ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


Αιμιλία Τζίβα: “Να αλλάξει η αθλητική πολιτική του Δήμου “

Την Τετάρτη 27/2/1019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του Δικτύου Πολιτών Ηρακλείου Αττικής με επικεφαλής την υποψήφια Δήμαρχο Αιμιλία Τζίβα με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΡΜΗ - ΕΙΡΗΝΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, στο πλαίσιο απόφασης του σωματείου να συναντηθεί με όλες τις δημοτικές παρατάξεις του Δήμου μας.

Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι του σωματείου αναφέρθηκαν στα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, στην άνιση μεταχείριση που έχει από τον Δήμο στο θέμα των επιχορηγήσεων και το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στις ομάδες με το κλείσιμο του γηπέδου της Πρασίνου Λόφου. Επίσης αναφέρθηκαν στο θέμα της χρήσης του γηπέδου στη Λεωφόρο Κύμης, και διατυπώθηκαν ερωτηματικά όσον αφορά στη διαφάνεια και στην ίση μεταχείριση.

Η υποψήφια Δήμαρχος Αιμιλία Τζίβα δεσμεύτηκε για μία τελείως διαφορετική προσέγγιση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του αθλητισμού στο Ηράκλειο από όσες μέχρι τώρα έχουν εφαρμοστεί με πρόταγμα τα ανοιχτά γήπεδα για όλους τους πολίτες, αλλά και την ουσιαστική στήριξη των σωματείων με υποδομές, δίκαιη μεταχείριση, ισότιμες επιχορηγήσεις, και αύξηση των γηπέδων στην περιοχή.

Ο μαζικός αθλητισμός είναι τελείως ανύπαρκτος στο Ηράκλειο και δεν υπάρχει δυνατότητα στους πολίτες και τα παιδιά που δεν ανήκουν σε κάποια ομάδα να έχουν πρόσβαση στα γήπεδα της περιοχής. Αυτό πρέπει να τελειώσει !

Από την άλλη πλευρά ο σωματειακός αθλητισμός παλεύει να επιβιώσει μέσα από επιδοτήσεις-φιλοδωρήματα που δίνει ο Δήμαρχος, χωρίς καμία λογική, όπου και όσο θέλει και χωρίς κανένα αίσθημα δικαιοσύνης μεταξύ των ομάδων. Το αποτέλεσμα αυτής της λογικής είναι να δημιουργούνται μεγάλες εντάσεις ανάμεσα στα σωματεία κάτι που μεταφέρεται στους αθλητές επηρεάζοντας τις αποδόσεις τους, τις οικογένειές τους αλλά και τους φίλους τους. Είναι απαράδεκτο για μία δημοτική αρχή να διχάζει τους πολίτες γιατί ανήκουν στην μία ομάδα ή την άλλη, και να λειτουργεί μόνο παραταξιακά ή σύμφωνα με τις ενίοτε παρέες ή φιλίες της αντί να κρατάει ίσες αποστάσεις και να προάγει την άμιλλα και τον υγιή ανταγωνισμό.

Για το Δίκτυο Πολιτών ο αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό και το δικαίωμα της άθλησης για τους πολίτες ανεξάρτητα φύλου, ηλικίας, σωματικής διάπλασης, σωματικής ακεραιότητας, μόρφωσης και οικονομικής ισχύος. Είναι μία συστηματική και συνειδητή προσπάθεια προώθησης ενός άλλου τρόπου ζωής και λειτουργίας των τοπικών κοινωνιών. Ενός τρόπου ζωής όπου η άθληση αποτελεί μέσο προφύλαξης και θωράκισης της δημόσιας υγείας στις δύσκολες συνθήκες ζωής, μέσο κοινωνικοποίησης, μέσο ένταξης του δημότη στα κοινά.



ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