ΩΡΕ ΤΙ ΕΞ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ...


Με τις νέες συμβάσεις οι δημοσιογράφοι στον 94FM έγιναν 13!!!

Ο Ραδιοφωνικός σταθμός του δήμου μας έχει 8 ζωντανές καθημερινά από τις 08:00 μέχρι τις 21:00
χωρίς καμία μουσική εκπομπή, κυρίως δημοσιογραφικού περιεχόμενου…

Για να καταλάβετε τι γίνεται…
Η εκπομπή Δημοτικές διαπλοκές απασχολεί τρεις δημοσιογράφους, για τις 2 ώρες που μεταδίδεται καθημερινά. Το κόστος της εκπομπής με το που ανοίγει το μικρόφωνο είναι περισσότερο από 3.000 ευρώ. Η συγκεκριμένη εκπομπή είναι η αγαπημένη του εκάστοτε δημάρχου, όχι επειδή την ακούει και την απολαμβάνει, αλλά γιατί του εξασφαλίζει δημόσιες σχέσεις από τον κύκλο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Έτσι οι συντελεστές της εκπομπής, έχουν εξασφαλίσει την μονιμότητα ο κόσμος να χαλάσει.

Τώρα σχετικά με το αποτέλεσμα… ας μας πει η διοίκηση του σταθμού αν έχει εικόνα, γιατί η γνώμη μου είναι ότι δεν την ακούει ούτε το γραφείο του φιλοξενούμενου δημάρχου.

Υπάρχουν δημοσιογράφοι που πληρώνονται για πλήρες ωράριο, 6ωρο (40 ώρες ημερησίως) κάνουν εκπομπή 1 ώρα την ημέρα, ίσως και 1 ώρα εβδομαδιαίως…

Δεν γνωρίζω αν έχουν αλλάξει οι συμβάσεις θα μπορούσε το σωματείο εργαζομένων του 94FM ή ακόμα και η διοίκηση να μας ενημερώσει.

Αυτό συνέβαινε μέχρι το 2014. Υποτίθεται ότι οι δημοσιογράφοι εκτός από την 1 ώρα εκπομπής, υπολογίζεται ο χρόνος προετοιμασίας, η αποθεραπεία μετά την εκπομπή, και υποτίθεται μέχρι να συμπληρωθεί το ωράριο, κάνουν άλλη δημοσιογραφική δουλειά για τον σταθμό.

Εκτός από το γεγονός ότι η ακροαματικότητα του σταθμού δεν συνάδει με το κόστος του προγράμματος σε καμία περίπτωση, παρόλα αυτά την Πέμπτη 07 Μαρτίου το Δ.Σ. της ΔΕΡΗΑ ενέκρινε συμβάσεις για άλλους 4 δημοσιογράφους, με συνολικό κόστος 3.200 ευρώ ΚΑΘΑΡΑ.

Γιατί χρειάζονται επιπλέον δημοσιογράφοι, όταν οι ήδη υπάρχοντες καλύπτουν 1-2 ώρες ημερησίως από τις 6 που ορίζει η σύμβαση τους, και ακόμα χειρότερα 1-2 ώρες εβδομαδιαίως.

Υποθέτουμε λοιπόν ότι οι 9 δημοσιογράφοι δεν ήταν αρκετοί για να καλύψουν τις ανάγκες του σταθμού και προστέθηκαν άλλοι 4… εγώ θα πω προς το παρόν…

Για ακόμα μία φορά ο δημοτικός ραδιοφωνικός σταθμός μετατρέπεται από μέσο μαζικής ενημέρωσης σε μέσο προεκλογικών συναλλαγών.

Αυτό που πρέπει να αναφέρουμε είναι ότι το Σάββατο και Κυριακή, δεν υπάρχει ζωντανή εκπομπή!!!!!!

Γιατί δεν υπάρχουν διαθέσιμοι ηχολήπτες!!!!!!

Όπως θα διαβάσατε στο προηγούμενο σχετικό κείμενο, ανάμεσα στις συμβάσεις υπήρχαν και 2 συμβάσεις ηχοληπτών.

Μέχρι χθες ήταν 5 ηχολήπτες, από 6 ώρες ο καθένας θα έπρεπε να καλύπτουν 150 ώρες εβδομαδιαίως.

Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 8 το πρωί και τερματίζει στις 9 το βράδυ, έτσι τουλάχιστο διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του σταθμού…

Οπότε έχουμε 98 ώρες?????

Τι γίνεται εδώ ρε παιδιά? Ήδη με τους υπάρχοντες ηχολήπτες περισσεύουν 50 ώρες, και προστίθενται άλλες 60 ώρες… δηλαδή 60 + 50 = 110 ώρες θα περισσεύουν.

Αν το Σάββατο και η Κυριακή έχουν 14ωρο πρόγραμμα όπως τις καθημερινές τότε… από τις 110 χρειάζονται 28 και μας περισσεύουν και πάλι 82!!!!!!

Τι γίνεται εδώ ρε παιδιά…

Περισσεύουν δημοσιογράφοι, περισσεύουν ηχολήπτες…
Χαλάλι που απολύθηκα μαζί με άλλους 5, που η πρόφαση της απόλυσης ήταν ο εξ ορθολογισμός των οικονομικών της ΔΕΡΗΑ…

Με τέτοιον εξ ορθολογισμό θα χάσουμε τα λογικά μας…


Σημείωση… Σε περίπτωση αλλαγών στις συμβάσεις, ή ανακριβειών στα ωράρια, είναι ευπρόσδεκτες ενστάσεις, παρατηρήσεις, προς διόρθωση και ενημέρωση των Ηρακλειωτών.