ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΞΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΓΑΜΠΡΟ



Πλησιάζοντας στο τέλος της θητείας του Μπάμπαλου, έχει ήδη αποκαλυφθεί το πραγματικό πρόσωπο του δημάρχου, ακόμα και στους πιο στενούς και πιστού του συνεργάτες… 
Τα γράφαμε στο μπλοκ αλλά κάποιοι θεωρούσαν ότι τα κείμενα είχαν ως στόχο να αναδείξουν τον αντίπαλο του και αγνοούσαν την ουσία των γραφόμενων.
Κάποιοι έκαναν υπομονή πιστεύοντας ή ποντάροντας στον Μπάμπαλο, και τώρα έμειναν με την διαπίστωση ότι ο «συνεργάτης» τους πούλησε ή ακόμα χειρότερα τους χρησιμοποίησε.

Όσοι πέρασαν από την διοίκηση του δήμου σε θέσεις ευθύνης, έχουν βάλει την υπογραφή τους σε χαρτιά, που ήταν σαν να έβαζαν το κεφάλι τους στην καρμανιόλα…
λίγο το χαρτζιλίκι, λίγο ο τίτλος του προέδρου ή αντιδημάρχου, λίγο το να δείξουν πίστη και αφοσίωση στις αποφάσεις του δήμαρχου, δεν ήθελε περισσότερο να βρεθούν αρκετοί από δαύτους σε δυσάρεστη θέση, που διαπιστώνουν ότι δεν αφορά την ιδιότητα τους κατά την θητεία τους στον δήμο, αλλά το όνομα τους και την περιουσία τους.

Κάποιοι που λαμβάνουν ραβασάκια την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια από την παράταξη, το ίδιο θα κάνουν και οι υπόλοιποι που θα τους έρθουν εν καιρώ. Ίσως όσοι βρίσκονται ήδη σε δυσάρεστη θέση, να διαπιστώνουν ότι δεν είναι πρόθυμος, εκείνος που τους προέτρεψε – ανάγκασε να βάλουν την υπογραφή τους, να τους καλύψει σε οποιαδήποτε περιπέτεια τους σε ενδεχόμενους καταλογισμούς.

Μέσα από διάφορα κείμενα - αναρτήσεις στο παρελθόν, καθώς η σελίδα είναι αρκετά χρόνια ανενεργή, είχα αποτυπώσει το προφίλ του Μπάμπαλου πριν αυτός γίνει δήμαρχος.
Μάλιστα είχα προβλέψει ότι θα είναι ακόμα πιο δεσποτικός από ότι ήταν ο Γεωργόπουλος, είχα πει ότι ο Μπάμπαλος δεν κάνει φίλους, είχα αναφέρει ότι η φιλοδοξία και η έπαρση του δεν του επιτρέπει να βλέπει ως ίσους τους συνεργάτες του κ.α.
Φανταστείτε κάποιον που έχει έπαρση πριν πετύχει τον στόχο του, πως θα είναι όταν τον έχει κατακτήσει…

Οι απ’ έξω μπορούσαν να προβλέψουν τον πιθανό εκτροχιασμό της συμπεριφοράς του, οι συνεργάτες του, που είχαν περάσει αρκετές ώρες μαζί του, ίσως να μην ήθελαν να πιστέψουν ότι υπήρχε πιθανότητα για τέτοια αλλαγή, και το χειρότερο… ότι μετά από 3-4 χρόνια βεβαιώθηκαν ότι χρησιμοποιήθηκαν βάζοντας πλάτη στην τυφλή φιλοδοξία του αρχηγού τους.
Μεγάλη εντύπωση μου έχει κάνει, τις τελευταίες εβδομάδες, η στάση του Χτύπου και της Συνείδησης που ανήκουν στον ίδιο μεγαλο-εκδότη του Ηρακλείου, ο οποίος στήριζε τον Μπάμπαλο από την στιγμή που ο νυν δήμαρχος αποφάσισε να ανέβει επίπεδο διεκδικώντας τον δημαρχιακό θώκο.

Σίγουρα κάτι πήγε στραβά, για να συμβεί κάτι τέτοιο, τώρα τι είναι αυτό που στράβωσε αυτή την σχέση δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω, καλό θα ήταν ο εκδότης, να δώσει δημοσίως κάποιες εξηγήσεις για την αλλαγή της στάσης του απέναντι στον Μπάμπαλο, γιατί σίγουρα σκανδαλίζει την σκέψη αρκετών από εμάς, σε βαθμό που μπορεί να τον αδικήσουμε.

Μεγάλη εντύπωση μου έκανε επίσης το διαζύγιο του Μπάμπαλου με τον Φίλανδρο, συνεργάτης από το μηδέν όταν είχε βάλει πλώρη ο μπάμπαλος για την δημιουργία της παράταξης του…
Και δεν είναι μόνο το διαζύγιο, αλλά και η σκληρή στάση του Φίλανδρου που βγάζει στη σέντρα την διοίκηση δηλαδή τον Μπάμπαλο γιατί μόνος του κάνει παιχνίδι από την αρχή της θητείας του.

Μία απορία για τον συμπαθή Φίλανδρο…
Τόσα χρόνια είχες συνεργασία με τον Μπάμπαλο δεν είχες πάρει χαμπάρι τι άνθρωπος ήταν?
Θα μπορούσε η απορία να αφορά και τους υπόλοιπους της παράταξης, αλλά ο Φίλανδρος ήταν από τους, μετρημένους στα δάκτυλα του ενός χεριού, σοβαρούς που είχε στο ψηφοδέλτιο της η ανθρώπινη πόλη.

Μία άλλη απορία είναι, λόγω του θολού τοπίου, των επερχόμενων δημοτικών εκλογών, οι τυχοδιώκτες δημοτικοί σύμβουλοι προς τα που προσανατολίζονται, καθώς δε υπάρχει σίγουρη επιλογή για να κωλοτριφτούν…

Και μία τελευταία απορία, που αφορά τον υποψήφιο δήμαρχο Παπαδημητρίου…
Ισχύει ότι ενώ εκτελούσε την στρατιωτική του θητεία ήταν παράλληλα δημοτικός σύμβουλος, και μάλιστα φαίνονταν να υπογράφει ενώ δεν ήταν παρόν αποφάσεις της διοίκησης Γεωργόπουλου?
Επίσης για να μη τα πάμε ένα – ένα, γνωρίζει ο Παπαδημητρίου, τι έχει γίνεται με το
WIFI που είχε κοστίσει 150.000 ευρώ και το GIS που είχε κοστίσει 400.000, τα οποία ποτέ δεν λειτούργησαν από το 2007, και έχω την σοβαρή υποψία, ότι κάποιοι έχουν υπογράψει (αιρετοί και δημοτικοί υπάλληλοι) την παραλαβή και των δύο έργων.

Θα επανέλθουμε δριμύτεροι