ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Π. ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ - Γ. ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΣ (ΗΧΗΤΙΚΟ)


ΗΡΑΚΛΕΙΟ (15 Απριλίου 2019) - Την συνεργασία με τον επί σειρά ετών Δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής, Γιώργο Μαστοράκο, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της Α.Κ.Ε.Π., Παντελής Βλασσόπουλος, σε κοινή συνέντευξη τύπου στα γραφεία της παράταξης.

Αναλυτικότερα.
Ξεκινώντας την ομιλία του, ο Παντελής Βλασσόπουλος τόνισε ότι «με τον Γιώργο Μαστοράκο έχω, όσα χρόνια ασχολούμαι με τα κοινά, μια πορεία παράλληλη, αλλά με κοινό άξονα την αγάπη μας για το Ηράκλειο. 

Τα τελευταία πέντε χρόνια το Ηράκλειο βιώνει μια πρωτόγνωρη κατάσταση λαϊκισμού, η οποία θεωρούμε ότι προσβάλει τη νοημοσύνη και την πολιτική αισθητική κάθε σκεπτόμενου πολίτη. Έχουμε την γνώση, έχουμε την πείρα, έχουμε τις δυνατότητες, έχουμε την φρεσκάδα, έχουμε την όρεξη, έχουμε σχέδιο για να δουλέψουμε για το Ηράκλειο. Θέλουμε και μπορούμε.
Την συνεργασία αυτή την κάνουμε πριν από τις εκλογές, με δική μας πρωτοβουλία και όχι γιατί ενδεχομένως θα μας υποχρέωνε ο εκλογικός νόμος. Την κάνουμε επίσης πάνω από το τραπέζι, φανερά και, το σημαντικότερο, την θέτουμε στην κρίση των δημοτών.
Παράλληλα, παραμένουμε ανοιχτοί σε συνεργασίες σε όλα τα επίπεδα, σε σκέψεις και ιδέες, σε πρόσωπα και φορείς, ώστε όλοι μαζί να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε την επόμενη ημέρα, με ορίζοντα τη νέα δεκαετία του 2020, για να κάνουμε τις μεγάλες παρεμβάσεις που έχει ανάγκη το Ηράκλειο και να σταματήσουμε να «πανηγυρίζουμε» για τα μικρά και αυτονόητα».
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γιώργος Μαστοράκος, ο oποίος ανέφερε ότι «η συνεργασία μας γίνεται στη βάση προγράμματος, αρχών και δεσμεύσεων. Η πορεία και των δύο μας είναι γνωστή. Το νέο εκλογικό σύστημα και το δημοτικό συμβούλιο που θα προκύψει απαιτούν συναινέσεις και συγκλίσεις.
Η συνεργασία μας γίνεται στο φως της δημοσιότητας και όχι στα παρασκήνια. Η επόμενη ημέρα των εκλογών επιβάλλει να απομακρυνθούμε από τα εγώ μας. Τόσο, λοιπόν, η παρουσία μου στην πόλη, με την οποία έχω βιωματική σχέση, όσο και ότι βάζω σε δεύτερη μοίρα το εγώ, δίνω ένα ισχυρό μήνυμα συνεργασίας. Αρκετοί από τους φίλους και συνεργάτες μου άσκησαν κριτική, καλοπροαίρετη πιστεύω. Αλλά και πολλοί περισσότεροι στηρίζουν και θα υπερασπιστούν μαχητικά αυτή την προσπάθεια»
ΑΚΟΥΣΤΕ ολόκληρη την συνέντευξη τύπου