ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ...


Η ιστοσελίδα του δήμου έχει μετατραπεί σε προεκλογικό παραμάγαζο του Μπάμπαλου…

Τις τελευταίες εβδομάδες διαβάζουμε για έργα που θα γίνουν, για χρηματοδοτήσεις που εξασφαλίστηκαν και ένα κάρο ΘΑ που θα πραγματοποιηθούν εν καιρώ (και αν).

Όπως έχω ξαναγράψει, μία διοίκηση που ευαγγελίζεται ότι από την πρώτη μέρα που ανέλαβε έκανε έργα, γιατί έχει την ανάγκη να παρουσιάζει αυτά που δεν έκανε αλλά έχει εξασφαλίσει τους πόρους (αυτό το λένε μόνοι τους) για να γίνουν στο μέλλον?.

Και θέλετε να υποθέσουμε ότι ο Μπάμπαλος πιστεύει ότι θα επανεκλεγεί, αλλά σπάει ο διάολος το ποδάρι του και δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο… τότε?
Θα έχει κάνει τέτοια αβάντα για τον επόμενο δήμαρχο?

Θα έκανε αβάντα αν ήταν αλήθειες όλες αυτές οι ανακοινώσεις περί χρηματοδοτήσεων για σημαντικά και ακριβά έργα στην πόλη, αλλά δεν φαίνεται να είναι έτσι όπως τα παρουσιάζουν.

Με την ευκαιρία να αναφέρω ότι η διαπλάτυνση της Λεωφ. Ηρακλείου συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων για το 2019, όπως είχε συμπεριληφθεί και στο πρόγραμμα για το 2018, αλλά τελικά δεν έγινε κάτι… (Τελικά μετά από πολύ προσπάθεια και βοήθεια βρέθηκε το σχετικό έγγραφο που είναι αναρτημένο στην σελίδα της περιφέρειας)


Η μόνη αναφορά που υπάρχει είναι ότι έχουν μπει στο πρόγραμμα των εκτελεστέων έργων.
εκτελεστέο σημαίνει κάτι που πρέπει να γίνει, όπως θα δείτε φωτογραφία υπάρχουν όροι (γενικά) όπως δυνητική ένταξη στο ΕΣΠΑ, ενταγμένα σε εξέλιξη, εκτελούμενα, δημοπρατημένα, ενταγμένα σε αρχική φάση κτλ…

Δεδομένου ότι η περιβόητη διαπλάτυνση της Ηρακλείου ήταν στο πρόγραμμα και του 2018, αλλά δεν είδαμε να ξεκινάει κανένα έργο, αντίθετα διαβάσαμε και ακούσαμε τον Μπάμπαλο να λέει σήμερα ακριβώς τα ίδια με το 2018.

Ακούστε τι είπε ο Μπάμπαλος σε τηλεοπτική εκπομπή για το θέμα (2019)…

«πρέπει να σας πω ότι πριν από λίγους μήνες καταθέσαμε σχετικές μελέτες κυκλοφοριακή, ομβρίων, πολεοδομική, ρυμοτομική εγκρίθηκαν από την περιφέρεια… είναι σε διαδικασία έγκρισης από την περιφέρεια, τα χρήματα είναι από την περιφέρεια των μελετών, και πριν από λίγες μέρες η περιφέρεια ενέταξε στον προυπολογισμό της και το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων την ανακατασκευή της Λεωφόρου Ηρακλείου ένα έργο 4 εκατομμυρίων 200 χιλιάδων ευρώ. Θεωρώ ότι αν όλα πάνε καλά περίπου σε έναν χρόνο από τώρα, το έργο αυτό θα μπορούμε να το δημοπρατήσουμε….»


Στις 28/10/2018 σε άρθρο στην ιστοσελίδα του 94FM με τίτλο "Άλμα για την ανάπλαση της λεωφόρου Ηρακλείου: Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής πέτυχε να μπει στο πρόγραμμα έργων της Περιφέρειας για το 2018" ο δήμαρχος είχε πει τα ίδια ακριβώς με το βίντεο...

