ΕΣΕΝΑ ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ?


Βλέπω διάφορους ή μάλλον πολύ συγκεκριμένους υποστηριχτές του Μπάμπαλου να μιλάνε για έργα που έχουν γίνει, και με απλά λόγια να εκθειάζουν το έργο της 5ετίας.

Τα έργα βέβαια στα οποία αναφέρονται είναι εκείνα που θα γίνονταν, όποιος και αν ήταν δήμαρχος αυτό το διάστημα. Είναι έργα προβλεπόμενα και όχι επιτεύγματα της δημοτικής αρχής.

Όλο αυτό το παραμύθι κρίνεται σε μία απλή ερώτηση που πρέπει να αναλογιστεί ο καθένας για τον εαυτό του…
Αυτά τα 5 χρόνια τι άλλαξε στην καθημερινότητα μας?

Ξέρω είναι δύσκολη ερώτηση, αλλά αυτή είναι η ουσία για να κρίνεις αν η δημοτική αρχή έκανε κάτι το διαφορετικό από τις προηγούμενες.

Εδώ βέβαια υπάρχει το εξής…
Ότι έγιναν πράγματα που δυσκολεύουνε την καθημερινότητα μας. Όπως οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, το πάρκιν στο κέντρο της πόλης, η διαμπερής κίνηση στους δρόμους του Ηρακλείου για την οποία δεν έγινε καμία απολύτως ενέργεια για να περιοριστεί.

Άλλαξε η καθημερινότητα των αθλητικών σωματείων και των αθλητών που το γήπεδο της πρασίνου λόφου είναι 7 μήνες αδιάθετο και σίγουρα θα υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις…

Αυτή είναι η ουσία, και γι’ αυτό τα έργα που παρουσιάζονται σαν επιτεύγματα του δημάρχου χαρακτηρίζονται έργα βιτρίνας.

Είναι δύσκολο να το δεχθούν κάτι τέτοιο οι φίλοι του δημάρχου ακόμα και αν τελικά συνειδητοποιήσουν ότι δεν άλλαξε και τίποτα στην καθημερινότητα τους.

Έχω ακούσει για παράδειγμα ότι αυτά τα 5 χρόνια διάφοροι φορείς της πόλης αντιμετώπισαν άνευ σοβαρού λόγου δυσκολίες για να παρουσιάσουν τις δράσεις τους.
Οι δυσκολίες αυτές στην ουσία ήταν επίπλαστες από την διοίκηση για να πουλήσει εκδούλευση στους φορείς για το αυτονόητο!!!!

Μη βιαστούν κάποιοι να αντιδράσουν…

είναι στα σκαριά τεράστιο θέμα με ονόματα και διευθύνσεις (που λέει ο λόγος), που συνδέεται με ένα επείγον πρόβλημα το οποίο η δημοτική αρχή αγνοεί εδώ και 5 χρόνια και αφορά την ασφάλεια μαθητών σε σχολικό κτήριο ερείπιο… θεματάρα που επισύρει ποινικές ευθύνες σε όλους τους εμπλεκόμενους.