Ο ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΕΡΝΑΕΙ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ...


«Εάν πέρυσι βάλαμε τα θεμέλια, φέτος βάλαμε την παρακαταθήκη. Το Ηρακλειώτικο Καρναβάλι ήρθε για να μείνει για πολλά χρόνια ακόμα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Ηρακλειώτες που συμμετείχαν, αλλά και όλους τους υπαλλήλους του Δήμου που εργάστηκαν σκληρά για την προετοιμασία του Καρναβαλιού», δηλώνει η αντιδήμαρχος, Δέσποινα Αϊβατζίδου – Ποριώτου.

Συγχαρητήρια για την εξαιρετική εκδήλωση του δήμου μας, και με την ευχή να ξεπεράσει ακόμα και το Πατρινό καρναβάλι...

Η Δέσποινα μπορεί να νιώθει περήφανη που επί αντιδημαρχίας της, έριξε τα μπετά για να γίνει το Ηρακλειώτικο Καρναβάλι θεσμός της πόλης!!

Με την μόνη διαφορά Δέσποινα ότι στο Ηρακλειώτικο καρναβάλι του 2020, που θα είσαι αντιπολίτευση, δε πρόκειται ούτε από περιέργεια να πας, και τότε η παράταξη σου θα βγάζει δελτία τύπου που θα ζητάει τα οικονομικά στοιχεία για το κόστος της εκδήλωσης - θεσμός. 

Και μια και το έφερε η κουβέντα...
Ο δήμος Ηρακλείου εξέδωσε δελτίο τύπου για την χθεσινή εκδήλωση με τίτλο Ηρακλειώτικο Καρναβάλι 2019 - απολογισμός. 


Στον απολογισμό όμως δεν διαβάσαμε πουθενά για το κόστος της εκδήλωσης. 
και δεν είναι θέμα μιζέριας, για να σας προλάβω, αλλά θέμα αξιολόγησης που προκύπτει από το κόστος και το αποτέλεσμα. 

Σε πρόχειρη έρευνα βρήκα 2 αναρτήσεις στην Διαύγεια σχετικές με το κόστος της χθεσινής εκδήλωσης - θεσμός...

"Μεταξύ άλλων δρώμενων, δεσπόζοντα ρόλο στην εκδήλωση αυτή έχει και η κατασκευή καρναβαλικών αρμάτων που θα διασχίσουν όλο το μήκος της παρέλασης που θα πραγματοποιηθεί από τους καρναβαλιστές. Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η εταιρική κοινωνική πολιτική και η προβολή της εταιρείας, σε μεγάλο αριθμό δημοτών και κατοίκων του Δήμου Ηρακλείου, εντός των ορίων του οποίου δραστηριοποιείται η εταιρεία μας, προτείνεται η υποβολή αιτήματος προς τα αρμόδια όργανα του Δήμου για την έγκριση αποδοχής χορηγίας εκ μέρους της Κ.Ε.Α.Ε.Δ.Η.Α. - Α.Ε. ΟΤΑ προς τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής, ύψους 8.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) για τη χρηματοδότηση καρναβαλικών αρμάτων, που θα συμμετέχουν στην παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της εκδήλωσης "Καρναβάλι 2019", πάνω στα οποία θα τοποθετηθεί το λογότυπο της εταιρείας ως χορηγός των εν λόγω εκδηλώσεων."


Καλά καταλάβατε η ΚΕΑΕΔΗΑ ήταν χορηγός στην εκδήλωση του δήμου, ο κόσμος είδε το λογότυπο της εταιρίας - χορηγός στα αυτοκίνητα που έσερναν τα άρματα.... Μοιάζει με κακόγουστό αστείο ή ανέκδοτο...

8.000 ευρώ από την χορηγία της ΚΕΑΕΔΗΑ
πάμε παρακάτω...

"ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ την έγκριση της διενέργειας της εκδήλωσης µε τίτλο «Καρναβάλι 2019», συνολικής προϋπολογιζόµενης δαπάνης 24.800,00€, µε τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, µε συλλογή κλειστών προσφορών, βάσει τιµής κατόπιν έρευνας αγοράς και διαβούλευσης από το Τµήµα Πολιτισµού της ∆ιεύθυνσης Παιδείας, Αθλητισµού & Πολιτισµού, µε έναν ή περισσότερους οικονοµικούς φορείς, σύµφωνα µε τα οριζόµενα στο άρθρο 118 του Ν. 4412/2016."

24.800 + 8.000 = 32.800 δολάρια!!!!

Εντάξει ρε αδελφέ δεν τα λες και πολλά χρήματα τα 32.800 για 3-4 ώρες
36.000 κοστίζουν στον δήμο οι απολαβές 2 αντιδημάρχων ετησίως,
32.800 τον χρόνο βγάζουν συνολικά 4.5 εργαζόμενοι με μισθό 600 ευρώ μηνιαίως.
ή διαφορετικά 1 εργαζόμενος των 600 ευρώ σε 4.5 χρόνια!!!!


Φυσικά όπως και σε άλλες αναζητήσεις δεν μπόρεσα μέσω της διαύγειας να βρω τις προκήρυξης των διαγωνισμών, στην προκειμένη περίπτωση ούτε την ανάθεση κατάφερα να βρω...

Ελπίζω να μας τα στείλει η Δέσποινα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μαζί με τα υπόλοιπα που περιμένουμε από προηγούμενες αναρτήσεις.