ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΟΥ?


Ακολουθεί συνέντευξη της Δέσποινας Αϊβατζίδου – Ποριώτου, αντιδημάρχου Παιδείας και Πολιτισμού στο Δήμο Ηρακλείου, που δημοσιεύθηκε 9/5/2018 στην Έκφραση.
εκτός από τις απαντήσεις της Δέσποινας θα υπάρχουν σχόλια μας για κάθε απάντηση...

ΕΚΦΡΑΣΗ: Τι θεωρείτε ως την πιο σημαντική δράση που έχετε κάνει ως δημοτική αρχή σε περίπου 3,5 χρόνια διοίκησης και γιατί;

Δέσποινα Αϊβατζίδου – Ποριώτου: Θα μου επιτρέψετε να μην ξεχωρίσω κάποιο από τα πραγματικά πολλά έργα που έχουν γίνει σε αυτή την περίοδο στην πόλη. Και αυτό γιατί, θεωρώ, ότι το σημαντικότερο που έχουμε καταφέρει είναι να επαναφέρουμε το Ηράκλειο στην κανονικότητα, με έργα καθημερινότητας τα οποία, κατά τις προηγούμενες περιόδους, η πόλη είχε στερηθεί.

Blogger: Αυτή όντως ήταν μία πολύ δύσκολη ερώτηση, και ακόμα πιο δύσκολη η απάντηση...
Είναι πολύ δύσκολο να πρέπει να ξεχωρίσεις το σημαντικό από το αυτονόητο.
Πιθανόν να μην υπάρχει κάτι να παρουσιάσει ως ιδιαίτερο έργο η Δέσποινα, και έτσι πετάει την μπάλα στην εξέδρα δίνοντας μία μεγενθυμένη αόριστη απάντηση του τύπου "τι να πρωτοξεχωρίσεις...", "Τα έργα μιλάνε από μόνα τους", "Οι δράσεις μας δεν έχουν ξαναγίνει στον δήμο" κτλ...
Αυτή η δήθεν αόριστη και ασαφή απάντηση δεν είναι απάντηση...
είναι ξεκάθαρα υπεκφυγή, κάτι που επιβεβαιώνεται στην συνέχεια... 


Από τα πεζοδρόμια, τις ασφαλτοστρώσεις, την ανάπλαση των παιδικών χαρών και των αθλητικών χώρων ως τους νέους παιδικούς σταθμούς στην Χρυσανθέμων, τον οποίο ολοκληρώσαμε, και την Πλαπούτα, που βάλαμε μπροστά, τις ανακαινίσεις των αυλών στα νηπιαγωγεία και τους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας έξω από τα σχολεία, βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων και κάνουμε τους Ηρακλειώτες να αισθανθούν ότι πλέον ο Δήμος τους υπάρχει! Οι πολίτες συναντούν πλέον τον δήμαρχο και τους συνεργάτες του καθημερινά στο πάρκο, στον σχολείο, στο γήπεδο, στην αυλή τους.

Blogger: Ξαφνικά εκεί που δε μπορούσε η Δέσποινα να ξεχωρίσει κάποια δράση, αναφέρεται σε καμιά δεκαριά!!!!
Φυσικά αυτά που αναφέρει η απερχόμενη Αντιδήμαρχος είναι τα αυτονόητα, που πρέπει να κάνει κάθε διοίκηση και είναι τα ελάχιστα που μπορεί να πράξει σε μία θητεία 4ων χρόνων.
Φυσικά η ποιότητα των κατοίκων δεν βελτιώνεται από τα αυτονόητα, ίσως συντηρείται σε ένα επίπεδο. Υπάρχουν σοβαρά θέματα καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι δημότες, με το κυκλοφοριακό σχεδόν σε όλους τους δρόμους και γειτονιές της πόλης που έχουν πρόσβαση σε κεντρικές αρτηρίες... θέλεις να περπατήσεις και είναι περισσότερες οι στάσεις που κάνεις από το βάδισμα... με τις θέσεις πάρκιν στο κέντρο της πόλης, με τα υποτίθεται πεζοδρόμια σε πολλούς δρόμους του Ηρακλείου, που είναι τόσο στενά που σε πολλές περιπτώσεις πρέπει να βγεις στον δρόμο για συνεχίσεις μετά το εμπόδιο στο πεζοδρόμιο. Τι διάολο πεζοδρόμιο είναι αυτό που για να το διασχίσεις πρέπει να κατέβεις 10 φορές στον δρόμο???
Έξω από τα σχολεία μπορεί να έχουν γίνει δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας (λέμε τώρα) καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν γίνει σε κάθετους δρόμους παραπλεύρως των σχολείων, που έτσι και αλλιώς η κίνηση ήταν μειωμένη, αλλά στους κεντρικούς δρόμους επί των σχολείων δεν έχει γίνει το ίδιο τουλάχιστο για κάποια μέτρα. Αυτό τι σημαίνει?? αυτό που λέμε έργο βιτρίνας!!!
Το θέμα είναι τι γίνεται μέσα στα σχολεία, στις εγκαταστάσεις που στεγάζουν τους μαθητές...
Θα μπορούσα να γράφω ώρες...


ΕΚΦΡΑΣΗ: Συχνά - πυκνά η αντιπολίτευση (σύσσωμη) σας κατηγορεί για αλαζονεία, αυθαίρετες κινήσεις, υποβάθμιση του ρόλου του δημοτικού συμβουλίου. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Δέσποινα Αϊβατζίδου – Ποριώτου: Για αυτό ας ερωτηθεί η ίδια η αντιπολίτευση. Θα πω μόνο τούτο: αυτοί οι χαρακτηρισμοί αποδίδονται από συγκεκριμένους (βρίσκω υπερβολικό το «σύσσωμη») και, σχεδόν, από την αρχή της θητείας μας, πριν κάποιος προλάβει να μας κρίνει. Αισθάνομαι ότι αποτυπώνουν περισσότερο μια επιλογή επικοινωνιακής τακτικής και όχι ουσία πραγμάτων. Τα δημοτικά συμβούλια είναι ανοικτά και μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει του λόγου το αληθές. Θεωρώ ότι έχουμε υψηλό επίπεδο στις συζητήσεις μας και εγώ αυτό θα το πω και για τη μειοψηφία. Θα μπορούσα να απαριθμήσω αρκετές προτάσεις της αντιπολίτευσης που, πραγματικά, ήταν παραγωγικές και ενσωματώθηκαν στις τελικές αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Όπως και να έχει πάντως, προτιμάμε να μας χαρακτηρίζουν οτιδήποτε άλλο, παρά μια διοίκηση ανενεργή, χωρίς θέληση, πυγμή και έργο… Το Ηράκλειο έχει πια αποκτήσει δυναμική και ουσιαστικό ρόλο στα Αυτοδιοικητικά δρώμενα. Όποιος δεν το βλέπει αυτό, απλά εθελοτυφλεί.

Blogger: Άλλη απαντησάρα!!! πάλι μας άφησε στην ασάφεια η Δέσποινα...
δε μας είπε ποιοι είναι οι συγκεκριμένοι... για να είναι συγκεκριμένοι πάει να πει ότι δεν είναι πολλοί για να μη μπει στον κόπο να αναφέρει... Δεν είδε η Δέσποινα ή δεν ένιωσε την απαξίωση προς την μειοψηφία 3μιση χρόνια, που ζητούσαν πρόσβαση σε έγγραφα που αφορούσαν αποφάσεις και αναθέσεις και ο Μπάμπαλος τους έγραφε κανονικά, χωρίς να τους δίνει υποτυπώδεις εξηγήσεις.
Το ότι αναγκάστηκε σύσσωμη η αντιπολίτευση με υπογεγραμμένα αιτήματα από όλους, να δοθούν διευκρινήσεις και εξηγήσεις για θέματα και επιλογές της διοίκησης δεν ήταν αρκετό για την Δέσποινα να διαπιστώσει ότι τελικά δεν ήταν θέμα επικοινωνιακής τακτικής.
Θα μπορούσε λέει η Δέσποινα να απαριθμήσει αρκετές ενδιαφέρουσες προτάσεις της αντιπολίτευσης αλλά τελικά δεν ανέφερε ούτε μία. 
Όπως φυσικά δεν ανέφερε πως ή με πιο τρόπο το Ηράκλειο έχει αποκτήσει δυναμική και ουσιαστικό ρόλο στα Αυτοδιοικητικά!!!!! Ποια είναι τα Αυτοδιοικητικά δρώμενα βρε Δέσποινα!!!!?
Τι εννοεί η ποιήτρια??? όποιος δε κατάλαβε τον οίστρο του ποιητή είναι εγκάθετος!


ΕΚΦΡΑΣΗ: Δόθηκε στη διαβούλευση ο νέος νόμος για την Τ.Α. , ο Κλεισθένης 1. Ποια είναι η θέση σας στα βασικά του ζητήματα;

Δέσποινα Αϊβατζίδου – Ποριώτου: Βλέπω ότι η διαμάχη του Υπουργείου με την ΚΕΔΕ θα αναλωθεί περισσότερο στον ελάχιστο χρόνο διαβούλευσης που δόθηκε για τον Κλεισθένη και λιγότερο στην ουσία του νομοσχεδίου. Πιστεύω και εγώ ότι, για ένα σύνολο προτάσεων που αλλάζουν ριζικά τα δεδομένα στον θεσμό, θα έπρεπε να παραχωρηθεί, αν μη τι άλλο, επαρκής χρόνος για διάλογο.

Τώρα, για το μείζον του νομοσχεδίου, την απλή αναλογική: θεωρώ ότι είναι αυτό που λένε «πολύ καλό για να είναι αληθινό». Όλοι θέλουμε πιο δημοκρατικά και αντιπροσωπευτικά όργανα. Έχει εξασφαλισθεί όμως, η πολιτική κουλτούρα για υπηρετηθεί αυτή η φιλοσοφία και όχι προσωπικές στρατηγικές, την στιγμή, μάλιστα, που, όπως ψιθυρίζεται, αυτή καθ’ αυτή η αλλαγή μπαίνει για να υπηρετηθούν πολιτικές τακτικές…; Χρειάζεται μια πιο ομαλή μεταβατική περίοδος εάν θέλουμε πραγματικά να μπούμε σε νέα εποχή.

