ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ «ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ» - ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94 FM»

Εδώ και ενάμισι χρόνο η διοίκηση του Δήμου μας φέρνει προ τετελεσμένων δυσμενών γεγονότων σε ό,τι αφορά το ραδιόφωνο. Όλο αυτό το διάστημα η διοίκηση του ραδιοφώνου και του Δήμου και κυρίως ο Δήμαρχος φάνηκαν μη ειλικρινείς ως προς τις προθέσεις τους για το ραδιόφωνο και τους εργαζόμενους σ΄αυτό.

Ποτέ δε μάθαμε με τι κριτήρια έγιναν οι προηγούμενες απολύσεις και τώρα, πάντα με την εύκολη δικαιολογία της εξυγίανσης, ουσιαστικά αποφασίζει να προχωρήσει σε εκ΄ περιτροπής εργασία 3 ημερών την εβδομάδα και μείωση του μισθού κατά 40% των εργαζομένων που έχουν απομείνει.

Δυστυχώς η διοίκηση ποτέ δεν προσπάθησε να βρει τρόπους ώστε να αναβαθμίσει πραγματικά το ραδιόφωνο και να το αποδώσει στους πολίτες του Ηρακλείου σαν εργαλείο πολιτισμού, επικοινωνίας, ψυχαγωγίας και ενημέρωσης.

Πολλές φορές στο παρελθόν ο Δήμαρχος ζήτησε τη βοήθεια της Περιφέρειας για άλλα ελάσσονα ζητήματα και βρήκε ανταπόκριση, αλλά ποτέ για το ραδιόφωνο όπως όφειλε.

Το «Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου Αττικής- Ενωτικό Ψηφοδέλτιο» καταδικάζει απερίφραστα την αντιδημοκρατική μεθόδευση και στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων του «Επικοινωνία 94FM».

Η συχνότητα του «Επικοινωνία 94FM» είναι δημόσια περιουσία, δεν εκχωρείται και δεν πωλείται.

Ζητάμε:

Να εφαρμοστεί ένα σχέδιο ανάπτυξης για τον σταθμό με τη συμμετοχή των εργαζομένων, των κοινωνικών φορέων και των συλλογικοτήτων της πόλης και των ίδιων των κατοίκων της.

Εκσυγχρονισμό και βελτίωση του τεχνικού εξοπλισμού, για να μπορεί να εκπέμπει και να ακούγεται τουλάχιστον σε όλα τα σημεία της πόλης.

Ποιοτική αναβάθμιση του προγράμματος και άνοιγμα του στην τοπική κοινωνία και τους φορείς.

Απ' ευθείας αναμετάδοση των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Συνεργασία με άλλους Δήμους και την Περιφέρεια ώστε να γίνει η φωνή όλης της Βόρειας Αθήνας.

Διεκδίκηση κρατικής διαφήμισης και σχεδιασμό ειδικών προγραμμάτων προβολής των εμπορικών επιχειρήσεων και κάθε δραστηριότητας της πόλης μας αλλά και των γύρω περιοχών.

Σχόλια

 1. http://www.protagon.gr/scripta/editorial/meiwste-to-kratos-i-ptwxevoume-44341045797

