ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΕΑ ΜΗ ΜΙΛΑΣ...


Επειδή ακριβώς αφορά ένα ευαίσθητο θέμα, που απαιτεί τον απόλυτο σεβασμό μας, θα αναφερθώ στο θέμα των ΑΜΕΑ και την πρόσφατη ανάρτηση του δήμου, που έσπευσε να μας ενημερώσει, πριν ακόμα ολοκληρωθούν τα έργα για την παιδική χαρά για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Πραγματικά η δημοτική αρχή δεν έχει καμία συστολή, προκειμένου να πετύχει τον σκοπό της…
Φύλαγε για προεκλογικά να κάνει την παιδική χαρά για ΑΜΕΑ, και μάλιστα επειδή πιθανόν να μην προλάβει να την εγκαινιάσει, πριν ακόμα ολοκληρωθεί έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει τους δημότες.

Πονηρός ο βλάχος… σου λέει θα παίξω με γνωστά χαρτιά, ΑΜΕΑ = κοινωνική ευαισθησία, προεκλογική περίοδος, παιδική χαρά για ΑΜΕΑ, εντυπώσεις, ψήφοι κ.ο.κ…

Μη τολμήσει να πει κανείς ότι ακυρώνω το νόημα της δημιουργίας του ειδικού χώρου, γιατί το έχει κάνει με τον τρόπο της η διοίκηση.
Σαφώς και θεωρώ θετικό το έργο, αλλά δεν έχει να κάνει με κοινωνική ευαισθησία και ενδιαφέρον για τα άτομα με ειδικές ανάγκες που κατοικούν στον δήμο μας.

Αντίθετα η πόλη μας είναι άκρως αφιλόξενη για ΑΜΕΑ, και όπως εξελίσσετε η κατάσταση, γίνεται όλο πιο αφιλόξενοι για όλους τους δημότες.

Εξάλλου, τι έχει κάνει η διοίκηση Μπάμπαλου 5 χρόνια για τα ΑΜΕΑ στην πόλη μας?
Όλη η ευαισθησία εξαντλήθηκε στο συγκεκριμένο έργο, και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο??

Έχω πει και άλλη φορά, ότι οι επικεφαλής των παρατάξεων παίζουν με παλαιούς, ξεπερασμένους κανόνες, οι οποίοι έχουν τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα από εκείνα που προσδοκούν, και το παράδοξο είναι ότι δεν το έχουν πάρει χαμπάρι με τίποτα.

Ας πούμε…
Είμαι δημοτική αρχή και έχω εξασφαλίσει μία χρηματοδότηση, για να κάνω μία παιδική χαρά για άτομα με ειδικές ανάγκες… γνωρίζω ότι η πόλη έτσι όπως έχει καταντήσει δεν είναι φιλική για άτομα με ειδικές ανάγκες. Έχω την ελάχιστη τσίπα να δημιουργήσω την παιδική χαρά, σαν ελάχιστη παροχή για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.
Ούτε διαφήμιση, ούτε δελτία τύπου, ούτε κορδέλες ούτε τίποτα.

Με ταπεινότητα και αθόρυβα για τους λόγους που προανέφερα, παραδίδω το έργο και τέλος!

Θέλετε να το πάω και πιο πονηρά?

Το έργο θα διαδίδονταν σιγά σιγά από στόμα σε στόμα, όσοι το μάθαιναν δε θα εκτιμούσαν περισσότερο αυτή την ενέργεια, από ότι αυτό που γίνεται σήμερα, δηλαδή, προεκλογικά να εκβιάσουμε την ευαισθησία των δημοτών με ένα έργο στις πλάτες των ΑΜΕΑ?

Σε ότι αφορά την ψευδο-ευαισθησία που είναι σαν να την βλέπω στα πρόσωπα κυρίως των υποψηφίων του Μπάμπαλου διαβάζοντας το κείμενο…

Αν κάποιος δεν είναι διατεθειμένος να ανταλλάξει την ζωή του με την ζωή ενός ατόμου με ειδικές ανάγκες, η ευαισθησία τους είναι εκ του ασφαλούς και ενδεχομένως να έχει να κάνει με κάποιο τάμα του…

Και μόνο στην σκέψη μιας τέτοιας υπόθεσης, ο καθένας θα κάνει τον σταυρό του να μη του συμβεί κάτι τέτοιο στον ίδιο και στην οικογένεια του…

Δυστυχώς είμαι σχεδόν σίγουρος ότι αδύναμες ομάδες της κοινωνίας μας, είναι καταδικασμένες στην αδιαφορία που αφορά την καθημερινότητα τους, και επίσης καταδικασμένες να αντιμετωπίζουν το επίπλαστο ενδιαφέρον των υποψηφίων (τοπικά και εθνικά) κάθε 4 χρόνια.

Ελπίζω να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα η δημιουργία της συγκεκριμένης παιδικής χαράς.

Να σας πω την αλήθεια, θα προτιμούσα, σε υπάρχουσες παιδικές χαρές να υπάρχει πρόβλεψη ώστε να είναι λειτουργικές και για άτομα με ειδικές ανάγκες… τουλάχιστο θα ήταν ένα βήμα και αυτά παιδιά να μη νιώθουν απομονωνόμενα από τα υπόλοιπα, αλλά και τα υπόλοιπα να συνδεθούν και να διαμορφώσουν συνείδηση ουσιαστικής ευαισθησίας για τα ΑΜΕΑ.