ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ... ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ Η ΑΓΑΠΗ


Από χθες μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι, καθώς η βλάβη χτύπου και Μπάμπαλου αποκαταστάθηκε χωρίς μεγάλες ζημιές... ήταν ένα απλό βραχυκύκλωμα το οποίο βέβαια εκθέτει και τους 2.

Τον χτύπο και τον εκδότη του, γιατί απέδειξε ότι δεν τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο εκτός από την παρτάρα του, για να ικανοποιήσει την παρτάρα του δεν κωλώνει να χρησιμοποιήσει ολόκληρο δήμο, όπως και έκανε για μερικές εβδομάδες.

Ο Μπάμπαλος μέσω αυτής της αποκατάστασης των σχέσεων καρφώθηκε ότι τα δεδομένα που έχει στα χέρια του για επανεκλογή του δεν είναι καθόλου μα καθόλου καλά, με αποτέλεσμα να κλείνει μέτωπα όπως έκανε με χτύπο... το πως έκλεισε το μέτωπο με τον χτύπο θα είχε τεράστιο ενδιαφέρον να το μάθουμε, και αν επιτρέπει η συνείδηση του Κου Κατωπόδη, να έγραφε ένα αρθράκι σχετικά...

Αντί για αποκαλύψεις λοιπόν, είδαμε συνέντευξη του Μπαρμπούνη στον χτύπο.
δηλαδή όχι μόνο έκοψε τις αποκαλύψεις ο χτύπος, άρχισε και το σπρώξιμο στο Μπάμπαλο όπως έκανε πολλά χρόνια τώρα..

Για να δούμε την συνέντευξη του Μπαρμπούνη, στην οποία οι απαντήσεις μοιάζουν να έχουν να κάνουν με την πραγματικότητα ενός παράλληλου σύμπαντος...

Κύριε Μπαρμπούνη, είστε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής Νίκου Μπάμπαλου. Θα ήθελα να ξεκινήσουμε τη συνέντευξή μας με την πιο απλή ερώτηση, γιατί να σας ψηφίσει κάποιος;

Το έργο που παρουσιάσαμε σε αυτή τη θητεία είναι από μόνο του ένας καλός λόγος για να μας τιμήσουν με την εμπιστοσύνη τους οι πολίτες του Ηρακλείου. Όσο για εμένα, διετέλεσα αντιδήμαρχος Οικονομικών τα πρώτα δύο χρόνια της τρέχουσας δημοτικής θητείας, σε μία δύσκολη συγκυρία – και σε επίπεδο χώρας και σε επίπεδο δήμου – και τα αποτελέσματα δείχνουν ότι καταφέραμε να εξυγιάνουμε το ταμείο του δήμου και από ελλειμματικό να το μετατρέψουμε σε πλεονασματικό χωρίς να μειώσουμε τις κοινωνικές δαπάνες.

Μάλιστα, όχι μόνο δεν μειώσαμε τις κοινωνικές παροχές αλλά φτιάξαμε έτσι το οικονομικό σκηνικό του Δήμου ώστε να μας επιτρέψει να μειώσουμε τα δημοτικά τέλη δύο συνεχόμενες χρονιές και τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς από το 2015.

Blogger: Το έργο που παρουσιάσατε Κε Μπαρμπούνη, οι ίδιοι δε νιώθετε ότι είναι αρκετό και αναφέρεστε σε έργα που θα γίνουν, σε χρηματοδοτήσεις που εξασφαλίστηκαν, με την διαφορά ότι θα αλλάξει ο ξενοδόχος στην περιφέρεια. 

Εφόσον ήσασταν 2 χρόνια αντιδήμαρχος οικονομικών, έχετε όλο τον χώρο στο μπλοκ (απεριόριστες λέξεις) να μας εξηγήσετε επιτέλους με στοιχεία πως συντελέστηκε αυτό το οικονομικό θαύμα στον δήμο μας... 


Στη συνέχεια αναλάβατε τη διοίκηση της ΚΕΑΕΔΗΑ. Θα μας κάνετε ένα σύντομο απολογισμό και για το έργο σας στην Δημοτική Επιχείρηση;
Να τα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Τον Σεπτέμβριο του 2014, η ΚΕΑΕΔΗΑ είχε χρέη ύψους 1 εκατ. ευρώ και ταμείο γύρω στα 16.000 ευρώ.
Τώρα, μετά από τη συστηματική μας προσπάθεια, η ΚΕΑΕΔΗΑ έχει μηδενικά χρέη, ταμείο της τάξης των 200.000 ευρώ, συν την αξία της περιουσίας των ακινήτων που τελούν υπό την κατοχή της.

Blogger: Εδώ υπάρχει ένα σοβαρό θέμα, που συνδέεται με την παρακάτω ερώτηση σχετικά με την διαφάνεια της διοίκησης... 

Ο Μπαρμπούνης, τα 2 πρώτα χρόνια ήταν όπως ανέφερε αντιδήμαρχος οικονομικών...
δε μας είπε πότε ακριβώς διατέλεσε πρόεδρος στην ΚΕΑΕΔΗΑ, από το 2016 είναι γενικός γραμματέας στο δήμο Βριλλησίων... υπάρχει Κε Μπαρμπούνη θέμα ασυμβίβαστου? (ερώτημα - απάντηση στο e-mail).

