«ΤΕΛΟΣ ΤΑ «ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ»

Κόβονται τα "βαρέα και ανθυγιεινά" στους εργαζόμενους στις Υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων, όπως καταγγέλλει η συνδικαλιστική έκφραση του ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ. Αυτό το «ψαλίδι» θα έχει ως συνέπειες, τόσο την επιμήκυνση του χρόνου συνταξιοδότησης των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α., όσο και την κατάργηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.

Στην πράξη, οι εργαζόμενοι "φορτώνονται" με τουλάχιστον 9 χρόνια πρόσθετης ασφάλισης, προκειμένου να πάρουν σύνταξη, από το 58ο έτος με 15 έτη που ισχύει σήμερα, στο 67ο.

Επίσης, ανοίγει ο δρόμος για την κατάργηση και του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας (150 Ευρώ) μέσα από το νέο μισθολόγιο.

Το ΠΑ.ΜΕ., αντιδρά με την οργάνωση συλλαλητηρίων στις 22 Οκτωβρίου και κλιμάκωση του αγώνα, με Πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 12 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Διοίκησης του Συνδικάτου έχει ως εξής: «Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ το έκανε πάλι το αντεργατικό θαύμα της. Στη συνάντηση των υπουργών οικονομικών στο EUROGROUP η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να προχωρήσει στη κατάργηση των Βαρέων στους εργαζόμενους των δήμων. Πρακτικά σημαίνει ότι αυτομάτως οι συνάδελφοι στην αποκομιδή, στη διαλογή, στην επισκευή και τη συντήρηση των μέσων καθαρότητας κ.λ.π. τους προσθέτουν 9 χρόνια τουλάχιστον παρά πάνω εργασίας δρομολογώντας ταυτόχρονα και τη κατάργηση του επιδόματος των 150,00 ευρώ. Και όλα αυτά με πρόσχημα τη διάσωση των ταμείων.

Αυτή είναι η ανάπτυξη που μας ετοιμάζουν, αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ να πεθαίνουμε στο σκαλοπάτι του απορριμματοφόρου.

Φτάνει ως εδώ. Να σημάνει ξεσηκωμός, σε κάθε αμαξοστάσιο, σε κάθε υπηρεσία. Αρκετά τους αφήσαμε να παίζουν με τις ζωές μας προκειμένου να διασφαλίσουν τα κέρδη της εργοδοσίας. Οργανώνουμε τον αγώνα μας, αντιστεκόμαστε, διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας, παίρνουμε τη κατάσταση στα χέρια μας, μέσα από συσκέψεις ανά χώρο δουλειάς, απαιτούμε μαζικές γενικές συνελεύσεις. Απαιτούμε να μην πειραχτεί τίποτα από τα Β.Α.Ε. αντιθέτως να επεκταθεί η λίστα.

Καλούμε τα Σωματεία των Δήμων, τους συναδέλφους να πάρουν μέρος μαζικά στη παράσταση διαμαρτυρίας τη Τρίτη 13-10-2015 στις 2μ.μ. στο Υπουργείο Εργασίας. Να δώσουμε απάντηση στις επιδιώξεις της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των εργοδοτών.»


Από το www. syneidisi.com