"Εκφράζω τη μεγάλη ικανοποίηση μου για την ένταξη της διαπλάτυνσης της Λεωφόρου Ηρακλείου στο Πρόγραμμα Έργων της Περιφέρειας Αττικής, με ποσό 4.150.000 ευρώ. Επιτέλους, μετά από δεκαετίες, ένα σημαντικό αίτημα των κατοίκων του Ηρακλείου μπαίνει στην τελική ευθεία για την υλοποίηση του», σχολιάζει ο Νίκος Μπάμπαλος και συμπληρώνει: «Αφού ολοκληρώσαμε και υποβάλαμε τις απαραίτητες μελέτες, εξασφαλίσαμε και την απαραίτητη χρηματοδότηση, ώστε η Λεωφόρος Ηρακλείου να αποκτήσει τις απαραίτητες υποδομές (δίκτυα, αντιπλημμυρικά έργα), να αλλάξει όψη και – κυρίως –  να γίνει περισσότερο ασφαλής και οδηγούς και πεζούς. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου στη Δήμο Ηρακλείου για την συμβολή τους στη μεγάλη αυτή επιτυχία, αλλά και την Περιφέρεια Αττικής για την τόσο αποτελεσματική συνεργασία μας. Με σωστό σχεδιασμό, συστηματική προσπάθειας, θέληση και αποφασιστικότητα πέρα από τις πολλές τοπικές παρεμβάσεις, προχωράμε και στην υλοποίηση μεγάλων έργων, υπηρετώντας το βασικό μας στόχο. Κάθε μέρα και περισσότερο, το Ηράκλειο γίνεται μια πόλη που αξίζει να ζεις"

Αυτό που θεωρώ αναγκαίο, είναι να μας πουν οι της διοίκησης, εφόσον το έργο είχε μπει στο πρόγραμμα των εκτελεστέων έργων του 2018, η περιφέρεια είχε εγκρίνει κονδύλι 4.200.000 ευρώ, τα πάντα ήταν ρυθμισμένα, τότε γιατί δεν προχώρησε η διαδικασία?


Ένα πολύ ενδιαφέρον ερώτημα στο τραπέζι…
όπως επίσης αυτό περί εκτελεστέων έργων πόσο δεσμευτικό είναι, μήπως ο όρος εκτελεστέο τελικά, αποτελεί μία αοριστία που δεν είναι δεσμευτική?
Γιατί αν δείτε και στην ιστοσελίδα της Δούρου ως υποψήφια Περιφερειάρχης ανάμεσα στα ποσά που είχε εγκρίνει, επί διοίκησης της, η περιφέρεια για έργα συμπεριλαμβάνονται τα 4.200.000 για την διαπλάτυνση της Ηρακλείου!!!!

Όλη η προεκλογική εκστρατεία του Μπάμπαλου έχει στηριχθεί σε μελλοντολογίες αφού τα περιβόητα έργα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα μάλλον δε πείθουν κανέναν, αφού αυτά τα 5 χρόνια δεν έγινε ούτε ένα έργο που να άλλαξε την καθημερινότητα έστω μερικών δημοτών.

διαπιστώνει μέρα με την μέρα ότι δε πρόκειται να ανανεώσει την θητεία του ως δήμαρχος, προσωπικά θεωρώ αβέβαιο αν θα περάσει στον 2ο γύρο… το σίγουρο είναι ότι αυτές οι πρακτικές μαρτυράνε μεγάλη σύγχυση και αβεβαιότητα.

Σε αυτή την υπόθεση έρχεται να προστεθεί και ο εκδοτικός πόλεμος που ξεκίνησε ο Τάσος Τατάρογλου (εφημερίδα ΖΩ) με τον Κατωπόδη (Χτύπος, συνείδηση) που φυσικά δεν πρόκειται για αυθόρμητη ενέργεια του Τατάρογλου, αλλά για αβάντα του Τατάρογλου που είναι και εργαζόμενος στον 94FM προς τον Μπάμπαλο με σκοπό να αποδομήσει την αξιοπιστία του Χτύπου προκαταβολικά, για θέματα που πρόκειται να βγουν στην δημοσιότητα από την εφημερίδα, αλλά και για όσα έχουν δημοσιοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Δείτε την απάντηση του Χτύπου

Βέβαια και αυτή η κίνηση πανικού του Μπάμπαλου θα γυρίσει μπούμερανγκ, αφού το περιστατικό που μνημονεύει ο Τατάρογλου ήταν πριν από 9 χρόνια, όταν ο Χτύπος ήταν στις υπηρεσίες του Μπάμπαλου…

Δηλαδή τότε ήταν αξιόπιστος ο Χτύπος, που στήριξε τον Μπάμπαλο και στις δημοτικές εκλογές του 2014, ενώ είχε γίνει το προηγηθεί το περιστατικό που αναφέρει ο Τατάρογλου το 2010, και σήμερα που δεν στηρίζει Μπάμπαλο, είναι αναξιόπιστος?


Η αξιοπιστία κρίνεται από τα στοιχεία που παρουσιάζονται για να βεβαιώσουν την παρατυπία, την αδιαφάνεια, την αβλεψία κτλ…και όχι αν είναι φίλος ή αντιπαθής ο εκδότης.