Επίσης ενδιαφέρον έχει, γιατί ο Κος Μπαρμπούνης εγκατέλειψε το Ηράκλειο για να ασχοληθεί στον δήμο Βριλλησίων από το 2016?  Ο ίδιος έθεσε υποψηφιότητα το 2014 και οι Ηρακλειώτες τον τίμησαν με την ψήφο τους. Για πιο λόγο έγινε όλο αυτό το παράδοξο?
Δε θα σχολιάσω την απάντηση γιατί δεν ξέρω και δε μας είπε ο Κος Μπαρμπούνης ποια περίοδο ήταν πρόεδρος στην ΚΕΑΕΔΗΑ (μου αρέσει που ξεκινάει η απάντηση "να πάρουμε τα πράγματα με την σειρά"... και χάσαμε τον μπούσουλα). 


Τι απαντάτε σε όσους καταλογίζουν έλλειψη διαφάνειας στην λειτουργία της Επιχείρησης;
Ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Όλες μας οι ενέργειες έγιναν με κανόνες διαχείρισης που ξεπερνούν τα απαιτούμενα επίπεδα διαφάνειας.
Ενδεικτικά, μολονότι μας δίνεται ως Ανώνυμη Εταιρία η δυνατότητα για απευθείας πρόσληψη προσωπικού, χρησιμοποιήσαμε τις μεθόδους του ΑΣΕΠ για να προσλάβουμε καθηγητές στα προγράμματα Απασχόλησης διασφαλίζοντας ότι θα πάρουμε τους πλέον άξιους.

Blogger: Εδώ ο Μπαρμπούνης μας λέει ότι η διοίκηση αγνόησε την δυνατότητα απευθείας αναθέσεων και ότι έκανε (αναφέρθηκε μόνο σε μία περίπτωση) το έκανε στο φως.
Καταρχήν η ΚΕΑΗΔΗΑ μπορεί να είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, παρόλα αυτά υποχρεούται να αναρτά στην διαύγεια ότι έχει να κάνει με συναλλαγές αμοιβές τρίτων κτλ.

Ας πούμε οι συμβάσεις του Βαλινή ήταν γραμμάτιο που έπρεπε να πληρώσουν οι Ηρακλειώτες για την στήριξη του στον Μπάμπαλο?? Θα γνωρίζει φαντάζομαι ο Κος Μπαρμπούνης και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις διαφάνειας... διαφορετικά θα μας πάρουν με τα ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ... 


Οπότε θα λέγατε πως πετύχατε τους στόχους που είχατε θέσει;
Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Αλλά όλα αυτά μας οδήγησαν τέσσερα χρόνια μετά στο στόχο που είχαμε θέσει. Ο Δήμος, η ΚΕΑΕΔΗΑ και όλα τα δημοτικά Νομικά Πρόσωπα πατάνε γερά στα πόδια τους, παράγουν έργο, επενδύουν στο μέλλον, στην πόλη, στα παιδιά μας.

Σε αυτούς τους ρυθμούς συνεχίζουμε και την επόμενη ημέρα με στόχο ακόμα περισσότερα και ακόμα καλύτερα για την πόλη και τους πολίτες.

Blogger: Απάντηση... όλα καλά ΟΒΕΡ. 

Τέλος, θα ήθελα να κλείσουμε με το θέμα της Ανακύκλωσης που είστε ο πρωτεργάτης σε ότι έχει γίνει στην πόλη. Που οφείλεται η επιτυχία του Προγράμματος;
Ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι βασικό χαρακτηριστικό της κάθε κοινωνίας.
Για την επιτυχία του προγράμματος της Ανακύκλωσης χρειάστηκε να συμμαχήσουν και να ενώσουν τις δυνάμεις τους όλοι. Ο Δήμος να εξασφαλίσει τις απαραίτητες υποδομές και οι πολίτες να αποτελέσουν τον κινητήριο μοχλό, το φορέα διαλογής στην πηγή. Πιστεύουμε στον Ηρακλειώτη, στην αγάπη που έχει για την πόλη του, στη διάθεσή του να προσφέρει στην προσπάθειά μας να την κάνουμε καλύτερη και μας δικαίωσε αυτήν την πίστη.

Καταλύτης στην επιτυχία του προγράμματος ήταν η ενημέρωση του πολίτη και η ενεργή συμμετοχή του στην καθημερινότητα της ανακύκλωσης.

Βlogger: Την ανησυχία της διοίκησης για το περιβάλλον την είδαμε μια χαρά Κε Μπαρμπούνη...
παρτέρια πεζοδρομήθηκαν, επάνω σε αυτά έγιναν περίπτερα, στήθηκαν πλατφόρμες για να να πατάνε καλά τραπεζάκια και καρέκλες, δέντρα που κόπηκαν, καλύφθηκαν από πλάκες πεζοδρομίων κ.α...

Ξέρω Κε Μπαρμπούνη, κάνω λαικισμό, αλλά αυτό που εσύ μπορείς να θεωρείς λαικισμό εμείς οι δημότες το βιώνουμε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

Σε ότι αφορά την ανακύκλωση, είναι αστεία όσα αναφέρει ο Κος Μπαρμπούνης, και θα το θέσω απλά... πόσοι δημότες από όσους κατοικούν στην πόλη μας γνωρίζουν ή εμπιστεύονται το πρόγραμμα ανακύκλωσης του δήμου.

Εν κατακλείδι, αν και λακωνικές οι απαντήσεις του Κου Μπαρμπούνη, εξεγείρουν το κοινό αίσθημα, και προκαλούν τους δημότες που εδώ και 5 μήνες γίνονται αποδέκτες παραπληροφόρησης στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας της διοίκησης Μπάμπαλου. 

Από το xtypos.gr (που επέστρεψε στην κανονικότητα)