ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΧΡΕΩΝ


Αιμιλία Τζίβα: «Θα είμαστε στο πλευρό των πολιτών και για τα μεγάλα προβλήματα τους»

Άλλη μία πετυχημένη εκδήλωση πραγματοποίησε το Δίκτυο Πολιτών, την Κυριακή 31.3.19 στον κινηματογράφο Τρία Αστέρια στο Ηράκλειο Αττικής. με αφορμή την ψήφιση του νέου Νόμου «ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΧΡΕΩΝ-ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ»

Ομιλητές ήταν ο οικονομολόγος Μάκης Ολυμπίτης, ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς, ο φοροτεχνικός Ιάκωβος Γκούμας ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος και υποψήφιος ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης.

Παρουσιάστηκε το νέο πλαίσιο του νόμου, και διανθίστηκε με παραδείγματα για να είναι πιο κατανοητό ποιοι μπορούν να ενταχθούν και να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Το ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον του κόσμου δημιούργησε μία διαδραστική συζήτηση με ερωτήματα και άμεσες απαντήσεις ενώ υπήρξε η δυνατότητα να παρουσιαστούν και βασικά στοιχεία του υπό ψήφιση νόμου των 120 δόσεων από τον ίδιο τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσο Πετρόπουλο ο οποίος παρακολουθούσε την εκδήλωση.

Η υποψήφια Δήμαρχος Αιμιλία Τζίβα τόνισε «Ο Δήμος πέρα από τα αυτονόητα πρέπει να νοιάζεται και να μεριμνά και για πιο ουσιαστικά θέματα. Πρέπει να αναζωογονηθεί η σχέση του πολίτη με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να καταργηθεί το πελατειακό σύστημα και να ανοίξει η συζήτηση για τα πραγματικά προβλήματα σε μεγάλο εύρος. Η ενημέρωση πρέπει να γίνεται θεσμικά, σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας, με οργανωμένα γραφεία στους Δήμους που θα παρέχουν ουσιαστική πληροφόρηση και στήριξη σε όλους τους δημότες, χωρίς διαχωρισμούς. Η εκδήλωση αυτή δεν είναι παρά η αρχή μιας διαδραστικής σχέσης που διαμορφώνουμε με την τοπική κοινωνία.

Τα χρόνια που πέρασαν η ελληνική οικονομία κατέρρευσε, τα νοικοκυριά δέχτηκαν τεράστια πίεση, οι μικρές επιχειρήσεις σχεδόν ισοπεδώθηκαν. Τα χρέη των συμπολιτών μας εκτινάχθηκαν τόσο προς τις Τράπεζες όσο και ως προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την Εφορία. Έχοντας αίσθηση της τεράστιας αγωνίας του κόσμου να βρει λύση στο τεράστιο πρόβλημα της επιβίωσης αλλά και της ανασύνταξης της ζωής του, το λιγότερο που μπορούμε να προσφέρουμε ως δημοτική παράταξη είναι σωστή και έγκαιρη ενημέρωση. 

Αυτό αποτελεί για μας δέσμευση ότι θα είμαστε στο πλευρό του πολίτη και για τα αυτονόητα αλλά και για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Για την οικονομία, την υγεία, την παιδεία, τις κοινωνικές αδικίες. Με ανοχή στη διαφορετικότητα, την πολυφωνία, τον αλληλοσεβασμό. Συνθέτουμε, αναδημιουργούμε και συνεργαζόμαστε να δημιουργήσουμε μία πόλη πρότυπο. Αυτό είναι το ζητούμενο, γι’ αυτό αγωνιζόμαστε. Σας καλώ στην κοινή προσπάθεια για συνδιαμόρφωση ενός άλλου πλαισίου του δικού μας, με όρους δημοκρατίας, διαφάνειας, κοινωνικής δικαιοσύνης. Στην προσπάθεια αυτή κανείς δεν περισσεύει.»

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Νίκος Μανιός, βουλευτής Κυκλάδων, ο Κώστας Ζαχαριάδης, Διευθυντής Κοινοβουλευτικής ομάδας ΣΥΡΙΖΑ, η Ραλλία Χριστίδου, υποψήφια Ευρωβουλευτής, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών Σοφία Κορωναίου, ο πρόεδρος των σχολικών φυλάκων Χάρης Μπάστας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Άρης Βρούστης, Φώτης Χρυσικός, Γιώργος Μπαλάφας, Πέτρος Δαμιανός.



ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