ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΗΣΥΧΙΑ


Πολύ ησυχία για προεκλογική περίοδο…
Οι μνηστήρες του δήμου αντί να ενημερώνουν τους δημότες για το τι συνέβη αυτά τα 5 χρόνια, και φυσικά για τις δικές τους εξαγγελίες και πράξεις σε περίπτωση που εκλεγούν, ασχολούνται με εικαστικά θέματα, ενημέρωση για τα δάνεια, ποιητικές βραδιές κτλ…

Από την άλλη ο Μπάμπαλος, διαφημίζει χρηματοδοτήσεις για έργα που θα γίνουν, για τα οποία ούτε μακέτα δεν έχει να δείξει, δεν δίνει εξηγήσεις και δεν πιέζεται φυσικά και από την αντιπολίτευση για να δώσει, για θέματα που αφορούν σοβαρές παρατυπίες, όπως συμβάσεις στο ραδιόφωνο, συμβάσεις για μελέτες, συμβάσεις με εταιρία δημοσκοπήσεων, συμβάσεις με ορκωτούς λογιστές που στην ουσία είναι οι ίδιοι που είχαν αναλάβει τα λογιστικά σε δημοτική επιχείρηση… και πολλά άλλα.

Καταλαβαίνω τους υποψήφιους ότι δεν είναι και πολύ ευχάριστο μετά από 4 χρόνια ξαφνικά να βγαίνουν στους δρόμους και να προσπαθούν να πείσουν τους δημότες να τους επιλέξουν…
Καταλαβαίνω επίσης ότι και κατά την διάρκεια της διοίκησης του Μπάμπαλου και παρότι αγνοούσε επιδεικτικά την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, οι αντιπολιτευτικές παρατάξεις έδειξαν αδυναμία να μπορέσουν να τον επαναφέρουν στην τάξη.

Θα μου πείτε και τι να έκαναν, αφού αυτός που έχει το μαχαίρι έχει και το πεπόνι…
να ζητούσαν παρέμβαση εισαγγελέα, από την στιγμή που ο δήμαρχος δεν τηρούσε και δε τηρεί τα δέοντα. Βέβαια όπως γίνεται κάθε φορά, υπάρχει μία πιο βελούδινη αντιμετώπιση από την αντιπολίτευση, και όλο το νταβαντούρι εξαντλείται στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα.

Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπουμε σήμερα…
Μία επίπλαστη έπαρση από τον Μπάμπαλο που θεωρεί ότι μπορεί να ξεγελάσει τους δημότες με τις επικοινωνιακές παρόλες, και από την άλλη μία μουδιασμένη αντιπολίτευση που περιμένει να πέσει ο Μπάμπαλος σαν ώριμο φρούτο.

Μιλάμε ότι αυτά τα 5 χρόνια έχουν δαπανηθεί τεράστια ποσά, που δε συνάδουν σε καμία περίπτωση με αυτό που παρουσιάζει ο Μπάμπαλος σαν έργο θητείας. Τα ποσά που έχει διαχειριστεί η δημοτική αρχή είναι να τρίβεις τα μάτια σου.
Φυσικά και τα έργα είναι ελάχιστα, και το γνωρίζει πολύ καλά και ο Μπάμπαλος, διαφορετικά δε θα φύλαγε να κάνει προεκλογικά τόσες ασφαλτοστρώσεις ή να ανακοινώνει παιδική χαρά για ΑΜΕΑ που δε πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν τις εκλογές, ή να ανακοινώνει χρηματοδοτήσεις για έργα που θα γίνουν μετά τις εκλογές, ή να κάνει 17 συμβάσεις στο ραδιόφωνο και όλα αυτά προεκλογικά.

Γνωρίζει πολύ καλά ο Μπάμπαλος ότι τα έργα που παρουσιάζει σαν αποτέλεσμα 5ετιας, είναι τα αυτονόητα που περιμένουν οι δημότες από κάθε δημοτική αρχή, και όχι κάτι ιδιαίτερο που θα το χρεώσουν στον δήμαρχο.

Το crash test για την παράταξη του δημάρχου ήταν η προεκλογική συγκέντρωση στο κλειστό του δήμου, την οποία θέλουν να ξεχάσουν και δε μπορούν. Ελάχιστη προσέλευση κόσμου, παρά τις προσδοκίες, περίμενε ο Μπάμπαλος ότι θα το γέμιζε το κλειστό, γι’ αυτό δε θα του έφτανε το πολύκεντρο ή τα 3 αστέρια.

Αυτό που δεν έχουν καταλάβει στην διοίκηση είναι ότι ο κόσμος υπολογίζει και άλλα στοιχεία εκτός από την άσφαλτο και τις χρηματοδοτήσεις, και ευτυχώς διότι δεν μας έχουν μείνει και πολλά περιθώρια σαν κοινωνία.

Ο κόσμος γυρίζει την πλάτη στην έπαρση και την ματαιοδοξία, πόσο μάλλον όταν είναι ο ίδιος κόσμος που δίνει το χρίσμα σε εκείνον που ξαφνικά φουσκώνει το μυαλό του και νομίζει ότι είναι ο κυρίαρχος του σύμπαντος.

Ο κόσμος γυρίζει την πλάτη σε εκείνους που έχοντας την εξουσία εκδικούνται, που μπορεί να σου πουλάνε φιλία πριν τις εκλογές και μετά τις εκλογές να σε απαξιώνουν, και μάλιστα να προσπαθούν να σε βλάψουν επειδή έχουν την εξουσία που τους έδωσε ο κόσμος.

Ο κόσμος υπολογίζει το ήθος και το αξιακό σύστημα του καθενός εμπλεκόμενου με τα κοινά, και αυτό το μαθαίνει και το κρίνει μετά την ευκαιρία που του δίνει να διοικήσει τον δήμο.

Βέβαια οι παρωχημένες πρακτικές παραμένουν παρά το αποτυχημένο αποτέλεσμα, και γι’ αυτό για ακόμα μία φορά γινόμαστε θεατές της ίδιας παράστασης με τα προεκλογικά έργα και τις παπαρολογίες για εκείνα που δεν πρόλαβαν να κάνουν αλλά έχουν εξασφαλίσει να γίνουν εφόσον επανεκλεγούν…