ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!! ΔΕ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΟ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!


Άλλη μία επιτυχία της διοίκησης Μπάμπαλου…
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας ενημέρωσε τον δήμο Ηρακλείου ότι δε θα δεχθεί κανέναν μαθητή από το Ηράκλειο στο 3ο Γυμνάσιο της πόλης!!!!

Το 3ο Γυμνάσιο Ηρακλείου (Αγ. Νεκταρίου) επειδή συνορεύει με την Μεταμόρφωση, και λόγω του ότι ο όμορος δήμος δεν μπορεί να καλύψει τον αριθμό των μαθητών στα δικά του σχολεία, έχει διατεθεί τα τελευταία χρόνια για να εξυπηρετήσει τους μαθητές της Μεταμόρφωσης.

Ο δήμος Ηρακλείου σε δελτίο τύπου που θα δείτε παρακάτω μιλάει για μονομερή απόφαση από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κάτι το οποίο δε φαίνεται και πολύ πειστικό, και ο λόγος είναι ότι το σχολείο ανήκει στον δήμο Ηρακλείου και θα ήταν απίστευτό ατόπημα από μεριάς της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας να πάρει κάποια απόφαση χωρίς να συζητήσει και να υπολογίσει τις ανάγκες των μαθητών του Ηρακλείου Αττικής που προβλέπεται να στεγαστούν στο 3ο Γυμνάσιο.

Παραθέτω ένα σενάριο…
Ότι η ΔΔΕ Β’ Αθήνας έχει προσκαλέσει τους εκπροσώπους του δήμου κάποια στιγμή στο παρελθόν, πιθανών να αγνοήθηκε η πρόσκληση, έγινε η συνάντηση με τους αντίστοιχους εκπροσώπους του δήμου Μεταμόρφωσης και πάρθηκε η απόφαση όχι μονομερώς αλλά ερήμην λόγω απουσίας των εκπροσώπων του δήμου Ηρακλείου.

Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι λόγω του επιθετικού δελτίου τύπου του δήμου, θα μάθουμε σύντομα τι συνέβη είτε από τον δήμο Μεταμόρφωσης είτε από την ΔΔΕ Β’ Αθήνας.

Όπως και να έχει, αυτό που πρέπει να φροντιστεί άμεσα, είναι η κάλυψη των μαθητών που προβλέπονταν να στεγαστούν στο 3ο Γυμνάσιο.

Για ακόμη μία φορά η Αντιδήμαρχος Παιδείας Δέσποινα Αιβατζίδου ήταν απούσα από την υπόθεση, μάλιστα για το θέμα έδωσε εξηγήσεις ο Μ. Κουτσογιαννάκης σε συνέντευξη του στον 94FM ως Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (ΔΕΠ) και ουσιαστικά αναπαρήγαγε όσα αναφέρονται στο δελτίο τύπου του δήμου που υπογράφει ο δήμαρχος.

Με το ξεκίνημα της χρονιάς προέκυψαν σοβαρά θέματα που αφορούσαν την Αντιδημαρχία της Δέσποινας Αθλητισμό – Παιδεία, για τα οποία τις απαντήσεις έδωσαν είτε ο δήμαρχος είτε ο Γενικός Γραμματέας του δήμου…

Ξέρω αναρωτιέστε ότι και εγώ…
Η Κα Αιβατζίδου για πιο λόγο πληρώνεται???
Για την ομορφιά της?
όταν δεν παίρνει θέση σε ζητήματα που αφορούν τον τομέα της, όταν δεν υπογράφει τις απαντήσεις της διοίκησης, όταν δημιουργείται μπάχαλο για το οποίο είναι θεσμικά υπεύθυνη αλλά παράλληλα και εξαφανισμένη.


Αλλά τα 1.500 δολάρια θα εμφανιστεί να τα εισπράξει…

Η στάση της αντιδημάρχου τους τελευταίους 4 μήνες, είναι ενδεικτική για το πως αντιλαμβάνεται το αίσθημα ευθύνης, και τον σεβασμό για την θέση – θεσμό που υπηρετεί.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του δήμου Ηρακλείου για το θέμα του 3ου Γυμνασίου…

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής δεν θα δεχθεί μονομερείς αποφάσεις για το 3ο Γυμνάσιο της πόλης – Αυστηρό μήνυμα του Νίκου Μπάμπαλου στους υπεύθυνουςΑυστηρό μήνυμα στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας ότι ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής επ’ ουδενί δεν θα δεχθεί μονομερείς αποφάσεις για τη λειτουργία του 3ου Γυμνασίου της πόλης, στέλνει ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος. Αιτία για την έντονη αντίδραση του Δήμου είναι η πληροφορία από την Διεύθυνση, πως το σχολείο δεν προτίθεται να δεχθεί νέα παιδιά για τη νέα σχολική χρονιά στο Γυμνάσιο, λόγω του υπερπληθυσμού που σημειώνεται στα τμήματα λυκείου της Μεταμόρφωσης και τα οποία στεγάζονται στο ίδιο κτίριο.

Ως πρώτη κίνηση, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου συνεδρίασε εκτάκτως για να απορρίψει την πρόταση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και να καθορίσει τις επόμενες ενέργειες.

Τις επόμενες ημέρες ο δήμαρχος θα συναντήσει τους υπεύθυνους για να τους ξεκαθαρίσει την θέση του Δήμου, να εξηγήσει ότι το Ηράκλειο δεν πρόκειται να ανεχτεί τέτοιου είδους αποφάσεις και να συζητήσει εναλλακτικές που δεν θα έρχονται σε αντίθεση με την εξυπηρέτηση των παιδιών της πόλης.

«Κατανοούμε το πρόβλημα του γειτονικού Δήμου Μεταμόρφωσης στην έλλειψη χώρων για να στεγάσει τα παιδιά του λυκείου της πόλης. Ακριβώς επειδή, όταν πρόκειται για παιδιά δεν πρέπει να διαχωρίζουμε τα δικά σας και τα δικά μας, δείξαμε κατανόηση τα τελευταία χρόνια για την προσωρινή φιλοξενία λυκειακών τμημάτων στο κτίριο που από κοινού χρησιμοποιούμε. Όμως σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε αυτή η εξυπηρέτηση να λειτουργήσει εις βάρος των παιδιών του Ηρακλείου, πόσο μάλλον όταν έρχεται μέσα από μονομερείς αποφάσεις. Πιστεύω ότι με τον διάλογο όλα λύνονται. Αυτό απαιτούμε και τώρα», σχολιάζει ο δήμαρχος.