  Μειώστε το Κράτος ή πτωχεύουμε! Protagon.gr
  Η κυβέρνηση δίνει μάχη για να διατηρήσει ένα τεράστιο Δημόσιο αλλά την ίδια ώρα, επειδή αυτό συνδέεται με τις επενδύσεις, θέλει να τις περιορίζει. Κυνηγάμε την ουρά μας, πιστεύοντας στα λεφτόδεντρα…
  Ανδρέας Ζαμπούκας4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016, 21:56
  Φέρνω στον νου μου μια σουρεαλιστική εικόνα: να βρεθούμε όλοι μαζί σε ένα αμφιθέατρο, σε μία πλατεία, κάπου τέλος πάντων που να μπορούμε να πούμε τον πόνο μας. Kι αφού κάποια στιγμή, σταματήσουμε να βρίζουμε τον Τσίπρα, ο καθένας να σηκώσει το δικό του πανό με το αίτημά του. Αγρότες, επιστήμονες, ελεύθεροι επαγγελματίες, συνταξιούχοι, δημόσιοι υπάλληλοι ή ό,τι άλλο αδικημένο μπορεί να υπάρχει στην αγορά. Και να φωνάξει κάθε διαμαρτυρόμενος εναντίον ποιού κάνει απεργία και τι ζητάει.
  Εντάξει, όλοι θα πουν για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό. Αλλά αυτό που θέλει ο καθένας σίγουρα, είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που ζητάει ο διπλανός του. Το δίκιο του αγρότη είναι το άδικο του γιατρού και το «κεκτημένο» του δημοσίου υπαλλήλου η ζημιά που γίνεται στον ελεύθερο επαγγελματία. Οπότε, ύστερα από ώρα, θα πέσει η πρώτη σφαλιάρα και στο τέλος όλοι θα γίνουμε ένα κουβάρι μπουνιές και κλωτσιές, όπως στο γαλατικό χωριό.
  Γιατί ακριβώς απεργούμε; Εδώ υπάρχει ένας κουμπαράς που πρέπει να γεμίσει με ένα συγκεκριμένο ποσό. Αυτό το ποσό είναι στη διακριτική ευχέρεια της κυβέρνησης να τον γεμίζει με τις επιλογές της, διατηρώντας ταυτόχρονα το δικαίωμα να συνεχίζει να τον αδειάζει για να συντηρεί τις λειτουργίες του κράτους. Δύσκολη δουλειά και επικίνδυνη. Τόσο επικίνδυνη που απορεί κανείς με τη μανία κάποιων να αναλάβουν την εξουσία προκειμένου να διαχειριστούν ένα χρεοκοπημένο κράτος. Αν δεν το αποδίδαμε σε ψυχοπαθολογικούς λόγους –ο τοξικομανής της αρχομανίας δεν συνειδητοποιεί το πάθος του- θα υποθέταμε ότι κάποιοι θρασύτατοι πλιατσικολόγοι μπήκαν στην μάχη να αρπάξουν ό,τι μπορούν και να φύγουν…
  Πέρα από κει όμως, όλοι εμείς που απεργούμε για την απαλλαγή μας από το γέμισμα του κουμπαρά, δεν μας περνάει από το μυαλό να διαμαρτυρηθούμε για το ποιος τον αδειάζει. Δεν μας απασχολεί η μείωση του Δημοσίου, ο περιορισμός του Κράτους και το αυστηρό όριο των συντάξεων, στα 65. Αδιαφορούμε εν τω μεταξύ, και για το ότι το απαράδεκτο ελληνικό κράτος επιμένει να κρατάει μακριά αυτούς που θα συνέβαλαν απλόχερα, στο γέμισμά του (ελληνικά κεφάλαια του εξωτερικού, ντόπιες και ξένες επενδύσεις κτλ).
  Αν δεν παράγουμε πλούτο, κανείς απεργός δεν πρόκειται να σωθεί. Ο κουμπαράς θέλει γέμισμα, αλλιώς θα μας πάρουν και το τελευταίο ευρώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αν θέλουν αυτοί από το Δίκτυο πολιτών Ηρακλείου Αττικής, να πληρώνουν το ραδιόφωνο με δικά τους λεφτά από την τσέπη τους και όχι με τα λεφτά των άλλων , τότε να το λειτουργήσουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αυτές είναι μαλακίες που διασπείρουν οι άσχετοι του μπάμπαλου και ο ίδιος, αν θέλει ο μπάμπαλος να κάνει επιχείρηση να ανοίξει μία μαζί με τους φίλους του και να αφήσει τον δήμο να τον λειτουργήσουν άλλοι που μπορούν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΡΕ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΤΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΣΑΣ ΕΙΔΑΜΕ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΣΤΕ ΕΞΟΥΣΙΑ
  ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 30 ΕΤΩΝ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ
  ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Διαδικασίες για την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του Κράτους
  Πήγαμε κι εμείς στο Tae Kwon Do: 50 αποκλειστικές φωτογραφίες από τη φιέστα...

  http://luben.tv/blogosphere/blogs/71534

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. http://pitsirikos.net/2016/01/%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%AF%CF%83%CE%B1%CE%B9-%CF%87%CE%AC%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CF%81%CE%B5-%CE%B7%CE%BB%CE%AF%CE%B8%CE%B9%CE%B5/#ixzz3xydQAopZ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου