ΑΠΟΝΤΕΣ ΔΥΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ, ΕΝΑΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΑΠΩΝ


Η παράταξη ΠΝΟΗ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ είχε κάνει από τις 9 Μαίου ανοικτή πρόσκληση στους δημότες αλλά και στους επικεφαλής των παρατάξεων, ώστε να τεθούν από τους ίδιους τους δημότες και όχι από «δημοσιογράφους» ερωτήματα στα οποία θα απαντούσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι…

Η πρόσκληση ήταν για χθες 18 Μαίου 2019 στη βίλα Στέλλα…

Από τους 7 υποψηφίους μόνο 4 ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η διαδικασία, οι τέσσερις υποψήφιοι που παραβρέθηκαν, Π. Βλασσόπουλος, Κ. Κουτρούλης, Γ. Παπαδημητρίου, Γ. Ράγκος πήραν τον λόγο σχολιάζοντας την απουσία κυρίως του απερχόμενου δημάρχου Ν. Μπάμπαλου και της Α. Τζίβα, ο υποψήφιος με το ΚΚΕ Γ. Ζαχάρος απουσίαζε δικαιολογημένα αφού την ίδια ώρα είχε ομιλία στην κεντρική πλατεία.

Δείτε το βίντεο…



Η παράταξη ΠΝΟΗ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ δημοσίευσε την παρακάτω ανακοίνωση…

"Η δημοτική παράταξη ΠΝΟΗ Ηράκλειο είχε απευθύνει από καιρό πρόσκληση σε όλες τις άλλες δημοτικές παρατάξεις για τη διενέργεια ενός ντιμπέιτ μεταξύ των επικεφαλής των παρατάξεων. Η ΠΝΟΗ πρότεινε αυτός ο διάλογος μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων να διεξαχθεί σε χώρο που οι δημότες θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν και να υποβάλουν ερωτήματα.

Ως δημοτική παράταξη μπορούσαμε να δεχτούμε και να υποβάλουμε προτάσεις για το συντονισμό και τους όρους μιας τέτοιας συζήτησης. Αντί αυτού, με μεγάλη λύπη παρατηρήσαμε ότι συγκεκριμένες παρατάξεις (από όσες πήραν μέρος στη σχετική συζήτηση) πρόβαλαν αστεία επιχειρήματα- υπεκφυγές με σκοπό να αποφύγουν την παρουσία δημοτών στη συζήτηση δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι η δημοκρατία και η διαφάνεια τους τρομάζει. Προτιμούν να μείνουν στα μεγάλα λόγια και στις υποσχέσεις που τις επαναλαμβάνουν μετά από πέντε χρόνια μαζί με τα έργα βιτρίνας.

Η παράταξη ΠΝΟΗ εμμένοντας σταθερά στις αρχές της διαφάνειας της αξιοπιστίας και του δημοκρατικού ήθους θα προχωρήσει στην διεξαγωγή της συζήτησης που είχε ήδη προαναγγείλει.

ΟΣΟΙ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΣ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ.
"