχολεία ή και περιοχές, ακόμα και σε άλλες υπηρεσίες, με προαναγγελία κατάργησης του ολοήμερου κλπ.

Η οικονομική αφαίμαξη των σχολείων κι αδυναμία τους να καλύψουν τα στοιχειώδη έξοδα (χαρτί, πετρέλαιαο, ρεύμα, νερό, κλπ κλπ), είναι πια δεδομένο και καθιερωμένο από την κυβερνητική πολιτική .

Παράλληλα φέρνουν νέα χαράτσια και φόρους, κατασχέσεις σπιτιών, πλειστηριασμούς, ιδιωτικοποιήσεις. Μειώνουν ακόμα περισσότερο μισθούς, συντάξεις και εφάπαξ. Έφεραν νέα επιδρομή στο ασφαλιστικό, νέες αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, και δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, χωρίς συντάξεις, με τη μαγκούρα στη δουλειά!

Πάρε και εσύ θέση. Μπες στον Αγώνα. Έλα στο σωματείο σου, πάρε μέρος στις Γενικές Συνελεύσεις, στις μαζικές, συλλογικές διαδικασίες.

Η επίθεση που δέχονται τα δικαιώματά μας είναι γενικευμένη για όλους τους εργαζόμενους.

Ενιαία και γενική πρέπει να είναι και η απάντηση που πρέπει να δώσουμε συσπειρωμένοι στα Σωματεία και τους Συλλόγους μας.

Για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων το Δ.Σ. θα συνεδριάσει την Τρίτη 8/9 στις 8μ.μ. για να καθορίσει πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα .

Τονώνουμε την αγωνιστική μας διάθεση, τη συσπείρωση και την αλληλεγγύη μας με ένα πολιτιστικό τριήμερο (11, 12 και 13 του Σεπτέμβρη).

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος Η Γραμματέας

Κώστας Κατιμερτζόγλου Ντιάνα Λιάκου