Blogger: Εδώ έχουμε μία πιο ιντελεκτιουάλ απάντηση από την Δέσποινα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι επί της ουσίας δεν είπε τίποτα! Δεν ξέρω πως μπορεί να κριθεί η σύντομη απάντηση της, σε ένα τεράστιο θέμα όπως αυτό που αφορούσε η ερώτηση, αλλά πραγματικά η απάντηση με λίγωσε!!!

Μίλησε η Δέσποινα για ένα σύνολο προτάσεων, που θα αλλάξουν ριζικά τα δεδομένα στον θεσμό!!!!
Δεν μπορώ να φανταστώ πιο χαοτική απάντηση!

Στην συνέχεια σε ότι αφορά την πολιτική κουλτούρα, αναρωτιέμαι αν αναφέρεται και στην ίδια, όπως και σε αυτό που ανάφερε σχετικά με τις προσωπικές στρατηγικές...
Για ακόμα μία φορά μας αφήνει στο σκοτάδι η Δέσποινα, αφού μας πετάει αυτό για τις πολιτικές τακτικές που θα εξυπηρετήσει ο Κλεισθένης... 

Χρειάζεται μια πιο ομαλή και μεταβατική περιόδος για την νέα εποχή!!
Ποιά είναι η νέα εποχή και τι αφορά???
Τι είπε η Δέσποινα στην συνέντευξη????
ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΄

Κούφια λόγια, ξύλινη γλώσσα, καμία επαφή με την πραγματικότητα...
Έκανα μία έρευνα στο διαδίκτυο ψάχνοντας κάποιο βιογραφικό της Δέσποινας και δεν βρήκα τίποτα!!

Κατεβαίνει πόσα χρόνια για δημοτική σύμβουλος και δεν έχει αναρτήσει ούτε ένα βιογραφικό όλα αυτά τα χρόνια. Ακόμα και στην σελίδα της στο FB δεν υπάρχει απολύτως τίποτα, αυτό βέβαια που φρόντισε η Δέσποινα ήταν να μην εμφανίζεται η χρονολογία γέννησης, αλλά μόνο ημέρα και ο μήνας!!!

Δεν ξέρω τι διαδίδει η ίδια για το μορφωτικό της επίπεδο, αλλά για κάποια που έχουν πέσει στην αντίληψη μου, πολύ αμφιβάλλω...

Δέσποινα να σου θυμίσω...
Το θέμα με τον προστατευόμενο σου εργαζόμενο του 94FM που την έκανε 2 χρόνια γιατί δεν γούσταρε να δουλεύει με την προηγούμενη διοίκηση, αλλά παρόλα αυτά κάποια πουλάκια λένε ότι αμείβονταν κανονικά, και επανήλθε με την νέα διοίκηση... δε έχεις πάρει καμία θέση...
Κάνεις την Κινέζα τελευταία για σοβαρά θέματα που αφορούν την αντιδημαρχία σου...

Εγώ εδώ θα είμαι και θα περιμένω...

Η επιλογή της φωτογραφίας για την ανάρτηση δεν έγινε τυχαία...
Και για αριστερά της Δέσποινας Μ. Αρώνη έκανα μία έρευνα στο διαδίκτυο για το βιογραφικό της, αλλά τελικά δεν βρήκα τίποτα, παρά μόνο ότι όπως έχει δηλώσει στο προφίλ της στο FB είναι γεννημένη 29 Αυγούστου 1940!!!

Τι σημασία έχουν τα βιογραφικά, αυτό που έχει σημασία είναι να κρύβεις την ηλικία σου...

Σε ότι αφορά τον άντρα της παρέας... ο οποίος και αυτός για κάποιο λόγο θέλει να κρύψει την ηλικία του  δηλώνει ημερομηνία γέννησης στο προφίλ του 1 Ιανουαρίου 1905!!!!
Ο Δήμαρχος της πόλης!!!!

Σε ότι αφορά το βιογραφικό του Μπάμπαλου διαπιστώνει κανείς ότι η πολιτική του έκοψε την καριέρα του ως δικηγόρου, αφού το 1985 γίνεται μέλος του δικηγορικού συλλόγου, και το 1990 εκλέγεται για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος...
Επανεκλέγεται το 1994 και στις εκλογές του 1998 και 2002

12 χρόνια + 5 ο Μπάμπαλος τρέφεται από τον δήμο Ηρακλείου, και το βιογραφικό τους περιορίζεται στην πορεία του ως δημοτικός σύμβουλος...
Δηλαδή όχι μόνο εξασφάλιζε "χαρτζιλίκι" από την ενασχόληση του με τα κοινά, αλλά έφτιαξε και βιογραφικό ο άνθρωπος!!!!