Ο ΔΗΜΟΣ ΕΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2015 - ΈΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΕΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ (ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ)

Σε 13.797 ανέρχονται οι υποθέσεις που διεκπεραίωσε μέσα στο 2015 το ΚΕΠ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, αποδεικνύοντας τον πλέον περίτρανο τρόπο, αφενός πόσο σημαντική είναι η συγκεκριμένη υπηρεσία για τους Ηρακλειώτες, αφετέρου το επίπεδο προσφοράς των δημοτικών υπαλλήλων.

Σημαντική δε, η συμβολή του δημοτικού ΚΕΠ στο Πρόγραμμα της αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης: ο αριθμός των αιτήσεων που υποβλήθηκε, έφτασε τις 392, εκ των οποίων οι 296 αιτήσεις αφορούσαν πολίτες - κατοίκους του Ηρακλείου, ενώ οι 96 πολίτες εκτός Δήμου.

Παράλληλα, στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, εκδόθηκαν βεβαιώσεις ανεργίας και ανανεώθηκαν ενεργά δελτία ανεργίας. Ταυτόχρονα, το ΚΕΠ προετοιμάστηκε και δέχεται πλέον, εκτός των ανωτέρω, και τις παρακάτω αιτήσεις για τις εξής παροχές:

Επίδομα μακροχρονίως ανέργων

Επίδομα νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας (ΕΣΠΑ)

Ειδικό εποχικό επίδομα

Ειδικό βοήθημα μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης λόγω ανεργίας

Ειδικό βοήθημα σε όσους εξέτισαν ποινή στερητική της ελευθερίας

Ειδικό βοήθημα λόγω επίσχεσης εργασίας

Βοήθημα ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολούμενων (ΟΑΕΕ ή ΕΤΑΠ-ΜΜΕ)

Συμπληρωματικές παροχές μητρότητας

Ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας.

Στις υπόλοιπες λειτουργίες, το 2015 καθημερινά βεβαιώθηκαν: γνήσια της υπογραφής, σφραγίδα της Χάγης, ταυτοπροσωπίες ανηλίκων, επικυρώσεις όπου απαιτείτο (σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία). Ακόμη, εκδόθηκαν μέσω του TaxisNet, τεράστιο αριθμό παραβόλων (περίπου 80-100 ημερησίως) και απεγράφησαν 226 υποψήφιοι στρατεύσιμοι (κλάσης 1997).

Τέλος, μετά από επιθυμία των δημοτών, χωρίς να υπάγονται στις πιστοποιημένες υποθέσεις των ΚΕΠ, διευκολύνθηκαν οι πολίτες στην εκτύπωση μεγάλου αριθμού τελών κυκλοφορίας, εκκαθαριστικών, δηλώσεων Ε1 και Ε9, ενώ εκδόθηκαν δεκάδες ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων και μισθοδοσίας από το σύνολο των ασφαλιστικών ταμείων.

«Θέλω προσωπικά να συγχαρώ τους υπαλλήλους του ΚΕΠ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής οι οποίοι, όπως αποδεικνύεται και από τα απολογιστικά στοιχεία, καταβάλουν κάθε ημέρα τον καλύτερό τους εαυτό, ξεπερνώντας αρκετές φορές το πλαίσιο των καθηκόντων τους στο όνομα της καλύτερης εξυπηρέτησης του πολίτη. Η απόδοσή τους ταιριάζει πλήρως με το όραμά μας για ένα Δήμο λειτουργικό, αποτελεσματικό και άμεσο, στην υπηρεσία των Ηρακλειωτών», σχολιάζει ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος.

Θυμίζουμε, το ΚΕΠ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής λειτουργεί στον 1ο όροφο του δημαρχείου της πόλης (Στ. Καραγιώργη 2 και Μαρίνου Αντύπα), καθημερινές από τις 8.00 – 20.00 και Σάββατο 8.00 – 14.00, με τηλέφωνο επικοινωνίας το 2132000285, ενώ διαθέτει δωρεάν ασύρματο δίκτυο για τους επισκέπτες σε αναμονή. Σύντομα δε, ο Δήμος θα προχωρήσει και στη λειτουργία ενός ακόμα ΚΕΠ στο Παλαιό Ηράκλειο.


Απο το www.syneidisi.com

Σχόλια

  1. ΩΡΑΙΑ :
    ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΞΥΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου